حدود 1500 کلاهک هستهای از این تعداد هم اکنون نصب شده و آماده پرتاب هستند. اما نکتهای که نگرانی بیشتری در پی دارد سیاست کنونی واشنگتن برای انجام یک حمله هستهای است. حتی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز میگوید میتوان بدون صدمه دیدن قدرت بازگرداندن آمریکا، تعداد این کلاهکهای هستهای را کاهش داد.
به طور قانونی رئیس جمهور آمریکا تنها مقامی است که می تواند دستور پرتاب تسلیحات هستهای را صادر کند، حتی اگر ابتدا کشور دیگری به آمریکا حمله نکرده باشد. این به معنی آن است که دونالد ترامپ یا هر یک از روسای جمهور آینده آمریکا میتوانند روزی از خواب برخاسته و دستور حمله هستهای را صادر کنند و کنگره نیز نمیتواند جلوی او را بگیرد. حتی دادگاه عالی نیز نمیتواند از انجام این اقدام جلوگیری کند. در تئوری افسرهای ارشد نظامی که مسئول اجرای این دستور هستند میتوانند از انجام آن سر باز زنند، اما چنین اقدامی به ندرت اتفاق افتاده و به نوعی سرکشی محسوب خواهد شد.
ما به عنوان یک آمریکایی به دموکراتیک بودن خود افتخار می کنیم. ما برای استقلال خود جنگیده ایم. قانون اساسی ما با همه جزئیات قدرتها را از یکدیگر جدا ساخته تا یک فرد یا سازمان کنترل و قدرت کامل را در اختیار نداشته باشد. اما زمانی که پای ترامپ، خطرناکترین و مخربترین تسلیحات در تاریخ بشر به وسط میآید، قوانین آمریکا به مثل قانون یک حکومت دیکتاتوری تبدیل می شود. بند 8 ماده یک قانون اساسی آمریکا به کنگره این قدرت را میدهد تا اعلان جنگ کند. پرتاب حتی یک سلاح هستهای به هر نحوی که می تواند جمعیت یک کشور را نابود کند، یک جنگ محسوب میشود.
هم اکنون زمان آن فرا رسیده است تا کنگره امتیاز اعلان جنگ خود را ابقاء کند. اد مارکی، سناتور دموکرات ایالت ماساچوست و تدلیو، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان از ایالت کالیفرنیا اخیرا طرحی را ارائه کرده اند که دموکراسی را به زمینه استفاده از تسلیحات هسته ای آمریکا وارد می کند. در صورت تصویب چنین طرحی پیش از آنکه رئیس جمهور دستور حمله هستهای را صادر کند، کنگره باید اعلان جنگ کرده باشد. این طرح منطقی ضمن افزایش قدرت کنگره باعث کاهش چشمگیر خطر اشتباهات محاسباتی و ایجاد یک جنگ هسته ای می شود.