ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۱۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷

مغز چگونه احساس ترس را پردازش می‌کند؟

اندکی احساس ترس انسان را از خطرات حفظ می‌کند اما در صورتیکه این احساس غیرعادی شود با مشکلات روانشناختی و سلامت روان همراه خواهد بود.
تدبیر24 »محققان در یک بررسی جدید روی مداری از مغز مطالعه کرده‌اند که در پردازش احساس ترس نقش دارد و این یافته در نهایت می‌تواند به شناسایی گزینه‌های درمانی جدید در افراد مبتلا به اختلال‌های سلامت روان منجر شود.

از جنبه تکاملی ترس و اضطراب احساس‌های کاملا مفیدی هستند که فرد را از خطرات حفظ کرده و واکنشی معقول به موقعیت‌های خطرناک هستند.

زمانیکه احساس ترس متناسب با خطری باشد که فرد در آن قرار دارد واکنشی طبیعی و سازگار به حساب می‌آید. هرچند برخی از افراد واکنش‌های افراطی به موقعیت‌های استرس‌زا نشان می‌دهند.

به گفته کارشناسان، زمانیکه احساس ترس غیرمعمول باشد یا بیش از میزان تصور ادامه پیدا کند به عنوان اختلال اضطراب در نظر گرفته می‌شود.

اختلال اضطراب شامل طیف وسیعی از اختلال‌هاست که ۱۸ درصد جمعیت بزرگسال در آمریکا به آن دچار هستند.

تاکنون بررسی انجام گرفته روی نمونه‌های جانوری نشان داده بود که آمیگدال عامل کلیدی در پردازش احساس ترس است و هیپوکامپوس نقش کلیدی در شکل گیری خاطرات و اتفاقات احساسی بازی می‌کند.

هر چند محققان آمریکایی در مطالعه جدید معتقدند در آزمایشات قبلی کاملا بررسی نشده که چگونه این دو بخش در زمان حضور عامل محرکِ ترس‌آور تعامل دارند.

به همین دلیل در بررسی جدید مجراهای عصبی دخیل در پردازش احساس ترس و اضطراب در بشر مورد بررسی قرار گرفتند. در این بررسی الکترودهایی در قسمت آمیگدال و هیپوکامپوس ۹ نفر قرار داده و از آنان درخواست شده صحنه‌هایی از فیلم‌های ترسناک را مشاهده کنند.

آمیگدال بخش بادامی شکل در مغز است که در نزدیکی هیپوکامپوس قرار دارد و همچون مرکز اصلی پردازش احساسات و رفتارهای احساسی عمل می‌کند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این محققان در نهایت دریافتند آمیگدال و هیپوکامپوس در مواقعی‌که فرد، عامل محرک احساسی را تشخیص می‌دهد، به طور مستقیم بین هم سیگنال‌ رد و بدل می‌کنند.

برچسب ها: احساس مغز
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: