تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۶۹۹۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
صادق زیباکلام مطرح کرد؛

"نقطه ضعف"حسن روحانی

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «اینکه گفته شود برخی بخواهند به دلیل ناکارآمدی وزرای آقای روحانی در انتخابات آینده به ایشان رای ندهند را قبول ندارم.
 تدبیر24:  یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «اینکه گفته شود برخی بخواهند به دلیل ناکارآمدی وزرای آقای روحانی در انتخابات آینده به ایشان رای ندهند را قبول ندارم. به نظر من انتظاری که از دولت آقای روحانی وجود داشت بیشتر در حوزه مدنی، سیاسی و اجتماعی و در میان اقشار تحصیل کرده، نخبگان، نویسندگان و دانشجویان بود که اینها تا حدودی از عملکرد دولت ناراضی هستند.»

در هفت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، حسن روحانی دست به تغییر در کابینه زده و سه وزیر ارشاد، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان خود را برکنار و افراد دیگری به مجلس جهت رای اعتماد معرفی نمود. آیا این تغییرات می تواند در سبد رای روحانی در انتخابات آینده تاثیرگذار باشد؟ 

دکتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو گفت: «به نظر من تغییرات اخیر در کابینه تاثیری بر سبد رای آقای روحانی در انتخابات آینده نخواهد داشت. به طور مثال من بعید می دانم کسانی به واسطه عملکرد آقای فانی تصمیم گرفته باشند در انتخابات آینده به آقای روحانی رای ندهند و اکنون که آقای فانی تغییر کرده و جای خود را به آقای آشتیانی داده نظر خود را تغییر بدهند و به آقای روحانی رای بدهند.»

وی ادامه داد: «لذا من معتقدم کسانی که مصصم بودند به آقای روحانی رای ندهند همچنان رای نخواهند داد و کسانی که قصد داشتند به آقای روحانی رای بدهند همچنان رای خواهند داد. به عبارت دیگر من معتقدم اولا این تغییرات تاثیری در سبد رای آقای روحانی نخواهد گذاشت و دوم اینکه اساسا انگیزه آقای روحانی از ترمیم کابینه تاثیری گذاری بر انتخابات آینده نبود و دلایل دیگری باعث این تغییرات شده است.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که اگر تغییرات در وزارت خانه های دیگر همچون وزارت خانه های اقتصادی صورت بگیرد، آیا امکان تاثیرگذاری بر انتخابات آینده را خواهد داشت؟، گفت: «خیر، من خیلی معتقد نیستم اساسا تغییر در کابینه بتواند در سبد رای آقای روحانی تاثیرگذار باشد، چراکه معتقدم اینکه عملکرد آقای روحانی چطور بوده در ورای عملکرد وزرا است.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه وزرای آقای روحانی در مجموع نمره قابل قبولی می گیرند اظهار کرد: «البته برخی وزرا همچون آقای زنگنه، ظریف و حتی رحمانی فضلی نمره بالاتری می گیرند، اما سایر وزرا نیز نمره قبولی گرفته و همه در یک سطح هستند.»

وی ادامه داد: «بنابراین اینکه گفته شود برخی بخواهند به دلیل ناکارآمدی وزرای آقای روحانی در انتخابات آینده به ایشان رای ندهند را قبول ندارم. به نظر من انتظاری که از دولت آقای روحانی وجود داشت بیشتر در حوزه مدنی، سیاسی و اجتماعی و در میان اقشار تحصیل کرده، نخبگان، نویسندگان و دانشجویان بود که اینها تا حدودی از عملکرد دولت ناراضی هستند.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا آقای روحانی باید برخی رویکردهای خود به خصوص در حوزه های سیاسی و مدنی را تغییر دهد تا در سبد آرای وی تاثیرگذار شود؟، گفت: «البته یک موضوعاتی در اختیار آقای روحانی نیست. به طور مثال خیلی ها مسئله حصر، آزادی سیاسی، یا جلوگیری از توقیف مطبوعات را مطرح می کنند اما نکته اساسی این است که این مسائل دست آقای روحانی نیست.»

وی ادامه داد: «اما اشکالی که وجود دارد این است که آقای روحانی در قبال این مسائل خیلی با خونسردی برخورد کرد، در حالی که جامعه و رای دهندگان تحصیل کرده این انتظار را داشتند که ایشان تا حدودی نشان دهند این مسائل برایشان مطرح است و به افکار عمومی بها می دهند اگرچه خیلی از موضوعات در اختیار ایشان نیست.»

وی افزود: «لذا اینجا است که آقای روحانی دچار مشکل شده است. یعنی منِ صادق زیباکلام می دانم که رفع حصر دست آقای روحانی نیست اما دوست داشتم آقای روحانی تلاش بیشتری می کرد و حرارت بیشتری نشان می داد و احساس می کردم ایشان در حال تلاش هستند اما موفق نشده اند. به نظر من خیلی ها همچون بنده این احساس را نکردند که این مسائل که برای ما مطرح است برای آقای روحانی هم مطرح است.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که در انتخابات آینده رقبای آقای روحانی روی چه موضوعاتی دست گذاشته و علیه آقای روحانی صحبت خواهند کرد؟، گفت: «فکر می کنم رقبای آقای روحانی دو مسئله را به صورت خیلی جدی مطرح خواهند کرد. اول تداوم رکود اقتصادی و بیکاری را مطرح می کنند و اینکه احساس می شود شرایط اقتصادی خیلی تغییر نکرده است.»

وی ادامه داد: «اما مسئله دومی که مطرح خواهند کرد بر اساس تبلیغاتی که مخالفان دولت کردند این است که آقای روحانی همه چیز را به برجام گره زده بود و برجام آنطور که باید و شاید موفق نبوده است.»


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: