ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۹۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸

اعتماد به تیم مذاکره‌کننده

تعادلی که در این دوره از مذاکرات برقرار شده، نوعی خوش‌بینی و امیدواری به نتیجه‌بخش بودن آن ایجاد کرده است چراکه از شروع دور جدید مذاکرات ....
تدبیر24: مطمئنا نتایج مذاکرات هسته‌ای با آژانس را نمی‌‌توان پیش‌بینی کرد. در یک مذاکرات با چنین سطح بالایی باید دید که در روند مذاکرات، افراد چقدر حاضرند درمورد مسائل مطرح شده از خود انعطاف نشان دهند و در راستای نزدیک شدن و توافق بر سر نظریات یکدیگر تلاش کنند اما می‌توان گفت روند کلی مذاکرات مثبت است. خوشبختانه اکنون از مرحله «مذاکره برای مذاکره» که در چند سال گذشته با آن مواجه بودیم، عبور کرده‌ایم و می‌توان گفت که مذاکرات هدفمند و جهت‌دار ادامه پیدا می‌‌کند. طرف‌های مختلف در مذاکره خود را موظف کرده‌اند که رویکرد موضوعی خاص به مذاکره داشته باشند و اراده‌ای جدی از خود در این دوره نشان دهند. تعادلی که در این دوره از مذاکرات برقرار شده، نوعی خوش‌بینی و امیدواری به نتیجه‌بخش بودن آن ایجاد کرده است چراکه از شروع دور جدید مذاکرات با تیم جدید شاهد برخوردهای متفاوتی با روند گفت‌وگوها در خارج و داخل بوده‌ایم.اما بعضی‌ها در برخورد با این مذاکرات در داخل و خارج کشور با نوعی بغض و عصبانیت که نشان از عدم رضایت آنها از گفت‌وگوهاست، رفتار می‌کنند. این افراد ظاهرا مخالف این هستند که مذاکرات جدی رخ بدهد و تفاهم‌ها سبب حل مشکلات شود. در خارج از کشور افراطیون درون هیات حاکمه آمریکا و در منطقه رژیم اسرائیل سعی دارند که روند مذاکرات مثبت پیش نرود و همچنین کشورهایی که در سال‌های اخیر روابط ایران با آنها دچار خدشه و مشکل بوده است سعی در کارشکنی دارند. عده‌ای هم در داخل کشور به روند مذاکرات دیدی غیرمنصفانه دارند. افراطیون ممکن است به این امر آگاهی داشته یا نداشته باشند که در مسیری حرکت می‌کنند که در نهایت به گفته اکثر کارشناسان منجر به تامین منافع ملی نمی‌شود. زمانی که کشور ما با هماهنگی‌های لازم و در سطحی عالی تیمی را برای مذاکره می‌فرستد باید همگان از این گروه حمایت کنند تا تیم مذاکره‌کننده با پشتیبانی کامل و اعتماد به نفس در جهت پیشبرد اهداف سیاست‌گذاران کلان عمل کنند اما ما شاهد هستیم که نوعی کم‌لطفی‌ در حق تیم مذاکره‌کننده رخ داده است. در مقابل رویکرد بدبینانه گروهی از افراد درون کشور، عده‌ای دیگر دید خوشبینانه‌ای نسبت به این مذاکرات دارند. به هیچ وجه نمی‌توان این سطح از مذاکرات را ساده انگاشت و رسیدن به مطالبات را سهل‌الوصول دانست و باید از این دید و نگاه پرهیز کنیم زیرا درنهایت منجر به بدبینی نسبت به تیم مذاکره‌کننده خواهد شد. بهترین روشی که اکنون می‌توان در قبال تیم مذاکره‌کننده پیش گرفت این است که به این تیم اعتماد کامل داشته باشیم و آنها را درجهت تحقق خواسته‌های ملی و منفعت کشور حمایت کنیم. راه میانه‌ای که در مقابل دو دید خوشبینانه و بدبینانه نسبت به مذاکرات وجود دارد این است که از هرگونه عجله و شتاب‌زدگی پرهیز کنیم. باید با دیدی منطقی، پیچیدگی‌ها و دشواری‌های مذاکرات را درک و تلاش کنیم که این امر برای مخالفان درون کشور نیز ملموس شود. اگر همگان به روند مشکل و پیچیده مذاکرات و سختی‌هایی که بر دوش تیم مذاکره‌کننده است، واقف شویم با این نگاه، قدردان تلاش‌های صورت‌گرفته توسط این افراد خواهیم بود.

کارشناس مسائل بین‌الملل

محمدعلی سبحانی

منبع:روزنامه آرمان

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ساناز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
0
1
چه قدر اعتماد کنیم می خواهید کشور و تحویل بدیم.
نظر شما: