ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۱۴۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۲
ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ

مذاکرات هسته‌ای موفقیتی سیاسی برای همه بود

محمدجواد ظریف در سخنان خود در پنجاه و سومین اجلاس بین‌المللی مونیخ، اظهار کرد: جنگ در عراق، سوریه و بحرین راه حل نظامی ندارد و تمام این نزاع‌ها راه‌حل سیاسی دارد.
تدبیر24 »وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه در حل این بحران‌ها باید به سمت راه‌حل سیاسی حرکت کرد و از دیگر سو نباید هیچ جریان اصلی را به حاشیه راند، ادامه داد: بحران‌هایی که اکنون ما با ‌آن روبرو هستیم راه‌حل نظامی ندارد، گزینه‌های نظامی باید کنار گذشته شود. باید به دنبال راه‌حل‌های دیگر باشیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه قبل از اینکه راه‌حل را آغاز کنیم باید مشکل را شناسایی کنیم در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: مذاکرات هسته‌ای و نتیجه حاصل از آن یک موفقیت سیاسی برای همه بود.

ظریف در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: در گفت‌وگوهای منطقه‌ای معتقدم به کمک همدیگر نیاز داریم و می‌توانیم پس از شناسایی مشکل راه‌حل‌ها را ارائه دهیم. من فکر می‌کنم در این زمینه می‌توانیم گام‌هایی را برداریم و رهبران جهان این توانایی را دارند که در این مسیر حرکت کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با انتقاد از دخالت‌های برخی از دولت‌های فرامنطقه‌ای در امور منطقه و با تأکید بر اینکه این دخالت‌ها موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: سقوط صدام حسین و روی کارآمدن یک حکومت معتدل در این منطقه موجب نگرانی برخی از کشورها شد و از نظرآنها این موضوع قابل پذیرش نبود. در همین راستا تلاش کردند که نگرانی‌های خود را بروز و ظهور عملی دهند و اقداماتی را انجام دادند.

وی همچنین گفت: جامعه بین‌المللی در جنگ ایران و عراق کمک فعالی برای حل این بحران نکرد و موجب شد که جنگ ادامه پیدا کند.

ظریف با بیان اینکه ثبات در منطقه اهمیت دارد، ادامه داد: در ایجاد ثبات در منطقه همه کشورهای حاضر در منطقه باید همکاری داشته باشند. مسائل منطقه‌ای را می‌توان از طریق گفت‌وگو و مبانی که طرف‌ها به آن معتقد هستند حل کرد.

وی همچنین به اهمیت اعتمادسازی، ایجاد امنیت و مبارزه با افراطی‌گری اشاره کرد و افزود: ما می‌توانیم همکاری‌های مشترکی همچنین در عرصه سرمایه‌گذاری، محیط زیست و گردشگری داشته باشیم.

برچسب ها: ظریف مونیخ منطقه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: