ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۶۸۶۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴

ملک سلمان به دنبال نفسی راحت

  تدبیر24: باراک اوباما طی هشت سال ریاست جمهوری اش روابط غریبی با عربستان سعودی داشته است و شاخص ترین نمونه آن توافق هسته ای با ایران رقیب منطقه ای سعودی ها است. ریاض سخت مشتاق تغییر این روابط پس از خروج پرزیدنت اوباما از کاخ سفید است.

کارشناسان سیاست خارجی می گویند انتظار می رود در صورت ریاست جمهوری هیلاری کلینتون، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روابط گرمتری را با سعودی ها شاهد باشیم.

با وجود حمایت های هیلاری کلینتون از توافق هسته ای با ایران، او همچون همسرش بیل کلینتون در جهت تحکیم روابط با ریاض قدم برخواهد داشت.

روشن نیست دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، چه رویکردی را در پیش بگیرد.

تحلیلگران پیش بینی می کنند که طرح های ترامپ چون منع ورود مسلمانان خارجی به آمریکا و درخواست از شرکای آمریکا برای مشارکت بیشتر در حفظ امنیت بین المللی احتمالا برای ریاض خوشایند نخواهد بود.

با این وجود ترامپ نظر منفی به توافق هسته ای با ایران دارد. با توجه به سابقه تاریخی، بعید است او از نقش سعودی ها به عنوان قدرتی منطقه ای حمایت کند.

فارغ از این که چه کسی پا به کاخ سفید بگذارد، ریاض نفس راحتی خواهد کشید.

اوباما صدها میلیارد دلار سلاح به سعودی ها فروخته، از حملات تحت رهبری عربستان به یمن حمایت کرده و به اقدامات دیگری در راستای ادامه دهه ها پشتیبانی از آل سعود دست زده است. با این وجود سعودی ها توافق هسته ای با ایران را ابزاری برای قدرت بخشیدن به رقیب منطقه ای دیرین خود می بینند.

دولت اوباما توافق با ایران را پنجره ای به بازتعریف تعامل آمریکا در خاورمیانه می بیند که در آن احتمالا اتکای کمتری به سعودی ها خواهد شد.

هیلاری کلینتون موضع سخت تری در مورد سوریه و نقش آمریکا در آن کشور خواهد داشت؛ امری که سعودی ها سالها است از دولت اوباما انتظارش را می کشند.

در عین حال، کلینتون و ترامپ هر دو از حامیان طرح مصوب کنگره هستند که به خانواده قربانیان حملات تروریستی یازدهم سپتامبر امکان شکایت از عربستان سعودی را می دهد.
برچسب ها: تدبیر24 ملک سلمان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: