ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۶۸۶
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷

دانشگاه ایرانیان و آغاز اشکالات

این روزها دانشگاه ایرانیان هم تبدیل به سوژه‌ای مشترک میان حامیان و منتقدان دولت شده است به نحوی که حامیان دولت این اقدام احمدی‌نژاد در روزهای آخر فعالیتش را می‌ستایند و به آینده‌نگری او احسنت می‌گویند اما منتقدانش اصرار دارند که او از رانت استفاده کرده است. دریافت مجوز دانشگاه در این محدوده زمانی کوتاه نمی‌تواند از عهده افراد عادی بر بیاید اما ظاهرا احمدی نژاد تصمیم خودش را گرفته است و همانطور که در مصاحبه تلویزیونی اخیر خود گفت: «من فکر می‌کنم یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام شود همان بحث توسعه علمی کشور است و به نظرم رسید که اگر بتوانم کمکی بکنم و بروم دراین بخش یعنی وقت اصلی ام را اختصاص بدهم به توسعه علمی کشور آن هم در یک سطوح بالاتر، دعوت کنیم از استادان وهمکاران و استادان برجسته و بنشینیم در 10 تا 15 رشته‌ای که مرزهای دانش را شکل می‌دهند مقداری آنجا وقت بیشتری بگذاریم. از مدتها قبل فکر کرده، مکاتباتی کرده بودیم، مجوزهایی گرفته‌ایم، اساسنامه را نوشته ایم و کارهایش را داریم شروع می‌کنیم بنابراین بحث اصلی کار ایجاد یک دانشگاه بین المللی است که البته از بیرون هم دانشجو می‌پذیرد یعنی فقط دانشجوی ایرانی نیست شاید در ادامه همان گفتمان و ادبیات جهانی است.» اما ظاهرا راه‌اندازی این دانشگاه به این سادگی‌ها هم نیست چرا که روز گذشته فارس نوشت؛ یک منبع آگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام اسامی برخی اعضای دانشگاه احمدی‌نژاد گفت: اعضای پیشنهادی هیات مؤسس دانشگاه احمدی‌نژاد شروط لازم برای کسب رأی موافق شورا را ندارند. این منبع آگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه درخواست محمود احمدی‌نژاد برای تأسیس دانشگاه، درخواست دانشگاه خاص بوده است، افزود: اساسنامه این دانشگاه باید به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در دوره جدید برسد. وی با بیان اینکه اعضای هیات مؤسس دانشگاه احمدی‌نژاد باید به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برسند، گفت: با توجه به اعضای پیشنهادی احمدی‌نژاد برای هیات مؤسس این دانشگاه رأی موافق شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بعید به نظر می‌رسد. این منبع آگاه با بیان اینکه اعضای پیشنهادی احمدی‌نژاد شروط لازم برای کسب رأی موافق شورا را ندارند، تصریح کرد: افرادی نظیر اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی که به عنوان اعضای هیات مؤسس این دانشگاه از سوی احمدی‌نژاد مطرح شده‌اند شرایط لازم برای هیات مؤسس دانشگاه را ندارند. به گفته وی، یکی از مهم‌ترین شرایط اعضای هیات مؤسس دانشگاه‌ها عضویت در هیات علمی دانشگاه‌های کشور است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: