ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۷۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۳

امام علی رحمان رئیس جمهور ماند

رحمان به مدت هفت سال دیگر و تا سال 2020 رئیس جمهوری تاجیکستان خواهد بود و مدت ریاست خود را بر این کشور به 28 سال خواهد رساند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایرنا،رئیس کمسیون مرکزی انتخابات و همه پرسی تاجیکستان اعلام کرد:  ˈامامعلی رحمانˈ رئیس جمهوری فعلی و رئیس حزب خلق دمکرات با کسب 6/83 درصد مجموع آرا برنده ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور شد.

  ˈشیرمحمد شاهیانˈ پنجشنبه در یک نشست خبری افرود: از مجموع چهار میلیون و 35 هزار واجد شرایط رای در این کشور 6/86 درصد آنها در انتخابات شرکت کردند.

وی گفت: سه میلیون و 23 هزار و 754 نفر به ˈامامعلی رحمانˈ ، 186 هزار نفر به ˈاسماعیل طلبک افˈ، 140 هزار نفر به ˈعالم جان بابایفˈ ، 166 هزار و 224 نفر به ˈتالیبیک بخاری افˈ ، 54 هزار و 148 نفر به ˈعبدالحلیم غفارافˈ و 36 هزار و 572 نفر به ˈسعیدجعفر عثمان افˈ رای دادند.

وی گفت : بدین ترتیب امام علی رحمان با کسب اکثریت آرا به عنوان پیروز ششمین انتخابات ریاست جمهوری این کشور شناخته می شود.

وی گفت: این انتخابات بر اساس قوانین تاجیکستان و مطابق با معیار های بین المللی برگزار شد.

این چهارمین و طبق قانون اساسی تاجیکستان آخرین دوره ریاست جمهوری رحمان است که این مقام را در 21 سال گذشته در اختیار داشته است.

رحمان به مدت هفت سال دیگر و تا سال 2020 رئیس جمهوری تاجیکستان خواهد بود و مدت ریاست خود را بر این کشور به 28 سال خواهد رساند.

ˈآینهال بابانظرآواˈ نامزد اتحاد نیروهای اصلاح طلب شامل حزب نهضت اسلامی و حزب سوسیال - دمکرات و جمعی از شخصیتهای سیاسی تاجیکستان و رقیب اصلی رحمان بخاطر جمع نکردن حد نصاب امضا از طرفداران، از ادامه رقابت در ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری محروم شد.

اولین رئیس جمهوری این کشور ˈقهار محکم افˈ بود که در انتخابات ریاست جمهوری در سال 1990 زمانی که هنوز تاجیکستان تحت سیطره شوروی سابق بود به پیروزی رسید اما بعد از هشت ماه مجبور به استعفا شد.

بعد از استقلال تاجیکستان در نوامبر سال 1991 از بین 10 نامزد ˈرحمان نبی افˈ رئیس جمهوری بعدی شد که وی نیز بر اثر اختلافات و درگیریهای داخلی کمتر از یک سال مجبور به استعفا شد.

در سه انتخابات بعدی در سالهای 1994، 1999 و 2006 میلادی امامعلی رحمان رئیس جمهوری کنونی، پیروز انتخابات بود.
ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان روز چهارشنبه ششم نوامبر (15ابان) برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: