تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۹۹۰۶
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲
قالیباف:

من از یاشار سلطانی شکایت نکردم

با آقای قالیباف درباره نحوه برخورد نادرست برخی از اعضای شورای شهر و شهرداری تهران با یاشار سلطانی، مدیرمسئول سایت معماری‌نیوز و شکایت از این خبرنگار صحبت کردیم.
 جلسه مشترک مجمع نمایندگان تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با شهردار تهران و معاونان او، دیروز در مجلس برگزار شد. مجمع نمایندگان تهران، پیش از این جلسات مشابهی با استاندار و همین‌طور شورای شهر تهران برگزار کرده بود و در جلسه با شورای شهری‌ها، صحبت از املاک نجومی و بازداشت یاشار سلطانی هم به میان آمده بود. اما اینها حاشیه بود و اصل بحث بر سر تخلفات و سوءمدیریت‌های شهرداری تهران و نبود نظارت کافی شورای شهر بود. حالا در جلسه دیروز، خود شهردار در مقابل نمایندگان تهران نشسته بود تا به نقدهای آنها پاسخ دهد. نمایندگانی که بسیاری از آنها البته پیگیر تحقیق‌وتفحص از شهرداری هم هستند.
آغاز  جلسه با سخنان عارف  و  قالیباف
جلسه دیروز با سخنان عارف، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران و رئیس فراکسیون امید مجلس آغاز شد. به گزارش خانه ملت، او با اشاره به اینکه همه نمایندگان به مشکلات تهران آگاهی دارند، گفت: «در بسیاری از زمینه‌ها برخلاف تصور عمومی مشکلات تهران کمتر از استان‌های دیگر نیست، حتی در برخی بخش‌ها مشکلات تهران بیشتر از سایر استان‌ها بوده است». عارف با تأکید بر اینکه آسیب‌های اجتماعی درحال‌حاضر در بسیاری از بخش‌ها چالش‌های جدی و بحران برای کشور به وجود آورده، گفت: «مسائلی مانند حاشیه‌نشینی و بافت‌های فرسوده از مسائل و مشکلات دیگر استان تهران است و از سوی دیگر باید به برخی پروژه‌های خاص و ویژه نیز توجه اساسی داشت؛ به عنوان مثال یکی از مطالبات جدی مردم اسلامشهر درحال‌حاضر موضوع مترو در این منطقه است، بنابراین باید با تعامل و همکاری و پذیرفتن مسئولیت‌های مشترک نتایجی قابل‌قبول را در حل مشکلات کسب کرد؛ ضمن اینکه می‌توان در صورت نیاز به تصویب قوانین جدید این موضوع را در مجلس پیگیری کرد».
قالیباف هم پس از سخنان عارف، به بیان نظرات مقدماتی خود پرداخت و گفت: «در برخی شاخص‌ها مانند آموزش‌وپرورش در تهران تا حدود هشت سال پیش از شاخص‌های ایلام در جایگاه پایین‌تری قرار داشت، امور و مسائل مربوط به تهران گسترده است و به تعداد وزارتخانه‌های دولت در شهرداری تهران موضوعاتی وجود دارد که برای حل آنها نیازمند جلسات مختلف و متعدد هستیم».
انتقادهای نمایندگان در حضور شهردار
اما آنچه در بحبوحه بررسی طرح تحقیق‌وتفحص از شهرداری تهران، بیش از همه مهم بود، نحوه مواجه‌شدن نمایندگان تهران با شهردار بود. دراین‌باره پروانه مافی با بیان اینکه قالیباف در این جلسه بیشتر به بیان مسائل کلی اکتفا کرد، به ایلنا گفته: «در این نشست نکاتی درباره انتصاب‌ها در شهرداری تهران مطرح شد و همچنین برخی از نمایندگان نسبت به نگرش سیاسی شهرداری تهران به‌عنوان یک دستگاه خدمات‌رسانی هشدار دادند و تأکید کردند این سازمان باید متعلق به همه شهروندان باشد و نباید به مسائل جناحی و سیاسی بپردازد». قاسم میرزایی‌نیکو، نماینده دماوند، نیز به ایلنا گفته: «در این جلسه حدود پنج تا شش نفر از نمایندگان درباره مسائل زیست‌محیطی، ترافیک و آسیب‌های اجتماعی نکات کار‌شناسی خوبی مطرح کردند و به‌طور کلی نمایندگان تأکید کردند که عملکرد شهرداری تهران با اهداف توسعه ملی که اسناد آن تنظیم شده، هم‌خوانی ندارد». او همچنین با بیان اینکه نمایندگان بر مسئله فروش بی‌رویه تراکم از سوی شهرداری تهران در این نشست تأکید کردند، افزود: «در این نشست درباره منع گسترش شهر تهران و حفظ جمعیت در حدود ٧,٥ تا ۹ میلیون نفر مسائلی مطرح شد و برخی از نمایندگان گلایه کردند که با فروش حدود ۳۰ میلیون مترمربع تراکم، جمعیت پایتخت سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر افزایش یافته است». میرزایی به یکی دیگر از نکات مطرح‌شده در این جلسه هم اشاره کرده است؛ موضوع ساخت‌وسازهای منطقه ٢٢ که یکی از قسمت‌های پرحرف‌و‌حدیث کارنامه شهرداری قالیباف است و میرزایی در توضیح آن می‌گوید: «اختصاص حدود ۲۰۰ هکتار مترمربع به مجموعه‌های تجاری «ایران مال تات» و «هزارویک شب» در منطقه ۲۲ تهران که به‌عنوان کریدور انتقال هوای پایتخت، نباید در آن ساخت‌وساز صورت می‌گرفت. با احداث این پروژه‌ها این منطقه کاملا به یک بخش تجاری تبدیل می‌شود و این مسئله منجر به خفگی هوای تهران خواهد شد». او خواسته روشن نمایندگان را جلوگیری از ساخت‌وساز در این منطقه عنوان کرد و گفت: «باتوجه به آغاز ساخت‌وساز‌ها و خطرهای بسیاری که این مسئله برای شهروندان به‌همراه دارد، نمایندگان می‌خواهند هرچه‌سریع‌تر جلوی ادامه ساخت‌وساز‌ها و فروش تراکم در این منطقه گرفته شود». به گفته این نماینده دماوند، یکی دیگر از نمایندگان تهران هم در این جلسه نسبت به برخورد جناحی شهرداری تهران هشدار داده و نسبت به استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی در مخالفت با سیاست‌های دولت انتقاد کرده و همچنین درباره انتصاب‌های جناحی و سیاسی در شهرداری تهران گلایه‌هایی در این جلسه مطرح شد.
شهردار شکایت از یاشار سلطانی را تکذیب کرد
اما شاید مهم‌ترین حاشیه جلسه دیروز، اتفاقی باشد که در پایان جلسه به وقوع پیوست. درحالی‌که بازداشت سردبیر معماری‌نیوز همچنان از سوی جناح‌های مختلف سیاسی مورد انتقاد است و نشانه فشار بر منتقدان شهردار تهران تلقی می‌شود، طرح این موضوع در جلسه نمایندگان با قالیباف، قابل انتظار بود. اما پاسخ قالیباف، عجیب و جدید است. سیدفرید موسوی، نماینده تهران، در گفت‌وگو با ایلنا، دراین‌باره گفته: «در پایان جلسه به‌همراه خانم مافی با آقای قالیباف درباره نحوه برخورد نادرست برخی از اعضای شورای شهر و شهرداری تهران با یاشار سلطانی، مدیرمسئول سایت معماری‌نیوز و شکایت از این خبرنگار صحبت کردیم. پس از بیان نکات مختلف دراین‌‌باره و انتقال برخی نگرانی‌های جامعه مطبوعاتی کشور به شهردار تهران، آقای قالیباف با صدای بلند در جمع نمایندگان تهران اعلام کرد نه خودش و نه شهرداری تهران هیچ‌گونه شکایتی از یاشار سلطانی نکرده است».
شفاف‌سازی بودجه تهران؛ مهم‌ترین مسئله پایتخت 
هرچند که در این جلسه هم مانند جلسه نمایندگان تهران با اعضای شورای شهر پایتخت، از تشکیل کارگروه‌های مشترک برای حل مشکلات تهران، سخن به میان آمده؛ اما محمدجواد فتحی، دیگر نماینده تهران، دراین‌باره گفته است: «به نظر می‌رسد مهم‌ترین مسئله در کلان‌شهر تهران، موضوع شفاف‌سازی بودجه تهران است؛ چراکه مردمی که عوارض می‌دهند، باید بدانند این عوارض چگونه هزینه می‌شود و چرا با وجود پرداخت این عوارض، باید در شهری آلوده زندگی کنیم که از معضل ترافیک و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در رنج و عذاب است. نخستین اولویت ما درباره شهرداری تهران، باید مربوط به نحوه هزینه‌کرد عوارضی باشد که از شهروندان اخذ می‌شود؛ چرا که این مسئله از نخستین حقوق شهروندی مردم است و مردم باید بدانند عوارضی که پرداخت می‌کنند، چگونه مصرف می‌شود؛ اما متأسفانه تا به امروز هیچ گزارشی ازسوی شورای شهر و شهرداری تهران دراین‌باره در اختیار نداریم. ممکن است گزارش‌های موردی درباره بخش یا قسمت‌هایی از بودجه شهرداری تهران منتشر شده باشد؛ اما این گزارش‌ها کامل نیست. به بیان دیگر، انتظار این است که گزارشی دقیق درباره بودجه شهرداری مانند آنچه درخصوص بودجه سالانه کل‌ کشور تهیه می‌شود، منتشر و در اختیار افکار عمومی قرار گیرد. اگر شفاف‌سازی کامل درخصوص بودجه انجام شود، جلوی بسیاری از مفاسد و همچنین شایعه‌هایی که دراین‌باره مطرح می‌شود و سرمایه‌های اجتماعی را دچار آسیب می‌کند، گرفته خواهد شد».
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: