بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بهاره آروین» مشکل از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اولیه نیست و در دیگر ممالک هم اوضاع کم‌وبیش به همین منوال است. مشکل در ساختاری است که قرار است کاهش این تعداد اولیه به تعدادی محدود و قابل قبول برای برگزاری انتخابات را امکان‌پذیر کند
نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

شهیندخت مولاوردی» نامزدها باید پاسخ بدهند مساله اصلی برای آنها حجاب و گشت ارشاد است یا اینکه معیشت، زنانه شدن فقر، زنانه شدن اعتیاد، زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی، زنانه شدن ایذر، زنانه شدن سالمندی و... هم برای آنها دارای اهمیت است.
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 17
کد خبر: ۷۱۱۳۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵

پرونده هسته‌ای و برداشت‌های جناحی

مساله پرونده هسته ای ایران امری جناحی نیست که هر شخصی با ادعایی، خود را در آن محق جلوه دهد.
 تدبیر24 »در مناظرات انتخاباتی در سال ۹۲ که آقای جلیلی نیز در آن حضور داشت، زمانی که درباره پرونده هسته‌ای بحثی شد، علی اکبر ولایتی در پاسخ به سعید جلیلی عنوان کرد که «صرف نوشتن بیانیه، رفتن وخواندن آن، دیپلماسی نیست». اگر مواضع آقای روحانی فارغ از این موضوع دانسته شود، ولایتی که سال‌ها وزیر امور خارجه کشور بود، بیان کرد که جلیلی زبان دیپلماسی را بلد نیست. این در حالی است که هر دو این اشخاص در جبهه اصولگرایی تعریف می‌شوند. حال سوال این است که چه شد بعد از چندین سال جلیلی زبان دیپلماسی را آموخته است؟ اگر ایشان درک درستی از دیپلماسی و مذاکره داشتند کشور با شش قطعنامه بین‌المللی در زمان مسئولیت‌شان مواجه نمی‌شد. ادبیات دیپلماتیک جلیلی و دولت متبوعش ایران را به مرحله‌ای رساند که نتایج آن را دیدیم. از آن شش قطعنامه‌ای که علیه ایران به تصویب رسید، ۴ قطعنامه اجرایی و با توجه به ماده ۴۱ فصل هفت منشور سازمان ملل به تصویب رسید. مرحله بعد از آن ماده ۴۲ همان منشور بود که می‌توانست فشار علیه ایران تشدیدکند. این قطعنامه‌ها تحریم علیه ایران را بین‌المللی کرد و همه کشورها موظف شدند با پیروی از قطعنامه‌ها، ایران را تحریم کنند. با روی کار آمدن دولت یازدهم حداقل دستاوردی که حاصل شد چنین بود که قطعنامه‌های اجرایی را بدون اثر کرد و در مرحله بعد جنبه اجرایی به توافقات هسته‌ای داد که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تضمین‌کننده آن است.
این توافق سایه تهدید جهانی را از کشور برداشت و تحریم‌ها را لغو کرد. البته هنوز  به رغم رفع تحریم‌ها اخلال در روند معاملات بانکی وجود دارد که از سوی آمریکایی‌ها صورت می‌گیرد. با حضور ترامپ در کاخ سفید، وی تلاش می‌کند که تحریم‌های بیشتری را علیه ایران وضع کند اما با توجه به مجموعه موضوعات ، این مسائل نافی برجام نیست. برجام تا این لحظه موفق بوده است  که باید ثمرات آن را برشمرد. بسیاری از تحریم‌ها لغو و اکنون ایران می‌تواند نفت را با میزان بالا به فروش برساند. خریدهای خارجی ایران به قیمت انجام می‌شود و مانند دولت گذشته نیست که برای خرید کالای خارجی ۲ تا ۳ برابر نرخ واقعی پرداخت می‌شد. درحال حاضر مراودات و مناسبات ایران با سایر کشورهای جهان به حالت عادی بازگشته و رفت ‌وآمد‌های مقامات سایر کشورها به ایران تسهیل شده است. این دستاوردها حاصل برجام است. رئیس جمهور در زمان تحریم و در دولت قبل به کدام نقاط جهان سفر می‌کرد؟ شخصیت‌هایی که به ایران سفر می‌کردند، از کشورهای درجه ۲ و ۳ بودند. امروز پس از موفقیت‌های دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم، سعید جلیلی به سخن آمده که« ماهم می‌توانستیم»؛ ایشان اگر می‌توانست بهتر بود در زمان خود مشکلات هسته‌ای را پایان می‌داد. سخنرانی که ملاک نیست مهم عمل است. کارنامه آقای جلیلی چنین است که کشور را با مشکلات زیادی مواجه کرد.
* تحلیلگر روابط بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
0
0
نویسنده آن قدر ...ه که نمی دونه زمان جلیلی سه تا قطعنامه بیشتر صادر نشد و فقط یکیش در زمان گفت و گو ها بود
سطح اطلاعات نویسنده در حد ... است
نظر شما: