ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۶۸۷۵۷
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۲

جلوگیری از نامزدی احمدی نژاد در انتخابات به سود کیست؟

      تدبیر24:  روزنامه شهروند با اشاره به منتفی شدن حضور احمدی نژاد در انتخابات نوشت: خبری که از سوی رسانه‌ها و نویسندگان اصول‌گرا منتشر شد، حکایت از دقیق و جدی بودن ماجرا دارد، و نظام اجازه نمی‌دهد که جامعه ایران یک بار دیگر دستخوش بازی مسخره و خسارت‌بار گذشته شود.

البته كه او مثل هر شهروندي مي‌توانست نامزد شود، ولي وقتي كه قصد گرفتن اجازه و تأييد اين حضور را از نظام دارد، بايد متوجه مي‌شد كه نگاه مجموعه حاكميت ايران به او و عملكردش منفي‌تر از آن است كه به تصورش بگنجد. نه تنها ساختار رسمي، بلكه روحانيت قم و علماي ساير مناطق نيز نگاه سراسر منفي به عملكرد او دارند.

قاطبه نخبگان و فعالان فرهنگي و سياسي و اقتصادي تازه سه سال است كه نفس راحتي مي‌كشند. نظام تازه شش ماه است كه از سياه‌چاله تحريم‌هايي كه آن دولت براي مردم ايجاد كرده بود رها شده است، و البته هنوز هم رهايي نيافته است، تازه ابتداي رهايي از اين وضع است. مردم و جامعه ايران حداقل يك دهه زمان مي‌خواهند كه ايران را به جايگاه پيش از ١٣٨٤ برگردانند. بنابراين طبيعت سياست و عقلانيت سياسي اقتضا مي‌كرد كه اجازه ندهد دوباره جامعه دوقطبي شود. جامعه ايران تازه از شنيدن برخي اظهارات و ادبيات سخيف آسوده شده بود.
جلوگيري رسمي از حضور وي در انتخابات نه به نفع نامزدهاي ديگر، بلكه به نفع جامعه و انقلاب است. خسارت‌هاي آن دو قطبي شدن سیاسی كه بر اثر حضور او در انتخابات ايجاد شده بود، بسيار سنگين و در كوتاه‌مدت غيرقابل جبران است. اگر از همين امروز جلوي اين كار گرفته نمي‌شد، به طور قطع تنش ميان جناح‌های اصول‌گرا و نيز ميان قم و تهران و نيز در عرصه خارجي كشور تشديد مي‌شد. تنش براي جامعه ايران مثل زهر است، بويژه تنش‌هايي كه غيرقابل كنترل باشند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: