ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۰۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷

چشم‌انداز نشست سه‌جانبه در مسکو

عربستان از طرفی ترکیه را در منطقه علیه بشار اسد و دخالت در سوریه تحریک می‌کند و همچنین با توجه به اهرم‌های مالی که برابر آمریکا دارد، آنها را هم تحت فشار می‌گذارد. تنها راه حل این مشکل لغو فشاری است که غرب و در راس آن آمریکا بر سر الحاق کریمه به روسیه وارد کرد.
  تدبیر24:  علی بیگدلی-هرچه از زمان بحران سوریه می‌گذرد این معضل بیشتر به یک پدیده بین المللی تبدیل می‌شود. نشست اخیر در مسکو بین روسیه، ایران و سوریه برای هماهنگی اقدامات آینده برای جنگ با تروریست‌ها بود. اما بحران سوریه به روابط روسیه و آمریکا گره خورده است. روس‌ها سوریه را به عنوان گروگان درمقابل غرب گرفته‌اند تا فشاری که غرب به دلیل الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه وارد کرد را کاهش دهد. حل این مشکل می‌تواند کلید حل بحران سوریه باشد. از طرفی این دو قدرت بر سر گروه‌های درگیر در سوریه با یکدیگر اختلاف دارند. آمریکا برخی گروه‌های درگیر در سوریه را قبول دارد اما روس‌ها هرگروهی که علیه بشار اسد دست به اسلحه برده است را به عنوان تروریست می‌شناسند. این تنش بین دو قدرت بزرگ وضعیت را به جایی رساند که حتی جان کری اعلام کرد که گزینه حمله نظامی به سوریه را بررسی خواهد کرد که البته این اتفاق حداقل در زمان اوباما عملی نخواهد شد. تشدید جنگ سوریه به عنوان یک معضل جهانی خطرناک است. نکته دیگر اینکه علاوه بر شکاف بین ائتلاف طرفداران بشاراسد و ائتلاف غرب، شاهد یک شکاف بین ائتلاف غرب هم هستیم. عربستان از تمام امکانات و ابزاری‌های خود برای مقابله با ایران بر سر مساله سوریه استفاده می‌کند. عربستان از طرفی ترکیه را در منطقه علیه بشار اسد و دخالت در سوریه تحریک می‌کند و همچنین با توجه به اهرم‌های مالی که برابر آمریکا دارد، آنها را هم تحت فشار می‌گذارد. تنها راه حل این مشکل لغو فشاری است که غرب و در راس آن آمریکا بر سر الحاق کریمه به روسیه وارد کرد. حذف تحریم‌های اقتصادی آمریکایی‌ها علیه روسیه می‌تواند فضا را به سمت توافق سوق دهد. اگرچه اوباما سال گذشته در استرالیا اعلام کرد که خاورمیانه اهمیت گذشته را برای آمریکا ندارد اما به دلیل فشارهای عربستان و همچنین نفوذ روس‌ها، آنها مجبور به تلاش برای حل بحران در منطقه هستند. آمریکا فعلا با یک انفعال در خاورمیانه گام برمی‌دارد اما در واقع سیاست اصلی آمریکا در حل این بحران در دست رئیس جمهور بعدی آمریکا خواهد بود. اگر مطابق نظرسنجی‌ها در آمریکا کلینتون را برنده انتخابات بدانیم به نظر نمی‌رسد نرمشی که اوباما داشت را هیلاری کلینتون ادامه دهد. باتوجه به احتمال مذاکرات آمریکا و روسیه بعید نیست که دو طرف درآینده به توافق برسند و این وضعیت برای ایران خوب نیست، چرا که حداقل توافق بین دو قدرت رفتن بشار اسد خواهد بود. همه این عوامل جنگ در سوریه را به یک مجموعه پیچیده تبدیل می‌کند، روندی که اگر این چنین باشد برای آینده جهان و منطقه خطرناک خواهد بود.
* تحلیلگر مسائل بین الملل
برچسب ها: تدبیر24 مسکو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: