ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۶۹۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵

نامه یک دانش‌آموز ۱۶ساله به ظریف و پاسخ ظریف

تدبیر24:  مبینا برهانی، یک دانش‌آموز ۱۶ ساله که ظاهرا در سال سوم متوسطه در رشته علوم انسانی تحصیل می‌کند، نامه‌ای خطاب به وزیر امورخارجه نوشته که محمدجواد ظریف هم پاسخ او را داده است؛

متن این نامه‌نگاری‌ها که به طور اختصاصی در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته، به شرح زیر است:

وزیر محترم امور خارجه

جناب آقای دکتر ظریف

با سلام و احترام

اینجانب، دانش آموزی شانزده ساله هستم که در سال سوم دبیرستان و رشته ی علوم انسانی مشغول به تحصیل هستم. از بین رشته های دانشگاهی، حقوق را انتخاب کرده بودم اما چند وقت است که به این نتیجه رسیده ام که امروز با وکالت نمی توان گذران زندگی کرد. چرا که وکلا بسیارند و پرونده ها در دستان اشخاص دیگریست.

متاسفانه امروز وضع طوری شده که اگر بهترین رشته هم بخوانی، تا وقتی شخصی سفارشت را نکند باید در خانه به تماشای برنامه‌های نه چندان جالب صدا و سیما بنشینی. اگر میخواستم به دنبال علاقه ی شخصی ام بروم قطعا علوم سیاسی را انتخاب می‌کردم اما هر روز افسوس می‌خورم که نمی توانم به رشته ای که واقعا به آن عشق می ورزم برسم.

البته قبول شدن در این رشته بسیار آسان است. برعکس کشور های پیشرفته که رتبه های برتر را برای این رشته انتخاب می کنند.زیرا در کشور هایی که به انسان بها می دهند ،به علوم انسانی هم بها می دهند.آیا کشور ما هم اینگونه است؟اگر علوم سیاسی بخوانم ، نهایت موفقیتم این است که مثلا استاد دانشگاه بشوم.آن هم در صورتی که شخصی بعنوان پارتی وجود داشته باشد که ندارد.و چه قدر افسوس میخورم که علاقه ام را باید قربانی کنم.

امروز تصمیم گرفتم برای آقای روحانی نامه بنویسم اما بعد به این نتیجه رسیدم که این نامه خوانده نمی شوند.

آقای ظریف؛ من در خانواده ای زندگی کرده ام که همیشه طرفدار اعتدال و اصلاحات بوده است. بنابراین با این دولت هیچ مشکلی ندارم. فقط میخواستم شما به آقای روحانی بگویید که کشور به کجا رسیده است که فقط چند رشته ی محدود بازار کار دارند. خواهش می‌کنم این موضوع را با ایشان مطرح کنید.همچنین برایم ارزشمند است اگر نظر شما را هم بدانم. آقای ظریف، من با یک دانش آموز غربی چه فرقی دارم؟

با احترام

پاسخ وزیر امور خارجه

سلام دوست عزیز

بسیار خوشحالم که جوان شانزده ساله ای در کشور ما این قدر زیبا می نویسد و خوب استدلال می کند.

حتما شما وکیل خوبی خواهید شد.

امید جدی دارم که تا چند سال دیگر که شما پروانه وکالت تان را با رتبه بسیار خوب می گیرید شرایط کشور به شکلی خواهد بود که حتما کار مناسب و مفیدی خواهید داشت.

شما به دلیل استعداد بسیار خوبتان، از یک دانش آموز غربی هیچ کم ندارید و انشاءالله فرصت های خوبی در آینده خواهید داشت. خوباوری مهمترین عامل موفقیت است.

نگرانی عمده رییس محترم جمهور اشتغال و فرصت برابر برای جوان هاست. لذا مطمئن باشید که ایشان مانند شما نگرانند.

شاد و سربلند باشید.
برچسب ها: تدبیر24 ظریف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: