ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۶۸۹۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲

واکنش کاخ سفید به تظاهرات 13 آبان

آمریکا به بی‌اعتمادی عمیق بین تهران و واشنگتن اذعان داشت، ولی تعهد آمریکا به مذاکرات درباره برنامه هسته‌یی ایران را تاکید کرد.
به گزارش تدبیر24 به نقل از شینهوا، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری هفتگی گفت: تاریخچه بی‌اعتمادی بین آمریکا و جمهوری اسلامی ایران عمیق است و یک شبه پاک نخواهد شد.

وی گفت: اما آن‌چه ما اکنون در حال انجام آن هستیم ربطی به اعتماد ندارد. ما درگیر مذاکرات جدی و اساسی شده‌ایم که با این احتمال همراه است که بتوانیم جلوی پیشرفت برنامه هسته‌یی ایران را بگیریم، شفافیت بیشتری در زمینه فعالیت‌های هسته‌یی آن‌ها به دست آوریم و درباره یک راه‌حل دراز مدت و جامع که نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌یی ایران را رفع کند، مذاکره کنیم.

ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) در تاریخ 15 و 16 اکتبر در ژنو با یکدیگر گفت‌وگو کردند و توافق کردند که در تاریخ 7 و 8 نوامبر مجددا تشکیل جلسه دهند.

به گزارش روزنامه هیل، دولت باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا علاوه بر آن روز دوشنبه سوزانده شدن پرچم‌های آمریکا در ایران و فریاد‌های «مرگ بر آمریکا» در سالگرد اشغال سفارت پیشین آمریکا در تهران را کم اهمیت جلوه داد و مدعی شد که «اکثریت» مردم ایران خواستار روابط بهتر با آمریکا هستند.

این در حالی است که در روز سیزدهم آبان امسال حضور پرشور مردمی که در سراسر ایران شعار مرگ بر آمریکا سر دادند، نمایان بود.

سخنگوی کاخ سفید مدعی شد: ما معتقدیم که اکثریت مردم ایران یک رابطه بهتر با غرب را ترجیح می‌دهند و خواستار مزایای آن رابطه بهتر با غرب از جمله مزایای اقتصادی بازگشت مجدد به جامعه بین‌المللی هستند.

کارنی افزود: من فکر می‌کنم این چیزی است که انتخابات به ما گفت که تا حدودی به این تحولات و احتمال تحقق این دستاورد منجر شد. ما به تمرکز روی مذاکرات اساسی برای تحقق اهداف سیاسی که به دنبال آن هستیم ادامه خواهیم داد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: