تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۷۱۷۷۶
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵

هدیه‌ای که ترامپ برای فرهادی فرستاد!

زمان زیادی تا هشتاد و نهمین مراسم جایزه اسکار نمانده است. اصغر فرهادی با فیلم «فروشنده» برای سومین بار نماینده سینمای ایران در این جایزه معتبر سینمایی است.
تدبیر24 »زمان زیادی تا هشتاد و نهمین مراسم جایزه اسکار نمانده است. اصغر فرهادی با فیلم «فروشنده» برای سومین بار نماینده سینمای ایران در این جایزه معتبر سینمایی است. در ابتدای امسال فروشنده دو جایزه اصلی بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد جشنواره کن را دریافت کرد و حضور موفقی در جوایز جهانی داشت. قانون عجیب ترامپ برای منع ورود مسلمانان به خاک آمریکا باعث شد که فرهادی این مراسم را تحریم کند. این تحریم واکنش های زیادی را در پی داشت و آخرین خبر هم این است که فرهادی انوشه انصاری و فیروز نادری را به عنوان نمایندگان خود در این مراسم برگزیده است. در این گزارش تمام حواشی چند ماهه اخیر این فیلم بررسی شده است.
 
پس از جوایزی که فروشنده اصغر فرهادی از جشنواره کن گرفت، همه نگاه ها به اسکار دوخته شد. با توجه به اینکه او اولین سینماگری از ایران بود که با جدایی نادر از سیمین جایزه بهترین فیلم خارجی اسکار را دریافت کرد، انتخاب این فیلم به عنوان نماینده ایران در این رویداد سینمایی طبیعی به نظر می رسید. فیلم به عنوان نماینده ایران انتخاب شد و در این مدت چند جایزه جهانی هم دریافت کرد. در میان پنج نامزد اصلی گلدن گلوب قرار گرفت و اما رقابت را به فیلم او پل ورهوفن واگذار کرد. همه چیزروند طبیعی خود را طی می کرد و انتظارها برای قرار گرفتن نام فیلم در فهرست نامزدهای نهایی بهترین فیلم خارجی زبان اسکار به وجود آمده بود تا اینکه ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا قانونی عجیب را تصویب کرد.
 
«ترامپ» و قانون منع ورود مسلمانان به خاک آمریکا
 
ترامپ که در کارزارهای انتخاباتیش حملات سختی به مسلمانان کرده بود با صدور قانونی عجیب ورود اتباع هفت کشور مسلمان را به خاک آمریکا ممنوع کرد. به گزارش رویترز، این دستور اجرایی ورود افرادی از سوریه و 6 کشور مسلمان دیگر یعنی ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان و یمن را ممنوع می‌کند.ترامپ هنگام امضای این دستور در کاخ سفید گفت :«من اقدام بازبینی‌کننده جدیدی را دستور داده‌ام تا جلوی ورود تروریست‌های افراط‌گرای اسلامی به خاک آمریکا را متوقف کنم. نمی‌خواهیم آن ها اینجا باشند.»او افزود: «ما می‌خواهیم فقط آنهایی اینجا باشند که از کشورمان حمایت می‌کنند و عمیقا عاشق مردم ما هستند.»این دستور اجرایی باعث می‌شود اتباع 7 کشور مسلمان به مدت 90 روز اجازه ورود به خاک آمریکا را نداشته باشند. در پی صدور این قانون موجی از اعتراض ها در آمریکا و جهان علیه این قانون برانگیخته شد تا اینکه ترانه علیدوستی بازیگر «فروشنده» نسبت به این اقدام ترامپ در توییترش واکنش نشان داد.
 
واکنش ترانه علیدوستی به قانون ترامپ
 
ترانه علیدوستی در توییتی به زبان انگلیسی با نژادپرستانه خواندن این اقدام اعلام کرد :در مراسم اسکار شرکت نمی‌کند و توضیح داد که قانون منع ایرانیان و 6 کشور دیگر از ورود به آمریکا، حتی اگر موقتی باشد، تبعیض‌آمیز است و غیرقابل پذیرش.او افزود :نمی‌دانم این منع شامل وقایع فرهنگی هم خواهد شد یا نه، اما اگر یک درصد هم نشود، من برای شرکت در مراسم اسکار به این کشور سفر نخواهم کرد. پس از انتشار این متن از یکسو بسیاری از همکاران سینمایی علیدوستی در ایران با نوشته او همراهی و واکنش‌های متفاوتی را در شبکه‌های اجتماعی ثبت کردند و از طرفی بسیاری از رسانه‌های معتبر دنیا هم از تصمیم ترانه علیدوستی بازیگر نقش اول فیلم «فروشنده» نوشتند و این توییت در رسانه‌هایی همچون گاردین، نیویورک تایمز، هالیوودریپورتر، آسوشیتدپرس و... بازتاب یافت.در همین رابطه نیویورک تایمز اما به نقل این خبر اکتفا نکرد و با ترانه علیدوستی به‌صورت ایمیلی گفت‌وگو کرد. بازیگر «فروشنده» به این نشریه آمریکایی گفت: «مطمئنم آمریکا چند برابر از حضور ایرانیان مهاجر و خدمات آنها در آن کشور سود برده است.بنابراین برای من قابل قبول نیست به دولتی احترام بگذارم که برای مردم کشور من احترامی قائل نیست. وی در بخش دیگری از این مصاحبه افزود :تصمیم گرفتم حتی اگر بتوانم در این مراسم شرکت نکنم، چون این مرا عمیقا متاثر می‌کند که می‌بینم مردم معمولی هموطنم از دیدن فرزندانشان یا ادامه تحصیل در آمریکا محروم می‌شوند درحالی‌که این حق قانونی‌شان است». پس از واکنش علیدوستی و بازتاب های جهانی این اعلام موضع نوبت به اصغر فرهادی رسید تا رسما حضور در مراسم اسکار را تحریم کند.
 
نامه فرهادی برای تحریم اسکار
 
پس از چند روز که همه منتظر واکنش فرهادی نسبت به حضور یا عدم حضور او در مراسم اسکار بودند، کارگردان فروشنده با انتشار نامه ای به طور رسمی اعلام کرد که در مراسم اسکار شرکت نمی کند. کارگردان برنده اسکار سینمای ایران در بخش اول نامه اش نوشته بود :«متاسفم که از طریق این نوشته اعلام می‌کنم در مراسم اسکار امسال در کنار دیگر اهالی سینما شرکت نخواهم کرد. در روزهای گذشته با وجود شرایط غیرمنصفانه‌ای که برای ورود مهاجران و مسافران چند کشور به ایالات‌متحده پیش آمد، همچنان تصمیمم بر حضور در این مراسم بود و ابراز نظراتم به رسانه‌ها درباره این شرایط و به هیچ عنوان قصد عدم حضور یا تحریم مراسم را به نشانه اعتراض نداشتم؛ چون آگاهم که بسیاری از اهالی سینمای آمریکا و اعضای آکادمی، مخالف افراطی‌گری و تندروی‌هایی هستند که این روزها بیش از گذشته در حال اعمال است و همان‌گونه که روز اعلام نتایج آکادمی به پخش‌کننده‌ام در آمریکا اعلام کردم به همراه مدیر فیلم‌برداری‌ام در این مراسم حضور خواهیم داشت، همچنان نظرم بر همراهی با این اتفاق بزرگ فرهنگی بود. اما امروز به ‌نظر می‌آید این امکانِ حضور، با اما‌واگرهایی همراه است که به هیچ عنوان برایم پذیرفتنی نیست، حتی اگر برای سفر من به آمریکا استثنایی قایل شوند. پس مایلم آنچه را که قرار بود در فرصت سفرم بیان کنم در اینجا ابراز کنم».
 
 بازتاب های جهانی به تصمیم فرهادی
 
آکادمی اسکار ، رقبای فرهادی در بخش بهترین فیلم خارجی ، بسیاری از رسانه های معتبر جهانی و تعدادی از بهترین سینماگران جهان با محکوم کردن اقدام ترامپ از عدم حضور فرهادی اظهار تاسف و از این اقدام حمایت کردند. این ماجرا آن قدر واکنش برانگیخته است که بسیاری مستقیما به آکادمی اسکار پیشنهاد دادند تا با اسکار دادن به فروشنده علیه قانون ترامپ واکنش نشان دهد. همین امر احتمال گرفتن دومین اسکار فرهادی را بالا می برد.
 
انصاری و نادری نمایندگان فروشنده در اسکار
 
فرهادی با انتخاب دو چهره مطرح ایرانی ناسا انوشه انصاری و فیروز نادری نشان داد که با هوش رسانه ای بالایش می خواهد توجه همگان را به ایران و ایرانیان نشان دهد. این دو چهره مقبولیت بالایی در جامعه امریکا دارند و می توانند نمایندگان شایسته ای برای فروشنده و فرهادی باشند.
 
و اسکار برای دومین بار به فرهادی تعلق می گیرد؟
 
پاسخ این سوال در بامداد دوشنبه مشخص خواهد شد. با توجه به ظواهر امر به نظر می رسد که به احتمال فراوان این اتفاق خواهد افتاد. در صورت روی دادن چنین اتفاقی فرهادی و سینمای ایران افتخاری بزرگ را کسب خواهند کرد. آیا اسکار به فروشنده و فرهادی خواهد رسید؟ همه هنردوستان ایران امیدوارند این اتفاق بیفتد تا بار دیگر نام ایران در عرصه فرهنگ جهان مطرح شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: