ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۰۱۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷

اختلاف اندازي بين ايران دوستان دين باور

بيش از ۹۸درصد ملت ايران مسلمانند و به‌طور حتم، بيشتر از همين درصد از ملت ايران به وطن و هويتشان مهر مي‌ورزند. ما مسلمان ايراني هستيم، بنابراين به اسلام به حكم اينكه دين ماست، ايمان و اعتقاد داريم و برايمان مقدس است و به ايران و به اسطوره‌هاي حقيقي تاريخ خود، به حكم اينكه وطن ماست و هويت ما را مي‌سازند، مهر مي‌ورزيم.
   تدبیر24:  دکتر سيدعلي ‌ميرباقري-از بدو پيروزي انقلاب اسلامي تا امروز، دشمنان راه و هدف امام خميني (ره)، به انواع ترفند‌ها دست زده‌اند تا بين مسلمانان ايران تفرقه بيندازند. به اعتقاد من سرِ اصلي نخ تفرقه در دست دشمناني قرار دارد كه زماني در قامت گروهك‌هاي التقاطي ديني ظاهر شده و گاهي در لواي ملي گرايي خود را نمايانده‌اند. البته اختلاف اندازي بين شيعه و سني هم كه ريشه و رشته ديرينه‌اي دارد. دشمن مي‌خواهد تفرقه بيندازد، برايش هم مهم نيست كه اين حركت از سوي متعهدان به ديانت، در دشنام به وطن دوستان و مهرورزان به نياكان صورت گيرد يا در قالب دوستداران وطن و مخالفت با دين باوري و اهانت و بي احترامي به مقدسات. به نظر من هردو گروه در اشتباهند و اگر حركتشان موجب تفرقه و عناد و درگيري و شعبه شعبه شدن انسجام ملي شود، بايد مطمئن شوند كه در راه حركت به سوي اهداف صهيونيسم بين الملل پيش مي‌روند. بيش از ۹۸درصد ملت ايران مسلمانند و به‌طور حتم، بيشتر از همين درصد از ملت ايران به وطن و هويتشان مهر مي‌ورزند. ما مسلمان ايراني هستيم، بنابراين به اسلام به حكم اينكه دين ماست، ايمان و اعتقاد داريم و برايمان مقدس است و به ايران و به اسطوره‌هاي حقيقي تاريخ خود، به حكم اينكه وطن ماست و هويت ما را مي‌سازند، مهر مي‌ورزيم. براي ما به عنوان مسلمان ايراني روشن است كه بين آنچه به آن اعتقاد داريم و آنچه نسبت به آن مهر مي‌ورزيم پيوند و جود دارد. فراموش نكنيم كه پيامبر ما مهرورزي به وطن را اين گونه به اعتقادات ديني متصل كرده است: «حُبُّ الوطن مِن الايمان»، با اين حساب، احساسات ميهني و احساسات ديني هيچگونه تضاد و تناقضي با هم ندارند؛ كما اينكه ورود اسلام به ايران، تحولات مثبت و شگرفي را در ايران پديد آورد، و دانشمندان ايراني براي مسلمانان افتخارات بزرگي را آفريدند. اينكه در اين روزها برخي افراد، به عنوان مهرورزي به وطن و هويت، نسبت به دين و مقدسات مذهبي اهانت مي‌كنند يا به عنوان تعهد به اعتقادات مذهبي به هويت ملي ايرانيان بي احترامي مي‌شود، هردو از يك نقطه مي‌جوشد و قصدي جز ايجاد كينه و عناد و دشمني و اختلاف بين ايرانيان مسلمان ندارند. بنابر اين بايد مراقب بود و آلت دست قرار نگرفت. در اين مورد، بياني از استاد شهيد مرتضي مطهري، مساله را روشن‌تر مي‌نمايد:«ما هر چه بيشتر در اين زمينه مطالعه كرديم، بيشتر به اين نكته برخورديم كه مسائل مشترك اسلام وايران، هم براي اسلام افتخار آميز است و هم براي ايران، براي اسلام به عنوان يك دين كه به حكم محتواي غني خود، ملتي با هوش و متمدن و صاحب فرهنگ را شيفته خويش مي‌سازد و ايران به عنوان يك ملت كه به حكم روح حقيقت‌خواه و بي‌تعصب و فرهنگ دوست خود، بيش از هر ملت ديگری در برابر حقيقت خضوع مي‌كند و در راهش فداكاري مي‌نمايد.» (كتاب خدمات متقابل اسلام و ايران) .
* استاد دانشگاه
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: