وی در ادامه با تاکید بر اینکه جامعه ایرانی رو به سالمندی است، ادامه داد:با جمعیت سالمندی روبرو هستیم که مدت زیادی را با استرس و کار نامناسب گذرانده است و این شرایط سالمندهای جامعه ما را به نوعی معلولیت ناخواسته نزدیک خواهد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با بیان اینکه باید مساله مناسبسازی را بر الزمات حقوقی خود لحاظ کنیم خاطرنشان کرد: امروز مناسب سازی را امری تحمیلی و هزینهای اضافی میدانند و باید به این موضوع توجه کنیم که در سازوکارها چقدر از فضای شهری را به تاراج میگذاریم؟.
وزیر رفاه افزود: اگر به برجهایی که در کوچههای سه متری ایجاد شدهاند توجه کنیم این سوال پیش میآید که اگر حادثهای بروز کند چه اتفاقی در این معابر خواهد افتاد؟ همانطور که به قول یکی از دوستانم پلاسکو فرو نریخت پلاسکو برخاست، لذا باید با جدیت بیشتری در الزامات ساخت و ساز و اصلاح وضع موجود اقدام کنیم.
ربیعی در ادامه با بیان اینکه باید شرایط طوری باشد که معلول بدون احساس خطر در معابر تردد کند، افزود: باید مسئله عبور بیخطر را بیشتر دنبال کنیم و برای تسهیل تردد در اماکن عمومی اقدامات بیشتری انجام دهیم هر چند که این موضوع در برخی از اماکن عمومی در حال شکلگیری است.
وزیر رفاه در ادامه با اشاره به آنکه دربرخی از تالارهای اجتماعی خود نیز کمتر به مساله مناسبسازی توجه کردهایم، پیشنهاد داد: میتوانیم به افرادی که مناسبسازی اجتماعی را دنبال میکنند پاداشهای فرهنگی دهیم و از چنین افرادی تقدیر کنیم و این موضوع باعث میشود برای بهبود زندگی آنان که توان کمتری دارند جریان اجتماعی شکل بگیرد.
ربیعی همچنین با تاکید بر اینکه صد هزار بیماری روانی مزمن مرتبط با سازمان بهزیستی در جامعه وجود دارد که نیازمند حمایت هستند اظهار کرد: در این شرایط 2 درصد از افراد جامعه ما نیز نیازمند حمایت فیزیکی و مناسبسازی هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چه خوب است که هر روز از خود سوال کنیم که برای زندگی بهتر دیگران چه کردهایم؟.