تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۸۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰

دادستان تهران: نمی‌توان برای همه افراد و خانواده‌ها مأمور گذاشت

تدبیر24:  جعفری دولت‌آبادی با طرح این موضوع که جمهوری اسلامی ایران همانند دیگر کشورها با مصادیق متعدد آسیب‌های اجتماعی از جمله افزایش سن ازدواج، افزایش طلاق، روابط غیرمتعارف پیش از ازدواج، مشروبات الکلی، اعتیاد، مصرف مشروبات الکلی تبلیغ سبک زندگی غربی، کاهش سن اعتیاد، تفریحات غیرسالم، فیلم‌های مبتذل و مستهجن، ازدواج سفید و نظایر آن مواجه است، گفت: یکی از راهکارهای مؤثر در مبارزه با آسیب‌ها توجه به عفاف ورزیدن در جامعه است.

عفاف ورزیدن و نهادینه شدن آن در جامعه ضروری است.

دادستان تهران با اشاره به آیه‌ « وَلْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لَا یَجِدُونَ نِکَاحًا حَتَّی یُغْنِیَهُمْ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ » (سوره نور) اظهار کرد: عفاف، پیام قرآن است؛ جوامع بشری مفرّی جز عفاف ندارند و عفاف ورزیدن و نهادینه شدن آن در جامعه ضروری است و عفاف باید شعار جامعه‌ اسلامی ایرانی گردد.

جعفری دولت‌آبادی با بیان اینکه باید عفاف ورزیدن را در جامعه نهادینه کنیم، عفاف را کم هزینه‌ترین راه برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: دستگاه‌ها باید به گونه‌ای عمل کنند که عفاف مورد توجه همه قرار گیرد. نمی‌توان برای همه افراد و خانواده‌ها مأمور بگذاریم ولی می‌توان با دعوت آن‌ها به عفاف بسیاری از آسیب‌ها را مهار کرد.

دادستان تهران ابراز امیدواری کرد که همه مسئولان عفاف ورزیدن را به عنوان راهکاری مهم و پیام قرآن مورد توجه قرار دهند تا بتوان با عفاف ورزیدن با کمترین هزینه‌ها آسیب‌های اجتماعی را رفع کرد.

وی با اشاره به آیات دیگری از همین سوره که می‌فرماید «قل للمومنین یغضوا من ابصارهم و قل للمومنات یغضضن من ابصارهن»، آن را به اقدامات ایجابی در حوزه‌ عفاف تعبیر کرد و بیان کرد: اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه از جمله غمض عین یا عفاف چشم که در این آیات مورد اشاره قرار گرفته، راهکاری پیشگیرانه و مؤثر است، ولی متأسفانه در این حوزه‌ها کار زیادی صورت نگرفته است.

جعفری دولت‌آبادی به انعکاس برخی موضوعات مطرح در جلسه‌ گذشته‌ دادستانی با موضوع عفاف و حجاب در رسانه‌ها دائر بر اینکه اقدامات سلبی در حوزه‌ عفاف بی‌نتیجه است، اشاره کرد و گفت: ما هم معتقد به اقدامات ایجابی می‌باشیم و این توصیه قرآن است که افراد را به اجتناب از گناه و عفت ورزی دعوت کنیم، اما این اعتقاد مانع از انجام اقدامات سلبی نیست به این شرط که اقدامات ایجابی در حد وسیع؛ و اقدامات سلبی در حد ضرورت انجام گیرد.

وی افزود: باید در حوزه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی هزینه کرد، وقتی ازدواج سخت و طلاق آسان شود، نتایجی چون بالارفتن سن ازدواج و افزایش روابط پیش از ازدواج به دنبال خواهد داشت.

دادستان تهران شأن جلسه را اتخاذ راهکارهای عملی دانست، اما این امر را مانع از انجام فعالیت‌های پژوهشی و تطبیقی به منظور استفاده از راهکارهای موفق در سایر کشورها ندانست.

وی ضمن اینکه از اعضای جلسه خواست نتایج فعالیت‌های پژوهشی، تطبیقی و نظرسنجی‌های دستگاه‌های اجرایی را در جلسه ارائه دهند، بیان کرد: به عنوان مثال معتادان متجاهر در معابر و خیابان‌های تهران رها هستند. باید دید که دنیا در مورد این پدیده‌ها چگونه عمل کرده است و به نظر می‌رسد کشورها در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی علاوه بر برنامه ریزی هزینه‌های زیادی می‌کنند.

سردار کریمی جانشین رییس پلیس تهران در مورد اقدامات پلیس طی دو هفته گذشته در مورد عرضه و توزیع پوشاک‌های نامتعارف در تهران گزارشی ارائه کرد.

وی از جمله اقدامات پلیس را تذکر به واحدهای صنفی متخلف و بازرسی مامورین پلیس از این اماکن اعلام کرد و گفت: در این راستا چند مجتمع تجاری تهران شامل گلستان، کوروش، میلاد نور و ... مورد بازرسی مأمورین پلیس قرار گرفت و با دعوت از مدیران و همکاری بازرسان اتحادیه‌ پوشاک، از 3800 واحد صنفی بازدید به عمل آمد که در این راستا 2000 واحد تذکر گرفتند و تعدادی نیز پلمب شدند.

انتقاد از فعالیت فروشگاه‌هایی که لباس‌های غیرمتعارف ارائه می‌دهند

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت ارشاد، مشکل این کارگروه را نه در ارائه‌ ایده، بلکه در عرضه دانست و اظهار کرد: در حال حاضر 250 فروشگاه عفاف و حجاب و هشتصد مزون لباس در تهران فعالیت دارد که چهارصد مزون فاقد مجوز است.

در این جلسه از فعالیت مزون‌ها و فروشگاه‌هایی که، لباس غیرمتعارف ارائه می‌دهند، انتقاد شد. همچنین انجام اقدامات فرهنگی از سوی سازمان صدا و سیما و استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی شهری مورد توجه قرار گرفت و از محتوای برخی آگهی‌های تبلیغاتی که از طریق بیلبوردها ارائه می‌گردد انتقاد گردید. نماینده‌ شهرداری تهران اعلام آمادگی کرد در خصوص حجاب و عفاف خدمات خود را توسعه دهد.

حمایت قضایی از اقدامات پلیس

دادستان تهران توسعه‌ اقدامات ایجابی و محدود نمودن اقدامات مقابله‌ای به حد ضرورت و تمرکز بر روی مراکز تولید لباس‌های مبتذل را ضروری دانست و اعلام کرد: دادستانی در موارد لازم از اقدامات پلیس و سایر دستگاه‌ها با استفاده از ظرفیت ماده‌ 114 قانون آیین دادرسی کیفری حمایت قضایی خواهد کرد.

جعفری از پلیس خواست وضعیت اماکنی که تحت عنوان برند لباس‌های غیرمجاز و نامناسب ارائه می‌دهند بررسی کند و از وزارت صنعت و معدن خواست در صدور مجوز برای اماکن عرضه‌کننده لباس‌های خارجی دارای برند دقت نماید.

تغییر فضای مردم با تحول در تبلیغات شهری

استفاده از ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما و شهرداری تهران برای فعالیت‌های فرهنگی و توجه به اهمیت تبلیغات شهری مورد تاکید دادستان تهران قرار گرفت و در ادامه افزود: برای تحقق عفاف به عنوان پیام قرآن در شهر، استفاده از تبلیغات شهری و بیلبوردها مؤثر است و اگر می‌خواهید فضای فکری مردم عوض شود، باید تبلیغات شهری که در اختیار برخی نهادهای فرهنگی از جمله شهرداری است، متحول گردد.

جعفری بر انجام کارهای میدانی و پژوهشی و ارائه‌ نتایج آن در جلسه تاکید کرد و با اشاره به نتایج یک نظرسنجی که طی آن، 90 درصد مردم آمادگی خود را برای دفاع از کشور اعلام نموده‌اند، گفت: این امر نشان می‌دهد که مردم چنانچه کشور را در معرض خطر ببینند با مسوولان همراه خواهند شد اما عملکرد برخی مسوولان اعتماد آن‌ها را کاهش می‌دهد.

نقش دستگاه‌های فرهنگی در موضوع عفاف و حجاب

وی با خاطرنشان کردن این نکته که اداره‌ یک جامعه‌ی بزرگ، مستلزم اشراف و تسلط بر وضعیت شهر است و ابراز امیدواری نسبت به آثار مثبت برگزاری این جلسات، بیان کرد: اصلاح وضعیت شهر تهران می‌تواند الگویی برای سایر شهرها باشد و با شکل‌گیری این ایده، نگاه و چهره‌ شهرها عوض خواهد شد.

دادستان تهران با اعلام این ضرورت که دستگاه‌های فرهنگی کشور باید از حالت انفعال خارج شوند، افزود: در این صورت، تردید نکنید مردم پشتیبان مسوولان خواهند بود و دستگاه قضایی حمایت خود را در چارچوب قانون اعمال خواهد کرد.

جعفری دولت‌آبادی با توجه به صدور مجوز مزون‌های لباس و تایید طراحی لباس‌ها توسط کمیسیون مد و لباس وزارت ارشاد خواست بر نحوه‌ فعالیت مزون‌ها که لباس‌های غیرمتعارف عرضه می‌کنند، نظارت نماید.

دادستان تهران از نهادهای فرهنگی از جمله سازمان تبلیغات و شهرداری تهران خواست برای افزایش تعداد اماکنی که بتوانند لباس‌های مناسب عرضه نمایند، همکاری کنند.

جعفری دولت‌آبادی از مسئولان ذی‌ربط خواست که طرح‌ها و ایده‌های خود را در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به صدا و سیما و سایر نهادهای فرهنگی ارائه کنند.

وی تاکید کرد: در صورتی که پیام عفاف در پایتخت طنین انداز شود، این موضوع به سایر شهرها نیز تسری خواهد یافت.
برچسب ها: تدبیر24 حجاب عفاف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: