بر اساس پژوهش های انجام شده در مرداد ماه یه چاپ رسید و در آن از 1500 مرد ایرانی در سنین مختلف مورد سؤال قرار گرفتند...
تدبیر24: بر اساس پژوهشی که نتایج آن در خبرنامه دانشجویان ایران در مرداد ماه یه چاپ رسید و در آن از 1500 مرد ایرانی در سنین مختلف مورد سؤال قرار گرفتند، ادعا شد که مردان ایرانی زنان نسبتا درشتهیکل یا به اصطلاح «کمی توپر» را به زنان لاغر اندام ترجیح میدهند!
این مقاله اشاره بر مطالعه ای داشت که در آن از 1500 مرد جوان ایرانی پرس و جو شده بود و نتیجه این بود که 50 درصد افراد گرایش شان به سمت زنان با اندام متوسط به سمت چاق و 30 درصد به سمت زنان با هيكل پر بود و تنها 20 درصد گزینه مورد نظرشان را از بین زنان مانکن و لاغر انتخاب كرده بودند!
پژوهشگران این مطالعه علت را چنین بیان كردند:«انتخاب مردان ایرانی از بین زنان متوسط و تنومند بهجای زنان لاغر دلایل مختلفی دارد که عمده ترین دلیل معطوف به نگرش فرهنگی ایرانی اسلامی است که زنان متوسط هم شادابی ظاهری و درونی بیشتری نسبتا به زنان لاغر دارند و هم قدرت باروری و نگهداری از نوزادان توسط زنان لاغر کمتر از زنان به نسبت تنومندتر است.» در پژوهشی دیگر نیز این نتیجه حاصل شد.که «سن ازدواج دختران جوان با فیزیک مانکنی و لاغر بیشتر از سن ازدواج دختران جوان با فیزیک متوسط است، به تعبیر دیگر دختران لاغر کمتر مورد خواستگاری قرار میگیرند.»
اما آیا واقعا زنان درشت هیکل قدرت باروری بیشتر، فرزندان سالم تر و زندگی زناشویی بهتری دارند؟ پوریا پاکرو، روانشناس و دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان به این سؤالات پاسخ میدهند.
پوریا پاکرو، روانشناس
زنان قدرتمند برای مردان جذاب ترند
قطعا این پژوهش جهت خاص خود را دارد، یعنی مشخص است که میخواهد موضوعی را به صورت علنی به مخاطب انتقال دهد. از چند جنبه میتوان به این موضوع پرداخت؛ یکی اینکه مردان ایرانی در ناخودآگاه شان دوست دارند زنی قدرتمند در کنارشان داشته باشند. این ادعا درست است و شاید حتی در ابتدا یک جذابیتی هم براي مردان ایجاد کند. زن هایی که جنبههای مردانه شان قوی تر است و توانمندیهای بیشتری از خودشان نشان میدهند معمولا در ابتدا برای مردان خیلی جذابند. البته بعدها ادامه یافتن این كشش و جذابيت به مهارت ها، شخصیت، نگرشها و ... زوجین ربط دارد. از طرف دیگر بحث رسیدگی به زیبایی و سلامت فردی هم مطرح است که به خودی خود چیز بدی نیست. این رسیدگی میتواند نشانه سلامت، اعتماد به نفس، عشق به خود و شادمانی باشد. اما وقتی فرد خود را به اصطلاح ول میکند و اصلا به خودش نمیرسد این میتواند نشانه افسردگی یا اعتماد به نفس پایین و ... او باشد.
آمار دقیق وجود ندارد!
وقتی یک تحقیق انجام میشود باید حتما نمونه برداری در آن قابل تعمیم به همه جامعه باشد. ممکن است این پژوهش بر یک دسته یا گروه خاص با نگرشهای مشخص انجام شده باشد. با توجه به تجربیات خودم در طول این سالها با مراجعان مختلف از طبقات اجتماعي گوناگون به این نقطه نظر نرسیدهام که مردهاي ايراني زنهای چاق را بیشتر میپسندند. البته این نگرش را دارم که مردها زنهای قدرتمند را دوست دارند چراکه این موضوع یک سابقه تاریخی هم دارد. درواقع مردهای ما به دلایل مختلف خیلی به مادرانشان وابسته بودند و یک همسر قدرتمند هم میتواند حس مادرانه به آنها بدهد. اما با این موضوع که الان همه مردها دنبال زنهای تنومند میگردند موافق نیستم. حداقل در نمونه هایی که من به چشم دیدم چنین چیزی حقیقت نداشته است. در این رابطه آمار دقیق یا پژوهش رسمی و علمی وجود ندارد.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران