ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۰۹۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۶

برای توسعه و تجهیز مدارس از صندوق توسعه ملی برداشت می‌شود

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه ششم توسعه برای توسعه و تجهیز مدارس مقرر شد از صندوق توسعه ملی برداشت بودجه شود تا مدارس فرسوده تعمیر و تجهیز شود.
تدبیر24 »محمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص جایگاه آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه تلاش کردیم که آموزش و پرورش را در بخش‌های مختلف مد نظر قرار دهیم. چند ماده از برنامه ششم توسعه اختصاص به آموزش و پرورش دارد.

وی افزود: البته حل شدن مشکلات آموزش و پرورش احتیاج به عزم ملی دارد و برای تحول و رتبه‌بندی معلمان و تعیین وضع معیشت آنان یک تلاش مستمر نیاز است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، گفت: به همین دلیل پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این بود که برای پشتیبانی مالی و مسائل اقتصادی آموزش و پرورش یک طرحی را تدوین کنیم. به همین منظور اگر بتوانیم حداقل نیم درصد از بودجه‌های فرهنگی تمام دستگاه‌ها را به آموزش و پرورش اختصاص دهیم وضعیت بهتر خواهد شد.

ابطحی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه برای توسعه و تجهیز مدارس مقرر شد از صندوق توسعه ملی برداشت بودجه شود تا مدارس فرسوده تعمیر و تجهیز شود.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «در برنامه ششم توسعه طرح رتبه‌بندی معلمان را هم لحاظ کرده‌ایم» گفت: طرح رتبه‌بندی معلمان در گذشته ناقص اجرا شد به طوری که معلمان از نحوه اجرای آن ناراضی هستند. در این خصوص طرحی دادیم که در 5 سال آینده برنامه ششم توسعه رتبه‌بندی معلمان آن‌گونه که در دستورالعمل است اجرایی شود.

وی اظهار کرد: در خصوص خرید خدمات آموزشی، حمایت از نیروهای آموزش و پرورش و پرداخت معوقات نیروهای حق‌التدریس نیز در برنامه ششم توسعه پیشنهادهای خوبی مطرح شد.

ابطحی افزود: در بحث بودجه سنواتی چون دولت این بودجه را ارائه و پیشنهاد می‌کند تغییر چندانی روی آن نمی‌توانیم داشته باشیم. امسال بودجه سنواتی همه دستگاه‌ها 10 درصد افزایش پیدا کرده است و بودجه آموزش‌وپرورش هم همین مقدار افزایش داشته است. این میزان افزایش به هیچ وجه نمی‌تواند به آموزش و پرورش کمک کند چراکه اگر بودجه سنواتی سایر دستگاه‌ها 10 درصد افزایش پیدا کرده است باید بودجه سنواتی آموزش و پرورش 20 تا 30 درصد افزایش پیدا کند تا شاهد تحول در این نهاد آموزشی باشیم.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس این پیشنهاد را مطرح کردیم که اگر 2500 میلیارد تومان از جمع منابع درآمدی اضافه آمد این بودجه اضافی به آموزش و پرورش اختصاص یابد که متأسفانه کمیسیون تلفیق موافقت نکرد. البته همچنان در تلاش هستیم که این بودجه 2500 میلیارد تومانی به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند چرا که اگر آموزش و پرورش خود متولی این بودجه باشد در این صورت می‌تواند بسیاری از مشکلات خود را حل کند.

وی با بیان اینکه «باید این نگاه عوض شود که آموزش و پرورش یک نهاد درآمدزا نیست» گفت: متأسفانه برخی نمایندگان هم همین دید را دارند که آموزش و پرورش صرفاً یک نهاد بهره بردار است. این طرز تفکر اشتباه است. اگر به آموزش و پرورش بها دهیم آینده کشور درخشان است، چراکه اگر معلمی دغدغه معیشتی داشته باشد و چند شیفت کار کند نمی‌تواند دانش آموزان خود را به خوبی تربیت کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: