ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۷

احتمال استعفای وزیر نیرو صحت ندارد

وزیر نیرو با بیان اینکه نسبت به واگذاری نیروگاه‌ها انتقادی نداشتم و بحث استعفای بنده به هیچ وجه صحت ندارد، گفت: شرکت مپنا سه نیروگاهی که به این شرکت واگذار شده است را باید به بخش خصوصی واگذار کند.
تدبیر24: وزیر نیرو با بیان اینکه نسبت به واگذاری نیروگاه‌ها انتقادی نداشتم و بحث استعفای بنده به هیچ وجه صحت ندارد، گفت: شرکت مپنا سه نیروگاهی که به این شرکت واگذار شده است را باید به بخش خصوصی واگذار کند.
حمید چیت‌چیان در اولین نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی، مبنی بر اینکه وی نسبت به واگذاری نیروگاه‌ها اعتراض کرده و به نمایندگان مجلس هشدار داده که استعفا خواهد داد، افزود: اصلاً چنین چیزی صحت ندارد چرا که از روز اول که بنده به مجلس و رئیس جمهور برنامه ارائه کردم خصوصی‌سازی در سرلوحه برنامه‌هایم بوده است.
وی تأکید کرد: وزارت نیرو نه تنها مخالف واگذاری نیروگاه‌ها نیست بلکه پیشروترین دستگاه دولتی در امر خصوصی‌سازی بوده است.
چیت‌چیان ادامه داد: 5 سال پیش در زمانی که قائم‌مقام وزارت نیرو بودم پایه‌گذار واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی بودم و در حال حاضر نیز از 40 نیروگاه 22 نیروگاه به بخش خصوصی واگذار شده و 18 نیروگاه در اختیار سازمان خصوصی‌سازی بوده است.
وزیر نیرو گفت: در دو سال اخیر واگذاری‌هایی که صورت گرفته است با نحوه اجرایی اصل 44 و سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب مغایرت داشت به طوری که نیروگاه‌ها را از وزارت نیرو گرفته و به جای اینکه به بخش خصوصی بدهند آنها را به بانک‌ها و دستگاه‌های دیگر واگذار کردند.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما، مبنی بر اینکه چه تعداد نیروگاه به شرکت مپنا که خود سازنده نیروگاه و تجهیزات نیروگاهی است واگذار شده است و آیا وزارت نیرو پیگیری خواهد کرد که این نیروگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شود؟ تأکید کرد: سه نیروگاه تاکنون به شرکت مپنا (مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) بابت بدهی‌های وزارت نیرو واگذار شده است که این خود یک سیاست اشتباه بوده است که به جای اینکه این نیروگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شود به مپنا واگذار شده است.
وی تصریح کرد: به شرکت مپنا اولتیماتوم داده‌ایم که این سه نیروگاه را به بخش خصوصی واگذار کنند و به همان مأموریت اصلی خود که همانا تولید تجهیزات و پروژه‌های نیروگاهی است بسنده کنند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو یک وزارتخانه حاکمیتی است و تلاش می‌کند از شکل‌گیری ترانست و انحصار‌ها جلوگیری کند.


منبع: فارس

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: