وزیر امور خارجه ایران به غربی ها گفت: ملت ایران فرصت دیگری را برای غرب تهیه کرده که بهتر است غرب از آن به درستی استفاده کند و به دنبال ماجرا جویی نباشد.
به گزارش
تدبیر24 به نقل از الشرق الاوسط؛ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مدت سه روز حضورش در شهر پاریس پایتخت فرانسه تلاش کرد، یک سری اقدامات شفاف سازی و آگاه سازی در باره پرونده هسته ای ایران را به غرب ارائه دهد.
وزیر امور خارجه ایران در مدت حضورش در فرانسه و پیش از عزیمت به ژنو برای حضور و مشارکت در دور تازه مذاکرات کشورش با گروه 1+5 تلاش بسیاری به عمل آورد تا این مذاکرات را قبل از برگزاری مثبت ارزیابی کند.
ظریف حتی در خصوص پرونده هسته ای ایران با لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه دیدار کرد و آخرین راه ها برای پیشبرد مذاکرات ژنو را با وی جویا شد.
در فرانسه وزیر امور خارجه ایران در دیدار با رسانه های غربی سعی کرد جو حاکم بر مذاکرات هسته ای ژنو را بسیار مثبت ارزیابی کند و او تلاش کرد این تلقی را در ذهن غربی ها بوجود آورد که مذاکرات ژنو بسیار مثبت خواهد بود و در همین هفته دو طرف به نتایج مثبتی دست خواهند یافت.
در مقابل کشورهای 1+5 تصور دیگری از این مذاکرات دارند به گونه ای که آنها اعلام کردند اختلاف نظر بین تهران و کشورهای 1+5 بسیار زیاد است و برای حل این مشکلات دست کم به هفته ها مذاکرات مستمر و فشرده نیاز است تا نزدیکی قابل قبولی بین دو طرف بوجود آید.
در مدت حضور ظریف در پاریس وی با نشریه لوموند گفت وگو کرد و در این مصاحبه گفت: ملت ایران فرصت تازه و پنجره جدیدی را در مقابل غرب برای رسیدن به نتیجه درباره پرونده هسته ای گشوده است و این امر در انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری ایران از سوی ملت صورت گرفته است.
وی در این باره گفت: ممکن است پنجره ای که بر روی غرب گشوده شده است برای همیشه باز باقی نماند بنابراین بهتر است از این موضوع غرب نهایت استفاده را بکند، چرا که ایران تا بی نهایت منتظر مذاکرات نخواهد نشست.
وی در باره احتمال توسل به زور از سوی غرب ضد تهران گفت: استفاده از این گزینه برای جهان پیامدهای فاجعه باری به دنبال خواهد داشت و غرب باید در این باره به آن چه در افغانستان و عراق روی داده توجه کند.
وی در این باره گفت: هم اکنون آن چه ایران بیش از هرچیز دیگری به آن توجه دارد مساله مذاکرات هسته ایست و برای حل آن تلاش بسیاری به عمل می آید.