ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۱۴۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۸
مدلهای تکراری با انتشار نظرسنجی گالوپ

دیپلماسی ستودنی دولت یازدهم

در این تحلیل از طرفی بر بیان صحت نتایج و قابل استناد بودن آن صحبت شده و از طرفی بخاطر امنیتی بودن موضوع و ترس مردم از مدل نظرسنجی بخاطر تلفنی بودن آن انتقادشده است

موسسه نظرسنجی گالوپ 15آبان نتایج یک نظرسنجی تلفنی از 4507 نفر از شهروندان ایرانی بالای ۱۵ سال را در آستانه مذاکرات حساس ژنو منتشر کرد که نظرات حاصله از جامعه آماری بدین گونه می باشد:






تحریم‌ها چه‌قدر بر زندگی ایرانیان موثر بوده؟

زیاد

تا حدی

اصلا

نمی‌دانم

62%

28%

8%

4%

تحریم‌ها چه قدر بر زندگی شما موثر بوده؟

زیاد

تا حدی

اصلا

نمی‌دانم

50%

35%

12%

2%

با توجه به ابعاد تحریم برنامه هسته‌ای ادامه یابد؟

بله

نظامی

غیرنظامی

68%

34%

56%

چه کسی را بابت تحریم‌ها مسئول می‌دانید؟

آمریکا

ایران

اسرائیل

سازمان ملل

46%

13%

9%

6%

جدا از نتایج قابل تامل آن درخصوص تحریم ها و اثر آن بر زندگی مردم، تحلیل کارشناسان بی بی سی از آن نیز قابل توجه است.

در این تحلیل از طرفی بر بیان صحت نتایج و قابل استناد بودن آن صحبت شده و از طرفی بخاطر امنیتی بودن موضوع و ترس مردم از مدل نظرسنجی بخاطر تلفنی بودن آن انتقادشده است. بی بی سی فارسی می نویسد :

به نظر می‌رسد نتایج نظرسنجی‌های تلفنی راجع به موضوعات "بسیار حساس" در کشورهایی چون ایران، به دلایلی مشخص ممکن است با ترکیب دیدگاه‌های واقعی شهروندان، به‌کلی متفاوت باشد.

اگر تلفن منزل یک شهروند ایرانی، مثلا یک زن خانه‌دار، زنگ بزند و در سوی دیگر خط، فردی بگوید که از خارج از کشور تماس می‌گیرد و می‌خواهد نظر او را در مورد برنامه هسته ای ایران - که از چند سال پیش یکی از مهم‌ترین خط قرمزهای حکومت ایران بوده بداند، از او انتظار چه پاسخی را می‌توان داشت؟ در صورتی که مثلا این شهروند مایل نباشد که هزینه‌های اقصادی برنامه هسته‌ای و تحریم‌های مرتبط با آن بر خانواده‌اش سنگینی کند، تا چه حد می‌توان انتظار داشت که به‌صراحت این نظر را در گفت‌وگو با فرد ناشناسی که می‌گوید از خارج زنگ می‌زند بیان کند؟

این درحالی است که اوباما در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی "ان بی سی نیوز" با بیان این مطلب که کاهش محدود تحریم ها در مقابل جلوگیری از پیش روی برنامه هسته ای ایران است، سعی کرد تا تا نشان دهد نتایج مذاکرات بگونه ایست که بیشترین امتیاز را از ایران دریافت خواهدکرد و درمقابل کمترین امتیاز را به ایران خواهد داد.

از طرفی دیگر هاآرتص دقایقی پیش در نقل قولی از نتانیاهو نوشت : تل آویو به تعهد ایران با 1+5 متعهد نخواهد بود و ایران معامله قرن را برد.

این بدین معنی است که نتایج مذاکرات تا به کنون علیرغم فشارهای درون کشوری به دیپلماسی دولت تدبیر و امید و تناقض رفتاری در دولت امریکا و ترس شدید تل آویو از این مذاکرات بابهره مندی از تغییر مدبرانه استراتژی، کماکان مثبت است و رفته رفته در آینده ای نزدیک شاهد به بار نشستن نتایج حماسه سیاسی در ابعاد وسیع بین المللی خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
پویان صادقی
|
Germany
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
0
0
پیش به سوی اعتدال
پیش به سوی سعادت و خوشبختی
نظر شما: