ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۶۹۴۵۸
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۹

پیشنهاد مولاوردی برای ثبت روز زنان روستایی در تقویم ملی

تدبیر24: پانزده اکتبر مصادف با 24 مهرماه روز جهانی زنان روستایی است. ثبت این روز جهانی معاون رئیس جهمور در امور زنان و خانواده را بر آن داشت تا با نزدیکی آن با روز ملی روستا، پیشنهادی برای ثبت روز زنان روستایی در تقویم ملی را ارائه دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی تدبیر24 مولاوردی در یادداشتی که در کانال خبری خود منتشر کرد ضمن توجه جهانی به این مقوله و با اشاره به سند توسعه پایدار تا سال 2030 نوشت :

۱۵اکتبر برابر با ۲۴مهر ماه روز جهانی زنان روستایی نام گرفته است.زنان روستایی که یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل می دهند و۴۲درصد نیروی کار کشاورزی در کشورهای در حال توسعه هستند، نقش مهمی در اقتصاد و تامین امنیت غذایی خانواده و جوامع ایفا می کنند.

همچنین ۱۶و ۱۷اکتبر به ترتیب روز جهانی غذا و روز جهانی کاهش فقر نامگذاری شده اند که توالی این سه روز نقش تعیین کننده زنان روستایی و پیوند میان این سه رویداد را یادآور می شود، بدین معنا که در صورت توانمندسازی زنان روستایی و رفع چالشهای فراروی آنان، خانواده و جوامع با دسترسی پایدار به منابع غذایی گامهای بلندی در مسیر کاهش فقر برخواهند داشت.

در سند توسعه پایدار تا۲۰۳۰، در میان اهداف۱۷گانه، پایان دادن به فقر در تمامی اشکال آن در سراسر جهان، پایان دادن به گرسنگی و دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار،از جمله اهدافی هستند که نقش و تاثیر زنان روستایی را به عنوان عاملان کلیدی دستیابی به تغییرات اقتصادی ،محیط زیستی و اجتماعی را در تحقق آن نمی توان نادیده گرفت.

از سوی دیگر این روز فرصتی است برای توجه و ارج نهادن به اهمیت نقش و تاثیر حیاتی این گروه از زنان در مدیریت منابع طبیعی و نیز حفظ و پاسداری از هویتهای بومی و دانش سنتی و هنری محیط روستایی که البته و ظاهرا تاکنون در جامعه ما چندان که باید و شاید این روز مورد توجه قرار نگرفته است .

به نظر می رسد اختصاص روزی در تقویم ملی به این نام و ترجیحا آخرین روز هفته ملی روستا که مقارن با این روز جهانی است می تواند در جلب توجهات لازم موثر واقع شود که پیگیری آن در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار دارد.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: