این بازی که تقویمش تقریبا چهار سال پیش نوشته شده، حالا محل چالش اساسی بین مسئولان فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و مسئولان برگزارکننده این رقابتها در AFC شده است.
تدبیر24:در شرایطی که تیم فوتبال کشورمان پنجشنبه همین هفته دیداری سرنوشتساز مقابل ازبکستان در مرحله انتخابی رقابتهای جام جهانی ٢٠١٨ روسیه دارد، همچنان همه نگاهها متوجه بازی بعدی ایران؛ یعنی دیدار مقابل کره، است که قرار است در ورزشگاه آزادی و درست در تاسوعا برگزار شود.
این بازی که تقویمش تقریبا چهار سال پیش نوشته شده، حالا محل چالش اساسی بین مسئولان فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و مسئولان برگزارکننده این رقابتها در AFC شده است. بااینحال، ورود جامعه روحانیت به این بازی و دستور صریح آیتالله یزدی مبنی بر برگزارنکردن این دیدار، بازی ایران با کرهجنوبی را وارد فاز تازهتری کرد. «فازی» که هرچه بود، به نظر میرسید حل آن دشوارتر از چیزی باشد که در ظاهر هویداست.
سیاست فدراسیون فوتبال
پس از اینکه فدراسیون فوتبال تلاشهای متعدد و بیحاصلی را برای بهتعویقانداختن، تغییر میزبان و حتی سفر تیم ملی به کرهجنوبی و برگزاری بازی رفت به میزبانی آنها کرد، راه تازهای را در پیش گرفته تا مشکلات احتمالی که ممکن است در آینده گریبان این فدراسیون را بگیرد، متوجه آنها نشود. در واقع برای پیدا کردن این سیاست باید سری به صحبتهای محمدرضا ساکت، مدیر تیمهای ملی، زد که مشخص شود قرار بوده مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال کشورمان، به همراه دیگر اعضای فدراسیون، جلسهای مشورتی برگزار کنند و در نهایت به جمعبندی برسند. ساکت، روز یکشنبه گفت: « ما به همه دیدگاهها احترام میگذاریم، ولی تصمیمگیرنده در این مسئله فقط فدراسیون فوتبال نیست. این موضوع با چند دستگاه دولتی و امنیتی مطرح شده و در نهایت این دستگاهها مشخص خواهند کرد که برای این بازی، چه تصمیمی گرفته شود. مطمئنا این تصمیم در راستای منافع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود».
این صحبتها اگرچه در لفافه بیان شد؛ ولی یک معنی کاملا مشخص و مبرهن داشت. در واقع فدراسیون فوتبال با انداختن توپ به زمین دیگر نهادهای دولتی، سعی کرد مشکلات بهوجودآمده را به گردن نگیرد. فدراسیون همانطور که اعلام کرده، چارهای بهجز میزبانی از کرهجنوبی در تاسوعا نداشت؛ ولی اگر تصمیم گرفته میشد، به هر دلیلی، بازی ایران با کرهجنوبی برگزار نشود، آنوقت دیگر این فدراسیون فوتبال نبود که باید پاسخگو باشد.
بازی در تاسوعا برگزار میشود
همانطور که ساکت اعلام کرده بود، جلسه مسئولان ورزش و دستگاههای دولتی و امنیتی هم برگزار شد و بالاخره طرفین با رسیدن به توافق، به این نتیجه رسیدند که بازی ایران – کره همان «تاسوعا» برگزار شود. این خبر از آن جهت اهمیت دارد که تا همین یکی، دو روز گذشته، علامت سؤالی جلوی برگزاری این بازی بود ولی حالا به نظر میرسد با مساعدت شورای تأمین، مشکلات مطرحشده برطرف و بازی طبق برنامه در همان روز تعیینشده، برگزار میشود. البته در این راستا فدراسیون فوتبال تمهیداتی اندیشیده تا همانطورکه پیشتر هم گفته بودند، ورزشگاه آزادی را تبدیل به یک «حسینیه بزرگ» کنند. حالا هنوز به طور قطعی مشخص نشده ولی شاید تنها لطفی که مسئولان AFC به فوتبال ایران کنند، این باشد که ساعت بازی را کمی جلوتر بیندازند.
اگر این اتفاق بیفتد، باز هم اندکی از حساسیتهای بهوجودآمده، کاسته میشود؛ ولی آنچه فعلا و به طورغیررسمی، مشخص است این است که فدراسیون فوتبال بدش نمیآید تماشاگران معدودی از این بازی دیدن کنند. ساکت، مدیر تیمهای ملی، باز هم در بخشی دیگر از صحبتهایش، به این موضوع اشاره میکند و میگوید: « بحثهایی مطرح است تا بازی زودتر برگزار شود. درحالحاضر توانستهایم این بازی را به ساعت ۱۸ بکشانیم. اینکه بازی رایگان خواهد بود، فعلا مشخص نیست و ما درباره مسائل مربوط به این بازی، منتظر نظر شورای تأمین و سایر دستگاههای مربوطه هستیم».
مطمئنا رایگاننشدن بازی میتواند تا حدودی از پُرشدن ورزشگاه برای این دیدار جلوگیری کند و شاید محدودکردن بلیتفروشی بازی ایران و کره هم دیگر راهحلی باشد که به ذهن مسئولان خطور کند. البته در همین راستا، مسئولان فدراسیون فوتبال کشورمان به دنبال پیادهکردن فرهنگ «محرم» در این بازی هم هستند؛ طبق شنیدهها قرار است به تماشاگرانی که خودشان را به ورزشگاه آزادی میرسانند، به جای پرچمهای کوچکی که قبلا اهدا میشد، شالها مشکی با نوشتههای مذهبی داده شود تا در زمان بازی و بین دو نیمه، مراسم عزاداری برپا شود. طبق برنامههای پیشبینیشده برگزاری این بازی، مداحان مطرحی هم به ورزشگاه آزادی دعوت میشوند تا قبل و بین دو نیمه بازی، مراسم مذهبی با شور و حرارت بیشتری دنبال شود.