ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۹۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۴

آزمونی برای مجلس دهم

احساس شد که دولت نیازمند چابک‌سازی جدی تری در برخی از عرصه هاست و اگر این تغییرات انجام نمی شد ممکن بود سوالات جدی به‌وجود آید.
 تدبیر24:مصطفی درایتی-اگرچه در انجام تغییرات در کابینه مقداری تاخیر شد اما این تغییر پاسخ به مطالبه ای بود که جامعه ونخبگان کشور انتظار داشتند. احساس شد که دولت نیازمند چابک‌سازی جدی تری در برخی از عرصه هاست و اگر این تغییرات انجام نمی شد ممکن بود سوالات جدی به‌وجود آید. طبیعتا آقای روحانی تلاش می‌کرد که به این مسائل پاسخ دهد. از این رو تغییراتی را در دولت انجام داد و افرادی انتخاب شدند که مطالبات حداقلی دولت را پاسخ گویند. البته این قضیه بیشتر به کاری که جامعه انجام داد بر می‌گردد. یعنی اراده‌ای که در راستای کمک به دولت، می‌خواست در مجلس تغییر ایجاد شود. لازم بود دولت از این ظرفیت استفاده کند و افراد پر تلاش و مناسب تری به‌کار گرفته شوند. افرادی که معرفی شدند قبلا توسط مجلس نهم رد شده اند اما آقای روحانی مطالعه جدی روی این افراد داشته است. رئیس جمهور در مجلس گذشته نتوانست کسانی را که مطلوب نظرش بودند به مجلس معرفی کند و بالاجبار افراد دوم و سوم را برای وزارت معرفی کرد. در حال حاضر با تغییراتی که در مجلس صورت پذیرفته دست آقای روحانی بازتر شده است. افراد معرفی شده کسانی هستند که آقای روحانی به آنها معتقد است و آنها را برای تصدی این مسئولیت‌ها و پیشبرد سیاست‌های دولت مفید ومؤثر می‌داند. انتظار می‌رود این افراد در مجلس دهم بتوانند رای اعتماد را از نمایندگان اخذ نمایند.البته این مساله آزمونی برای مجلس دهم است که بتواند با دولت همراهی‌های لازم را انجام دهد و وزرای مورد نظر روحانی را با رای بالایی تایید کند. البته صرفا بحث معرفی شدن و رای آوری این افراد مطرح نیست بلکه این افراد باید بتوانند کارایی لازم را در حوزه مربوطه داشته باشند و برنامه‌های مناسبی را به مجلس ارائه دهند. هر دولتی قواعد و چارچوب هایی را برای خود قائل است و در راستای آن قواعد نیروهای مدنظر خود را برمی گزیند. گاهی اوقات در افکار عمومی مسائلی مطرح می‌شود که به آن توجهی صورت نمی گیرد. تصور معمول این است که شخصی که به عنوان وزیر انتخاب می‌شود حتما باید در آن حوزه خاص تخصص یا سر رشته داشته باشد. اما در بحث مدیریت‌های کلان مدیریت، سازوکارها و سیاست‌های کلی مطرح است و بسیاری از افراد متخصص در حوزه‌های مختلف بوده اند که توان مدیریتی کمی را داشته اند. در طرف مقابل بسیار افرادی بوده اند که در حوزه مدیریتی خود تخصص نداشته اند، اما در آن حوزه کاملا موفق بوده‌اند. این که چرادر انجام این تغییرات تاخیر صورت گرفته ابهامی است که برای نگارنده و بسیاری روشن نیست. این نکته همیشه مطرح بوده که بعد از تغییر ترکیب مجلس دهم از دولت انتظار می‌رفت که دست به تغییراتی بزند و تاخیر آن نیز به نظر نویسنده مصلحت نبود، اما همین که آقای روحانی در این موقعیت نیز به این نکته پی برده که این خواسته مردم و افکار عمومی است و به آن تن داده، جای تقدیر و تشکر دارد. دولت نباید برخی از مسائلی را که جزو خواست افکار عمومی است به تاخیر بیندازد. تاخیر در انجام دادن مطالبات مردم آفت برانگیز است و مصلحت نیست.
* فعال سیاسی اصلاح طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: