آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۷۱۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۷

استیضاح‌ وزیر راه سیاسی است؟

کشور در آستانه انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری قرار دارد. برخی از نمایندگان مجلس به تازگی اقدام به استیضاح یک وزیر کرده‌اند.

 تدبیر24 »در این باره گمان می‌رود این نمایندگان به دلیل برخوردهای جناحی با مسائل درصدد هستند وزیر راه وشهرسازی را استیضاح ‌کنند. این گروه از نمایندگان برآنند تا به دولت ضربه‌هایی را وارد کنند و منفعتی را برای مردم و کشور متصور نیستند. استیضاح آقای آخوندی در جهت بهبود شرایط کشور، دولت و مردم نیست. این گروه‌ از نمایندگان در گذشته هم اقدام به چنین رفتاری کرده بودند و موضوع جدیدی نیست، اما مساله این است که اکنون کشور در آستانه انتخابات است و برخی افراد به دلیل منافع جناحی خود تلاش دارند با استیضاح آقای آخوندی، «تبلیغات انتخاباتی» صورت دهند. در حال حاضر موضوع مورد چالش، عملکرد آقای آخوندی نیست، بلکه علت این استیضاح وضعیت کنونی کشور است. هدف استیضاح وزیر راه و شهرسازی، ظاهرا خیرخواهانه نیست. عده‌ای سعی دارند که از این طریق بهره‌برداری سیاسی و انتخاباتی انجام دهند.از سوی دیگر، استیضاح وزیر راه وشهرسازی در آستانه نوروز می‌تواند به ضرر مردم باشد. ممکن است که عملکرد آقای آخوندی مورد رضایت نباشد، اما این افراد با سوءاستفاده از یک موج نارضایتی تلاش دارند که «پشتوانه رای» خود را فراهم کنند. نکته دیگر این است که این اقدامات، نوعی قدرت‌نمایی برای دولت بعدی است. تندروها با استیضاح یک وزیر به رئیس‌جمهور بعدی پیامی در این راستا می‌دهند که هر کاندیدایی که در سال ۹۶ رای آورد، باید به منافع تندروها توجه کند. آنها برای همه نامزدهای انتخابات آینده خط‌ ونشان می‌کشند که اگر به منافع آنها توجه نشود، چالش‌هایی برای رئیس‌جمهور فراهم می‌آورند. آنها از امروز برای دولت دوازدهم «پالس» فرستادند و با این استیضاح از رئیس‌جمهور آتی «سهم‌خواهی» کردند. بنابراین دو انگیزه انتخاباتی و سهم‌خواهی، دلیل تحرکات و اقدامات این‌چنینی است. درپس استیضاح آقای آخوندی نفع عمومی وجود ندارد و بهره‌برداری‌های سیاسی باعث شده که وزیر راه مورد استیضاح قرار گیرد. استیضاح و حتی برکناری آخوندی باعث می‌شود که کشور در این چند ماه باقیمانده تا انتخابات آسیب ببیند. اگر آقای آخوندی را برکنار کنند، شخصی که جایگزین او می‌شود نمی‌تواند در این مدت کم، کاری از پیش ببرد و خروجی خاصی برای کشور و مردم نخواهد داشت. شخص بعدی باید این مدت را صرف مسلط شدن به وزارتخانه راه و شهرسازی کند و وقتی به وزارتخانه مسلط شد، دوره او تمام شده است. از سوی دیگر این وزارتخانه به نوعی باید در سفرهای نوروزی فعال باشد و به مردم خدمت‌رسانی کند. بنابراین برکناری آخوندی به معنی پشت کردن به منافع عمومی مردم است. البته این افرادی که سعی در استیضاح آخوندی دارند، برای ضربه زدن به دولت از هیچ اقدامی چشمپوشی نمی‌کنند. حتی اگر آخوندی برکنار نشود، تمرکز او از بین می‌رود و شاید نتواند در این مدت به درستی برنامه‌های دولت را اجرایی کند که دستاورد خوبی برای تندروهاست. نمایندگان متقاضی استیضاح باید توجهی به این موضوع داشته باشند که مانع‌تراشی‌‌ها می‌تواند مشکلات بسیاری را برای کشور و مردم پدید آورد. برخی تنها به فکر بهره‌برداری‌های انتخاباتی و موج‌سواری‌های رسانه‌ای هستند. هرچند استیضاح حق نمایندگان است، اما نباید آن را سیاسی کرد.

* فعال سیاسی اصلاح‌طلب

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: