ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۱۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۷

استیضاح‌ وزیر راه سیاسی است؟

کشور در آستانه انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری قرار دارد. برخی از نمایندگان مجلس به تازگی اقدام به استیضاح یک وزیر کرده‌اند.

 تدبیر24 »در این باره گمان می‌رود این نمایندگان به دلیل برخوردهای جناحی با مسائل درصدد هستند وزیر راه وشهرسازی را استیضاح ‌کنند. این گروه از نمایندگان برآنند تا به دولت ضربه‌هایی را وارد کنند و منفعتی را برای مردم و کشور متصور نیستند. استیضاح آقای آخوندی در جهت بهبود شرایط کشور، دولت و مردم نیست. این گروه‌ از نمایندگان در گذشته هم اقدام به چنین رفتاری کرده بودند و موضوع جدیدی نیست، اما مساله این است که اکنون کشور در آستانه انتخابات است و برخی افراد به دلیل منافع جناحی خود تلاش دارند با استیضاح آقای آخوندی، «تبلیغات انتخاباتی» صورت دهند. در حال حاضر موضوع مورد چالش، عملکرد آقای آخوندی نیست، بلکه علت این استیضاح وضعیت کنونی کشور است. هدف استیضاح وزیر راه و شهرسازی، ظاهرا خیرخواهانه نیست. عده‌ای سعی دارند که از این طریق بهره‌برداری سیاسی و انتخاباتی انجام دهند.از سوی دیگر، استیضاح وزیر راه وشهرسازی در آستانه نوروز می‌تواند به ضرر مردم باشد. ممکن است که عملکرد آقای آخوندی مورد رضایت نباشد، اما این افراد با سوءاستفاده از یک موج نارضایتی تلاش دارند که «پشتوانه رای» خود را فراهم کنند. نکته دیگر این است که این اقدامات، نوعی قدرت‌نمایی برای دولت بعدی است. تندروها با استیضاح یک وزیر به رئیس‌جمهور بعدی پیامی در این راستا می‌دهند که هر کاندیدایی که در سال ۹۶ رای آورد، باید به منافع تندروها توجه کند. آنها برای همه نامزدهای انتخابات آینده خط‌ ونشان می‌کشند که اگر به منافع آنها توجه نشود، چالش‌هایی برای رئیس‌جمهور فراهم می‌آورند. آنها از امروز برای دولت دوازدهم «پالس» فرستادند و با این استیضاح از رئیس‌جمهور آتی «سهم‌خواهی» کردند. بنابراین دو انگیزه انتخاباتی و سهم‌خواهی، دلیل تحرکات و اقدامات این‌چنینی است. درپس استیضاح آقای آخوندی نفع عمومی وجود ندارد و بهره‌برداری‌های سیاسی باعث شده که وزیر راه مورد استیضاح قرار گیرد. استیضاح و حتی برکناری آخوندی باعث می‌شود که کشور در این چند ماه باقیمانده تا انتخابات آسیب ببیند. اگر آقای آخوندی را برکنار کنند، شخصی که جایگزین او می‌شود نمی‌تواند در این مدت کم، کاری از پیش ببرد و خروجی خاصی برای کشور و مردم نخواهد داشت. شخص بعدی باید این مدت را صرف مسلط شدن به وزارتخانه راه و شهرسازی کند و وقتی به وزارتخانه مسلط شد، دوره او تمام شده است. از سوی دیگر این وزارتخانه به نوعی باید در سفرهای نوروزی فعال باشد و به مردم خدمت‌رسانی کند. بنابراین برکناری آخوندی به معنی پشت کردن به منافع عمومی مردم است. البته این افرادی که سعی در استیضاح آخوندی دارند، برای ضربه زدن به دولت از هیچ اقدامی چشمپوشی نمی‌کنند. حتی اگر آخوندی برکنار نشود، تمرکز او از بین می‌رود و شاید نتواند در این مدت به درستی برنامه‌های دولت را اجرایی کند که دستاورد خوبی برای تندروهاست. نمایندگان متقاضی استیضاح باید توجهی به این موضوع داشته باشند که مانع‌تراشی‌‌ها می‌تواند مشکلات بسیاری را برای کشور و مردم پدید آورد. برخی تنها به فکر بهره‌برداری‌های انتخاباتی و موج‌سواری‌های رسانه‌ای هستند. هرچند استیضاح حق نمایندگان است، اما نباید آن را سیاسی کرد.

* فعال سیاسی اصلاح‌طلب

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: