تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 02
کد خبر: ۶۹۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶

مشروح نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه

 تدبیر24:  سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان احضار سفیر ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه کشورمان را تأیید کرده و همچنین به ارائه توضیح درباره هدیه وزیر امور خارجه به وزیر آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای پرداخت.

 بهرام قاسمی در نشست خبری روز دوشنبه درباره این گفت‌وگوها افزود: روابط ما با اروپا اساسی و دیرینه است واشتراکات زیادی با هم داریم و حتی می توانیم درباره مسائل ارزشی و مسائل منطقه اختلاف نظر هم داشته باشیم.
وی اضافه کرد: گفت و گوهای ما و اروپا از گذشته وجود داشته و با توجه به ظرفیت های ذاتی ایران و ظرفیت هایی که اروپا دارد، ادامه خواهد یافت.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: قرار است نشست جامع مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا در ماه دسامبر در بروکسل برگزار شود و هیات ایرانی در سطح معاون وزیر خارجه در این مذاکرات حضور خواهد یافت.

قاسمی گفت: این مباحث می تواند درباره حقوق بشر و مباحث دیگر باشد، به دلیل نوع نگرش ما و اروپایی ها به حقوق بشر، این گفت و گوها از گذشته وجود داشته و ادامه خواهد یافت اما الزاما این گفت و گوها حول و حوش حقوق بشر نیست و مسائل زیادی با اروپایی ها مطرح خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه حقوق بشر می تواند بحث اساسی در این گفت و گوها باشد، اظهار داشت: نگاه ما به مقوله حقوق بشر از نگاه اسلامی ویژگی خاصی دارد که شاید برای برخی از آن ها قابل درک نباشد، ما می توانیم سخنان آن ها را بشنویم و نگاه خود را هم به آنها اعلام کنیم.
این مقام وزارت امور خارجه مذاکره کنندگان این دور از گفت و گوها را هیاتی متشکل از متخصصان حوزه های مختلف برشمرد و تصریح کرد: ما در این گفت و گوها هیات مشخص حقوق بشری نخواهیم داشت.

**توضیحی درباره هدیه ظریف به کری
 قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره هدیه وزیر امور خارجه کشورمان به جان کری در جریان مذاکرات هسته ای اظهار داشت: اعطای چنین هدیه هایی در رفت و آمدهای سیاسی و دیپلماتیک و در سطوح عالی مرسوم است و این هدایا بر اساس فرهنگ کشورها می تواند متفاوت باشد. بطوری که این هدایا بعنوان نماد و سمبل، اعطا می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه این هدایا معمولا ارزش مادی ندارد و به نوعی منتقل کننده حرف و پیام است، افزود: آقای دکتر ظریف در این مقطع یکی از کتاب های چندگانه استاد فرشچیان را برای هدیه به آقای کری در نظر می گیرد و زمانی که این کتاب را به وی هدیه می دهد درباره تصاویر آن توضیحاتی می دهد مبنی بر اینکه شما می توانید در نمایشگاه استاد فرشچیان که در نیوجرسی است، تابلوها را ببینید.

قاسمی یادآور شد: و باز هم می گویم استاد فرشچیان وقتی می خواهد درباره این نقاشی ها برای بازدیدکننده ها توضیح بدهند، مجبور می شوند به لحاظ برخی محاسبات از ذره بین مخصوص استفاده کنند تا ریزه کاری های نقاشی ها را نشان بدهند.
وی اضافه کرد: آقای دکتر ظریف در این گفت و گوها می گویند که ایرانی ها از گذشته دیرباز حتی در زمینه هنر، محاسبه گر و دقیق بوده اند ومی توانند محاسبه و عمل کنند و این گفت و گو به حل وفصل یک بحث و مجادله کمک می کند.

**رابطه ایران و اروپا/مقامات سطوح بالا در نوبت سفر به ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره حضور هیات های اروپایی در ایران اظهار داشت: ما علاوه بر تماس هایی که با اتحادیه اروپا داریم با تک تک اروپایی ها هم عمدتا از گذشته رابطه خوبی داشتیم و با اکثر این کشورها مشکلی نداشتیم و هر وقت شرایط فراهم بود، روابط به خوبی پیش رفته است بغیر از سال های گذشته که به دلیل تحریم در شرایط خاصی بودیم.

قاسمی اضافه کرد: امروز بعد از لغو تحریم ها دو طرف رایزنی های مکرری را در حوزه های مختلف انجام می دهند.
وی از حضور چند هیات اروپایی در ایران خبر داد و گفت: وزیر محیط زیست هلند، وزیر حمل و نقل آلمان و همچنین کمیسر پناهجویان و کمک های بشردوستانه اتحادیه اروپا در تهران حضور دارند.
این مقام وزارت امور خارجه همچنین از حضور معاون پارلمان اتریش در تهران خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه اتریش فعالا رییس جمهوری ندارد، معاون پارلمان نقش بالایی در این کشور ایفا می کند.
قاسمی با بیان اینکه کمیسر کمک های بشردوستانه اتحادیه اروپا دیروز برای برررسی وضعیت پناهجویان خارجی به کرمان سفری داشته است، گفت: در گذشته هم شاهد حضور این هیات ها در ایران بوده ایم و رفت و آمد ها کماکان ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در سطوح بالاتر دعوت هایی صورت گرفته که به نوبت و در زمان خودش انجام خواهد شد و در زمان مناسب، دوستان ما در نهاد ریاست جمهوری اطلاع رسانی می کنند.

**جیسون رضاییان به عنوان تبعه ایرانی نمی تواند علیه ما شکایت کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: جیسون رضاییان و دیگر جاسوسان ایرانی آزاد شده که مدعی شکایت علیه کشومان هستند تبعه ایرانند و نمی توانند در دادگاه های دیگر کشورها علیه ما اعلام جرم کنند.

بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره اقدام جیسون رضاییان در شکایت علیه کشورمان در دادگاه های امریکا و اقدامات وزارت امور خارجه برای جلوگیری از تضییع منافع ملت ایران گفت: کتاب اینگونه روابط میان ایران و امریکا باز است و شاهنامه به انتها نرسیده است .

وی افزود : مسائل متعددی هست که آنان به عنوان ابزارهای مختلف علیه ما استفاده می کنند و من نمی توانم بگویم داستان تمام شده است و به انتهای قصه رسیده ایم .

قاسمی در پاسخ به بخش دیگر این پرسش درباره بدعهدی امریکایی ها در آزادی 20 ایرانی زندانی از زندان های امریکا در ازای آزادی جیسون رضاییان گفت: اطلاعات خاصی در این باره ندارم و این موضوع را از شما می شنوم .

وی افزود : فرض من بر این است که اقدامات ما به صورت متقابل است و در صورتی خواسته های طرف مقابل را انجام می دهیم که خواسته های ما را انجام دهند .

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: عمدتا اینگونه مسائل مربوط به حوزه قضایی است و من اشرافی بر جزئیات پرونده ندارم پس در این باره از مسئولان قوه قضاییه سوال کنید .

قاسمی در عین حال تصریح کرد: تصور و قرار ما این نیست که با امریکایی ها به نقطه مشخص و روشنی رسیده ایم؛ ما و آنان در موضوع هسته ای مذاکراتی داشتیم و به تفاهماتی با این کشور و برخی کشورهای اروپایی رسیدیم که در صددیم تفاهمات را اجرایی کنیم .

وی افزود : آنچه مرتبط با ما بود اجرا کردیم اما بدعهدی ها و بدقولی ها در طرف مقابل به ویژه ازجانب امریکا وجود دارد و ما مصریم که آنان تعهداتشان را انجام دهند و خلاف تعهداتشان عمل نکنند.

قاسمی بار دیگر گفت: درباره پرونده مرتبط با جیسون رضاییان که تحت شرایطی رای به آزادی او داده شد از مراجع قضایی سوال کنید که از جزئیات این پرونده اطلاعات بیشتری دارند.

**سفیران ایران در سوریه، عمان و سوییس به‌زودی مشخص می‌شوند

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تعیین سفیران جدید ایران در سوریه، عمان و سوییس و این که آیا انتخاب سفیر ایران در سوییس به دلیل خاصی این‌قدر به طور انجامیده است؟ افزود: این موضوع دلیل خاصی نداشته است. در مورد هر سه کشور که اشاره کردید افرادی مطرح هستند و در حال کار شدن بر روی این موضوع هستیم تا هرچه زودتر به این کشورهای مهم اعزام شوند. این پروسه در حال انجام است، امیدواریم که این پروسه در این مقطع زمانی با توجه به روابط ویژه‌ای که ما با سه کشور داریم هرچه زودتر طی شود و سفیران اعزام شوند.

وی با بیان این که هر سه کشور برای ما مهم‌اند و تعجیل داریم هرچه زودتر سفیران جدید به این مناطق اعزام شوند، ادامه داد: البته همان‌طور که می‌دانید عمدتاً پروسه تعیین سفیران و طی شدن مراحل مربوط به آن یک پروسه طولانی است و ما باید یک مقداری آن را کوتاه‌تر کنیم. در سوریه تا آن‌جایی که قانون به ما اجازه می‌داد سفیر در محل مأموریت خود حضور داشت. چرا که همان‌طور که شما می‌دانید میزان مدت حضور سفیران در هر کشور بر اساس یک زمان‌بندی مشخصی انجام می‌شود.

قاسمی در مورد برگزاری چهل و هفتمین اجلاس کارگروه تعیین رژیم حقوقی دریای خزر در تهران نیز، گفت: جلسه این کارگروه از روز گذشته به مدت دو روز در تهران آغاز شده است. در روز اول آقای ظریف در مراسم افتتاحیه آن حضور داشتند و اکنون در سطح معاونان این اجلاس در حال برگزاری است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان این که رژیم حقوقی دریای خزر موضوع پیچیده‌ای است با توجه به خود پیچیدگی‌های دریای خزر، اظهار کرد: در ادوار گذشته در این زمینه مذاکراتی برگزار شده و توانسته‌ایم برخی از ابهامات و پیچیدگی‌هایی که وجود داشته است را حل کنیم و امیدواریم اجلاس تا بعدازظهر امروز بتواند برخی دیگر از ابهامات موجود را حل کند. رفع ابهامات و پیچیدگی‌هایی که در این زمینه وجود دارد زمان‌بر است، ما در این راستا به زمان نیاز داریم تا اختلاف دیدگاه‌ها و ابهاماتی که وجود دارد رفع شود و امیدواریم در این زمینه بتوانیم به یک تفاهم نهایی برسیم.

**تایید حضور سفیر ترکیه در ایران در وزارت خارجه

قاسمی حضور هفته گذشته سفیر ترکیه در تهران در وزارت خارجه برای ارائه توصیحات و گفت‌وگو پیرامون مسایل دو جانبه، سوریه، عراق و خلیج فارس را تایید کرد.

**هرگونه مشارکت ترکیه در عراق باید با اجازه دولت مرکزی باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات اخیر مقامات ترکیه در ارتباط با موصل و این که آن‌ها قصد دارند در عملیات آزادسازی موصل شرکت کنند و نسبت به این منطقه ادعاهایی مطرح کرده‌اند؟ گفت: بحث تروریسم و مقابله با تروریسم در منطقه و حتی در سطح جهان بحث مهمی است و هر دولتی که می‌تواند باید برای مبارزه با تروریسم اقدام کند و این کار درستی است. البته به هیچ وجه قابل قبول نیست که کشوری به بهانه مبارزه با تروریسم و هر جنایت دیگری حاکمیت ملت‌های دیگر را لغو کند و بدون اجازه و مجوز دولت مرکزی آن کشور بخواهد به صورت یک‌جانبه عمل کرده و حاکمیت آن کشور را نقض کند. هرگونه مشارکت در موضع مبارزه با تروریسم در عراق باید با هماهنگی، اطلاع و مجوز دولت مرکزی این کشور صورت بگیرد.

منبع: خبرآنلاین
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: