تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۷۱۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
مروری بر دیپلماسی فعال ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ؛

سخنرانی امروز ظریف در اجلاس پنجاه و سوم/انتظار ایران از اتحادیه اروپا

وزیر امور خارجه کشورمان، امروز( یکشنبه اول اسفندماه ) در پنجاه و سومین اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی می‌کند.
تدبیر24 »کنفرانس امنیتی مونیخ با مشارکت قابل توجه ۱۰ رئیس جمهور ، معاون رئیس جمهور آمریکا ، ۸ نخست وزیر ، وزرای امور خارجه  ۳۰ کشور ، وزرای دفاع حدود ۲۰ کشور و مقامات بین المللی شامل دبیر کل سازمان ملل متحد،دبیر کل ناتو، دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب ، سازمان شانگهای ، روسای پارلمان  و شورای اروپا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، مدیران کل آژانس بین المللی انرژی اتمی ، اینتر پل ، سازمان بین المللی مهاجرت و کمیسونر عالی پناهندگان و کمیسیونرهای اتحادیه اروپا از روز جمعه به مدت سه روز  در هتل« بایریشر هوف» مونیخ  برگزار شد.

محمد جواد ظریف، امروز که روز پایانی این اجلاس است در سخنانی به تبیین دیدگاه های کشورمان در ارتباط با مسائل منطقه ای  و بین المللی و  تشریح راهکارهای جمهوری اسلامی ایران برای برون رفت از بحران های کنونی موجود درعرصه ی بین المللی خواهد پرداخت .

وزیر امور خارجه کشورمان طی دو روز گذشته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با وزرای خارجه روسیه، فرانسه، انگلیس، اسپانیا، ایتالیا، نروژ، اوکراین ، فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی، آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، رئیس جمهور اسلونی و رئیس کمیسیون سیاست خارجی آلمان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدارها موضوعات مختلف بین المللی، منطقه ای و دوجانبه مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.

 آخرین وضعیت برجام و اجرای آن مهم ترین موضوع مورد بحث در تمامی این دیدارها بود. همه طرف ها در این ملاقات ها بر اهمیت برجام برای جامعه بین الملل به عنوان موفق ترین تجربه معاصر در حل و فصل مسالمت آمیز یکی از پیچیده ترین بحران های بین المللی تاکید کرده و حمایت کامل خود را از استمرار و ادامه آن اعلام کردند . ابعاد بین المللی برجام، غیرقابل مذاکره مجدد بودن آن، پاییندی کامل ایران به تعهدات خود که در تمامی گزارشات آژانس مورد تایید واقع شده است، اثرات برجام در ثبات جهانی و منطقه ای، لزوم تعهد کامل همه طرف ها به عدم نقض آن و بالاخره علاقه همه طرف ها برای گسترش روابط دوجانبه با استفاده از فرصت های برجام از دیگر مواردی بود که مورد تاکید همه طرف ها قرار داشت.

انتظار ایران از اتحادیه اروپا

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدارها به صراحت اعلام کرد :جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات بین المللی خود از جمله برجام پایبند است و شرایط حاضر را به دقت رصد می کند. ظریف در این دیدارها از اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی خواست با بدخواهانی که با گسترش ایران هراسی سعی می کنند به وحشت آفرینی کاذب در سطح منطقه ای و جهانی و ایجاد فضای تردید و ابهام دامن بزنند، مقابله کنند .

محمد جواد ظریف ظرف در دو روز گذشته همچنین با رئیس جمهور افغانستان، نخست وزیر عراق، وزیر خارجه ترکیه، وزیر امور خارجه عمان  و وزرای دفاع لبنان، پاکستان و سنگاپور نیز دیدار کرد. موضوعات موجود در روابط دوجانبه و بررسی اوضاع در منطقه، بخصوص در سوریه و یمن از جمله مهم ترین محورهای این دیدارها بود.

گسترش همکاری های دوجانبه به منظور حفظ و گسترش صلح و آرامش در منطقه و مقابله با گروه های تروریستی مورد اتفاق نظر همه طرف ها در این ملاقات ها بود.

دیدار با استفان دی میستورا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سوریه، مسعود بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق و هیئت ریش سفیدان ( Elders ) نخست وزیر سابق  سوئد ازجمله دیگر دیدارهای ظریف درحاشیه این اجلاس  بود .

اعلام حمایت دبیرکل سازمان ملل متحد از برجام

اولین دیدار ظریف با دبیرکل جدید سازمان ملل متحد روز گذشته در حاشیه این اجلاس انجام گرفت .

وضعیت وخیم مسلمانان روهینگیا در میانمار، اوضاع در یمن، سوریه و عراق و نقش سازمان ملل متحد و دبیرکل آن از مهم ترین موضوعات این دیدار بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در این ملاقات خواستار حضور فعال تر سازمان ملل متحد در این بحران ها شده و آمادگی کشورمان را برای همکاری با دبیرکل و حمایت از تلاش های او اعلام کرد.

 گوترس نیز با اشاره به توافق هسته ای بین ایران و ١+٥، برجام را عامل مهمی در صلح و ثبات بین المللی دانسته و حمایت خود و سازمان ملل متحد را از استمرار آن اعلام کرد .

دبیرکل سازمان ملل متحد در پایان از دعوت وزیر امور خارجه کشورمان برای سفر به تهران استقبال کرده و گفت: در اولین فرصت به جمهوری اسلامی ایران سفر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا در این دوره از اجلاس  امنیتی مونیخ ،موضوعات مهم بین المللی از جمله آینده ناتو ، نظم جهانی ،  امنیت انسانی ، تروریسم و افراط گرائی ، مسائل منطقه ای شامل آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره کره،  جهان عرب، سوریه و اکراین در قالب جلسات عمومی مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است  و برخی از جلسات تخصصی ویژه هم با موضوعات امنیت سایبری، امنیت سلامت، امنیت انرزی، دفاع اروپائی و تروریسم برگزار شده است.

در برنامه کاری وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر به آلمان دیدار با ایرانیان مقیم  و همچنین نشستی با مدیران شرکتهای مهم صنعتی،  تجاری آلمان پیش بینی شده است.

سید عباس عراقچی معاون حقوقی بین المللی و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در این سفر وزیر امور خارجه را همراهی می کنند.

 ظریف در روز دوشنبه به تهران باز خواهد گشت .

برچسب ها: ظریف مونیخ
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: