ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۶۹۶۳۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵

پشت پرده دولت چه خبر است؟

حال و هوای این روزهای دولت یادآور روزهای ابتدای دولت یازدهم است؛ زمانی که هر رسانه‌ای گزینه‌های پیشنهادی خود را به عنوان اخبار موثق از گزینه‌های وزارتخانه‌ها معرفی می‌کرد.
  تدبیر24:محمد مهدی محمدی-حال و هوای این روزهای دولت یادآور روزهای ابتدای دولت یازدهم است؛ زمانی که هر رسانه‌ای گزینه‌های پیشنهادی خود را به عنوان اخبار موثق از گزینه‌های وزارتخانه‌ها معرفی می‌کرد. اما طولی نکشید تا رئیس دولت تدبیر و امید نشان داد مستقلا، با بینش و برنامه گزینه‌های خود را راهی مجلس می‌کند و به دور از هرگونه فضاسازی در مقابل فشارها و گمانه‌زنی‌های بی پایه، ایستاده است. در این زمان که ماه‌های پایانی دولت یازدهم به شماره افتاده است و تیغ منتقدان هربار بر دستگاهی دولتی در حال فرود آمدن است، شایعاتی از تغییرات سه وزیر در کابینه به گوش می‌رسد. وزرایی که علی‌رغم عملکردهای مثبت، انتقاداتی نیز به آن‌ها وارد است. تغییر مدیریتی برای بهبود عملکرد دولت می‌تواند مفید باشد اما اگر این تغییرات واقع‌بینانه نبوده و در جهت مناقشات سیاسی رقم بخورد نمی‌توان امید به اصلاحی موثر و مفید داشت. خبر تغییر قطعی گودرزی، فانی و جنتی درحالی امروز یکی از داغ‌ترین شایعات روز است که در جالبترین اقدام، گزینه‌های جایگزینی آنان نیز منتشر شده است! تایید این بحث با در نظر گرفتن چند بند زیر قابل بررسی است :
1- نیاز به تغییر وزرای اعلام شده غیب‌گویی نیست. از این جهت که:
- گودرزی که خود گفته بود در دولت بعد وزیر ورزش و جوانان نخواهد بود.
- فانی نیز از گزینه‌های تغییر دولت در سال94 بود که باتوجه به توصیه‌هایی، ماندنی شد.
- جنتی هم که همواره از طرفی تحت فشار دلواپسان و از طرفی به دلیل عملکرد مورد نقد برخی معاونان خود دلگیری‌هایی را برای همراهان دولت بوجود آورده بود.
لذا گمانه‌زنی برای تغییر این سه وزیر غیرعادی بنظر نمی‌رسد.
2- دولت یازدهم 3 سال است که در مقابل سخت‌ترین فشارها از سوی منتقدین خود مقاومت کرده، ماه‌های پایانی را نیز هرطور شده سپری خواهد کرد.
3- رسانه‌هایی که فریاد انتقاد از وزرا و تغییر را سر می‌دهند، درصورتی که تغییر رخ دهد، فریاد انتخاباتی بودن این تصمیم را سر خواهند داد و دولت را وارد چالش جدیدی خواهند کرد.
4- گزینه‌های مطرح شده وزارتخانه‌ها، صالحی امیری، نجفی، سلطانی‌فر، سجادی و نوبخت مسلما از افراد مورد اعتماد روحانی هستند پس اعلام این اسامی برای جایگزینی در ماه‌های پایانی دولت یازدهم هم پیشگویی عجیبی نیست. اگر بر این اساس پیشگویی می‌کنند، نام دیگرانی از جمله نیلی، آشنا، بانک و ... را نیز باید به آن بیفزاییم!
5- با فرض تغییر وزیر باید شاهد ارائه برنامه‌ای ضربتی و قابل تحقق چندماهه از سوی وزیر جدید تا پایان دولت باشیم. حال اگر انجام برخی فعالیت‌ها بصورت ضربتی و چندماهه امکان‌پذیر است چرا فعلیت را فدای آینده کنیم؟
6- اینکه این وزرا مسلما در دولت دوازدهم، در جایگاه فعلی خود حضور نخواهند داشت بسیار محتمل است. لذا روحانی گزینه‌های مطلوب خود برای دولت دوازدهم را (درصورت پیروزی) نخواهد سوزاند.
7- از آنجا که اکثریت سازمان رای روحانی از سوی اصلاح‌طلبان و حمایت ایشان از وی بوجود آمده است، روحانی برای دوام ریاستش بر دولت، همچنان نیازمند حفظ آن پایگاه رای است. بر همین اساس از آنجا که حمایت قشرهای اصلاح‌طلبی از دولت فعلی قبل از مطرح شدن تغییر این سه وزیر بیان شده است، مسلما تغییر این سه وزیر از بایدهای حمایتی اصلاح‌طلبان از دولت نبوده و نیست. فلذا نباید تغییرات شایع شده را جلب نظر و حمایت اصلاح‌طلبان تلقی کرد. حال از آنجا که تصمیم نهایی را شخص حسن روحانی در دولت خواهد گرفت و باید منتظر بود و دید که در روزهای پیش رو چگونه از چالش جدید بیرون خواهد آمد. 

منبع: روزنامه ابتکار

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: