پوپولیسم رابطی به چپ و راست ندارد، چنانچه از یک طرف مرحوم هوگوچاوز با تفکرات چپ، پوپولیست بود و از سویی دیگر ترامپ با تفکرات راست افراطی نیز یک پوپولیست است.
تدبیر24: استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و یک حامی رییس دولتهای نهم و دهم در موضوع «پوپولیسم» با یکدیگر مناظره کردند.
مناظره صادق زیباکلام و عبدالرضا داوری با موضوع پوپولیسم در خبرگزاری موج برگزار شد که زیباکلام در این نشست گفت: پوپولیسم رابطی به چپ و راست ندارد، چنانچه از یک طرف مرحوم هوگوچاوز با تفکرات چپ، پوپولیست بود و از سویی دیگر ترامپ با تفکرات راست افراطی نیز یک پوپولیست است.
رای احمدینژاد قابلیت هدایت به شخص دیگری ندارد
استاد دانشگاه تهران، احمدینژاد را یک شخصیت کاریزماتیک خواند و گفت: معتقدم اگر فردا در کشور انتخابات برگزار شود، احمدینژاد بدون مناظره و تبلیغ ده تا پانزده میلیون رای دارد اما مبنا و منشا این رای کاریزماتیک است، یعنی رای برای احمدینژاد است نه رای اصولگرایان، به این معنا که وقتی آقای هاشمی رد صلاحیت شد، آقای هاشمی گفت به آقای روحانی رای بدهید و مردم گوش دادند، آقای خاتمی هم همینطور و اصلاحطلبان داخل و بیرون زندان هم همینطور، اما رای آقای احمدینژاد این ویژگی را ندارد که هدایت بشود.
زیباکلام این پرسش را مطرح کرد که آقای خاتمی هم یک چهره کاریزماتیک بود چرا حرف او را مردم میپذیرند و این مسئله اینگونه تشریح کرد: نوع کاریزمای آقای خاتمی و نگاه تعقل سیاسی حامیان او وجه تمایز او با احمدینژاد است، چون جنس اقشار حامی آقای خاتمی تفاوت دارد.
احمدینژاد روحیه ضدحزب دارد
او تصریح کرد: احمدینژاد در حالی که وامدار روحانیت مبارز و برخی نهادهای نظامی بود، اصرار داشت وامدار کسی نیست و اگر کسی افتخار کند که با هیچ جناحی نیست نشان از عقبافتادگی اوست. با این روحیه ضد حزب بعید است احمدینژاد برای انتخابات شوراها هم توانایی برنامهریزی داشته باشد، اما شاید از برنامهریزی دیگران بهرهبرداری کند.
بعید نیست پدیده جدیدی با شعارهای جریان احمدینژاد متولد شود
وی در پاسخ به سوالی گفت: بعید نیست پدیده جدیدی با شعارهای این جریان دوباره متولد شود اما میزان موفقیت این فرد مشخص نیست بخش عمده رای احمدینژاد در سال هشتاد و چهار ناشی از رابینهودسازی بود که در قالب قهرمان برای بازگرداندن حقوق محرومی آمده بود، اما همان زمان هم ده میلیون رای او را باور نکردند و امروز آن افراد بیشتر شدهاند.
زیباکلام گفت: اساسا مزاج احمدینژاد با کار گروهی و حزبی وخرد جمعی همخوانی ندارند و در این هشت سال مطلقا مشورت نبود لذا چنین کسی مطلقا نمیتواند کار حزبی کند و کسی که مثل احمدینژاد خود را عقل کل میداند، نمیتواند کار حزبی کند و بعید است در آینده هم به سمت کار حزبی ببرد که این درست نقطه مقابل افرادی مثل شهید بهشتی بود. اطرافیان احمدینژاد حزب نیستند، او رفقا و دوستان هیاتی دارد که به مفهوم مدرن نمیتوانیم به آن یک حزب بگوییم.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در پاسخ به سوالی درباره سال ۸۸ گفت: اجازه بدهید حقایق این سال گفته شود تا ما هم در آین باره صحبت کنیم.
زیباکلام گفت بعید میدانم کسی به خاطر گفتمان اعتدالگرایی به روحانی تمایل نداشته باشد و با وجود تلاشهایی که شده هنوز گفتمان اعتدال تبدیل به یک گفتمان نشده است.
فاصله روحانی و رهبر اصلاحطلبان تعمدی است
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: روحانی تعمدا بین خود و رهبر اصلاحطلبان فاصله انداخته تا اصولگرایان کمتر به او حمله کنند و آقای خاتمی و هاشمی هم انتظاری از روحانی نداشتند. اگر روحانی خیلی جدی میخواست به مسائل رفع حصر و اتفاقات ۸۸ ورود کند، هر چه ریسیده بود پنبه میشد.
روحانی با دست بسته هم احمدینژاد را شکست میدهد
او افزود: اصولگرایان با احمدینژاد بازی جدی داشتند اما در نبودِ او، اصولگرایان هیچشانسی برای انتخابات ندارندف گرچه از حقوق مدنی احمدینژاد دفاع میکنم و ایشان میتواند برای انتخابات ثبت نام کند اما در این شرایط فکر میکنم اصولگرایان هیچشانسی ندارند و اگر روحانی تمام وزیرانش را هم به اصولگرایان آوانس بدهد، با دست بسته هم انتخابات را خواهد برد.
اصولگرایان بهجای نقد درونی دولت را تخریب میکنند
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: همین نمایندگان لیست امیدی با اینکه در این چند ماه یک نطق نتوانستند داشته باشند، توانستند غولهای اصولگرا را شکست دهند و مشخص شد محبوبیت اصولگرایان از بین رفته است و اصولگرایان به جای نقد درونی دست به تخریب دولت زدهاند