ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۱۶۲۰
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۲

برنامه ناسا برای اندازه‌گیری حجم آب موجود در برف کوه‌ها

ناسا در نظر دارد تا برای اندازه‌گیری آب موجود در برف‌ قله‌ کوهستان‌ها و جنگل‌های انبوه، از ماهواره‌ها کمک بگیرد.
تدبیر24 »حجم بسیار زیادی از آب شیرین جهان در برف‌های کوهستان‌ها و جنگل‌های انبوه قرار دارد و دسترسی به آن بسیار مشکل است.

در طرح جدید ناسا موسوم به "اسنو-اکس" از 10 ماهواره برای بررسی و اندازه‌گیری حجم آب موجود در برف کوهستان‌ها و جنگل‌های انبوه استفاده خواهد شد.

یکی از محققان تیم تحقیقاتی ناسا گفت: این برنامه می‌تواند به ما برای دانستن وضعیت آب شرب موجود در جهان کمک کند و در صورتی که در آینده قرار باشد تغییری در این منابع ایجاد شود بسیار اهمیت دارد که بتوانیم آن را سریع‌تر پیش‌بینی کنیم.

وی افزود: بیش از یک ششم جمعیت زمین آب شرب خود را از برف‌های ذوب شده که در رودها جریان پیدا می‌کنند به دست می‌آورند و این منابع از همیت بسیار زیادی برخوردارند.

نرخ تبدیل برف به آب در جهان به صورت میانگین حدود 30 درصد است و از هر 10 اینچ برف سه اینچ آب به دست می‌آید.

حدود 10 حسگر با قابلیت‌های مختلف برای این پروژه مورد استفاده قرار خواهند گرفت که دو مورد آنها با نام‌های رادار و لیدار، برای پیدا کردن نور و محاسبه عمق، چهار حسگر برای محاسبه چگالی، دو حسگر مادون قرمز برای محاسبه دما و یک حسگر برای محاسبه سرعت ذوب برف به کار خواهند رفت.

در آزمایش‌های اولیه این سنسورها با استفاده از هواپیماهایی که در ارتفاع بالا پرواز می‌کنند مورد ارزیابی و آزمایش قرار خواهند گرفت.

هواشناسان امیدوارند تا بتوانند با استفاده از اطلاعات این پروژه به پیش‌بینی‌های دقیق‌تری در رابطه با وضعیت آب‌وهوا، امکان بروز سیل و میزان ذخایر آب دست پیدا کنند.

برچسب ها: علم ناسا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: