ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۸۸۴۴
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۵

جاسوس آمريكايي دوباره در تور ايران

   تدبیر24:قرارگاه پدافند هوايي ارتش به يك فروند هواپيماي جاسوسي آمريكا (U۲) اخطار داده است. اين دومين‌بار است كه در ۲ سال گذشته، ايران موفق به شناسايي اين هواپيماهاي پيشرفته مي‌شود. امير اسماعيلي فرمانده قرارگاه پدافند هوايي ارتش از اخطار به يك هواپيماي جاسوسي متعلق به ارتش آمريكا در روزهای گذشته خبر داده است. او اين خبر را در مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس در گلزار شهداي سولقان در حاشيه تهران، اعلام كرده است. پيش از اين نيز، امير اسماعيلي در ۱۷ آذر ماه سال ۹۳ خبر داده بود كه قرارگاه پدافند هوايي ارتش به يك فروند هواپيماي جاسوسي پيشرفته آمريكايي به نام U۲ اخطار داده است. فرمانده قرارگاه پدافند هوايي آن زمان گفته بود: هواپيماي يو۲ را كه يك هواپيمايي جاسوسي است شناسايي مي‌كنيم، هفته گذشته در نقطه‌اي از كشور به اين هواپيما اخطار داده شد و سامانه موشكي نيز براي هدف قرار دادن آن آماده شد اما هواپيما به‌محض دريافت اخطار، بازگشت. حالا با گذشت حدود ۲۲ ماه از آن واقعه، امير اسماعيلي پنجشنبه شب مجددا خبر داده كه به يك هواپيماي جاسوسي ديگر ارتش آمريكا به نام U۲، اخطار داده شده است. وي گفته است: رزمندگان ما در قرارگاه پدافند هنگامي كه در روزهاي گذشته به هواپيماي جاسوسي يو ۲ آمريكا كه قصد تجاوز به مرزهاي هوايي كشورمان را داشت، اخطار دادند، هواپيما مجبور به تغيير مسير خود شد. فرمانده قرارگاه پدافند هوايي تاكيد كرده است: اگر اين هواپيما به اخطار ما توجه نمي‌كرد و نزديك‌تر مي‌شد، قطعا به‌سمت آن شليك شده و منهدمش مي‌كرديم. هواپيماي U۲ يك هواپيماي جاسوسي پيشرفته و دوربرد، ساخت شركت لاكهيد مارتين آمريكا است. اين هواپيما سال‌هاست كه در نيروي هوايي آمريكا به كار گرفته شده و فقط ارتش آمريكا از اين هواپيما استفاده مي‌كند. اين هواپيماي جاسوسي قابليت پرواز در ارتفاع ۲۱ كيلومتري را دارا بوده و مي‌تواند ۱۲ساعت به صورت مداوم پرواز كند. تاكنون ۳ فروند از اين هواپيماها توسط كشورهاي كوبا، چين و شوروي شناسايي و سرنگون شده‌اند. ارتش شوروي در اول مي‌۱۹۶۰، ارتش كوبا در ۲۷ اكتبر ۱۹۶۲ و ارتش چين در ۱۰ ژانويه سال ۱۹۶۵، ۳ كشوري هستند كه تاكنون موفق شده‌اند كه مدل‌هايي از اين هواپيماي پيشرفته جاسوسي را شناسايي و منهدم كنند. جالب است كه هر ۳ كشور نيز، با استفاده از موشك‌هاي S-۷۵ يا همان موشك‌هاي سام ۲ كه يك موشك ارتفاع بالاي پدافندي و ساخت شوروي است، اين هواپيما را منهدم كردند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: