تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۷۱۸۱۹
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۳
در نشست خبری همایش «تفکر خلاق، سرمایه‌گذاری و توسعه» مطرح شد:

اقتصاد مقاومتی با روش‌های سنتی محقق نمی‌شود

مقام معظم رهبری، صادرات دانش و پژوهش را ترویج کرده‌اند و خود این مسئله، بهترین نقشه برای اقتصاد است؛ چون با روش‌های سنتی نمی‌توانیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم.
تدبیر24 »نشست خبری همایش «تفکر خلاق، سرمایه‌گذاری و توسعه»، صبح امروز شنبه 7 اسفندماه 95 در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
براساس این گزارش، محمدمهدی رشیدی، دبیر علمی این همایش، در ابتدا اظهار کرد: محورهایی که برای ارائه سخنرانی در این همایش پیش‌بینی شده، عمدتا حول و حوش مسائلی همانند فعالیت‌های خلاقانه، نوآورانه و کارآفرینانه همانند توسعه پایدار، بهبود فضای کسب و کار، توسعه سرمایه‌گذاری، فرصت‌سازی و شکار فرصت‌ها و مسائلی از این قبیل است.

اقتصاد مقاومتی با روش‌های سنتی محقق نمی‌شود/ حضور پررنگ خیرین در همایش
وی ادامه داد: در این همایش درباره روش‌های جدید تأمین مالی در پروژه‌های کارآفرینانه، درباره آینده‌پژوهشی، درباره فرصت‌های کسب و کار و درباره گردشگری دریایی، مباحث لازم عرضه خواهد شد.
دبیر علمی همایش «تفکر خلاق، سرمایه‌گذاری و توسعه» یادآور شد: همچنین در این همایش، جشنواره بانوان کارآفرین ایرانی برگزار خواهد شد که بیش از هفتاد بانوی کارآفرین، رزومه و مستندات خود را برای پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی ارسال کرده‌اند و پنج نفر از آنان به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد.
رشیدی ادامه داد: مهم‌ترین شاخص انتخاب این افراد، شامل مسائلی همانند میزان ایجاد شغل توسط آنان و نقش‌آفرینی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی است و این اتفاق در بعد از ظهر برگزار این همایش در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار خواهد شد.
وی افزود: یک نمایشگاه جانبی هم برای شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده است و از 10 شرکت برتر در این زمینه تقدیر می‌شود.
براساس این گزارش، امیر محمودزاده، رئیس پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی، سخنران بعدی این نشست بود که عنوان کرد: این پژوهشگاه به عنوان کارآفرین برتر در  در حوزه مباحث اقتصادی و آینده‌پژوهشی فعالیت می‌کند. این همایش برای اولین بار در جزیره کیش برگزار می‌شود و در آن مسائلی از قبیل چالش‌های اقتصادی کشور همانند مشکلات اشتغال مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی افزود: کشور دچار رکود اقتصادی نیست بلکه دچار رکود خلاقیت است و تحقق اهداف چشم‌انداز توسعه، فقط با خلاقیت و نوآوری محقق می‌شود و این همایش، برای اولین بار، مباحثی همانند تدوین مدل‌های سرمایه‌گذاری و ورود بخش خصوصی واقعی به اقتصاد کشور را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
محمودزاده با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: مقام معظم رهبری عنوان می‌کنند که علم باید از مشخصاتی همانند اقتدارآفرینی و نافع بودن برخوردار باشد و این همایش به دنبال تولید چنین علمی است.
رئیس پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی یادآور شد: در این همایش، راهکارهایی برای حل بیکاری و بی‌انگیزگی جوانان کشور ارائه می‌شود. مقام معظم رهبری فرمودند: نگاه کشور باید به صادرات پژوهش باشد و این همایش به دنبال تجاری‌سازی و صادرات پژوهش است.
وی ادامه داد: محورهای برگزاری این همایش هم شامل مسائلی از قبیل گردشگری دریایی در راستای شکوفایی اقتصادی با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی دریا در کشور و رونق محیط کسب و کار است؛ چراکه در حال حاضر، بیشتر کسب‌وکارها به دلیل وجود رکود تورمی، با چالش مواجه هستند و این همایش، راهکارهای لازم را ارائه می‌دهد.
محمودزاده عنوان کرد: افرادی از کشورهای مختلف، از جمله کشورهای حوزه آ سه آن همانند مالزی، تایلند، ویتنام و سنگاپور برای حضور در این همایش دعوت شده است، نمایندگان 35 اتاق بازرگانی و نمایندگان بانک‌ها و صندوق‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذار هم در این همایش حضور دارند، همچنین تعدادی از دانشگاه‌ها در برگزاری این همایش همکاری خواهند کرد.
وی افزود: همچنین در این همایش، خیرین مختلفی نیز حضور خواهند داشت تا از نظریات آنها هم برای عملیاتی کردن ایده‌ها استفاده شود؛ چراکه اقتصاد ما دارای چهار بخش شامل دولتی، خصوصی، تعاونی و وقف و خیریه است.
 رئیس پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی یادآور شد: بخش مهمی از اقتصاد ما، اقتصاد خیریه و وقف است که تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده و مغفول مانده است.
محمودزاده در پایان گفت: این همایش در روز سه‌شنبه 10 اسفند 95 در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار خواهد شد.
جمشید تقسیمی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی، سخنران بعدی این نشست بود که به بیان برخی از مشکلات ساختاری اقتصاد ایران پرداخت و اظهار کرد: ما با پدیده‌هایی همانند قاچاق، سرمایه‌های سرگردان، خام‌فروشی، اقتصاد تک‌محصولی، توزیع ناعادلانه ثروت و مسائلی از این قبیل در اقتصاد کشور مواجه هستیم که به چنین اقتصادی، اقتصاد بیمار گفته می‌شود.

اقتصاد مقاومتی با روش‌های سنتی محقق نمی‌شود/ حضور پررنگ خیرین در همایش
وی ادامه داد: در مقابل چنین واژه‌هایی، با اشتغال مولد، حاکمیت سیاسی اقتصاد و نه حاکمیت سیاست در اقتصاد، توزیع عادلانه ثروت،  صادرات دانش و پژوهش، نرخ ارز شناور و ضریب جینی استاندارد مواجه هستیم. بنابراین نتیجه می‌گیریم که اقتصاد ما بیمار است و این مسئله مانعی بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی است.
تقسیمی اظهار کرد: مقام معظم رهبری، امسال را با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نامگذاری کرده‌اند و این اصلی مُسَلَم است که با اقتصاد بیمار نمی‌توان اقتصاد مقاومتی را محقق کرد؛ چون اکنون دولت موفق به کنترل تورم شده اما هنوز از رکود خارج نشده‌ایم.
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی یادآور شد: وزیر خارجه عربستان اعلام می‌کند باید از روش‌های هزاره سوم برای مقابله با ایران استفاده کنیم و راهکار آنان هم استفاده از روش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است و برای مقابله با آن هم باید از بهترین روش‌های درمانی استفاده کنیم و یکی از روش‌های درمانی مناسب، جذب سرمایه خارجی است که البته نیازمند تهیه زیرساخت‌های لازم است.
تقسیمی در پایان گفت: مقام معظم رهبری، صادرات دانش و پژوهش را ترویج کرده‌اند و خود این مسئله، بهترین نقشه برای اقتصاد است، چون با روش‌های سنتی نمی‌توانیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم و دیدگاه مهم‌تر و جدیدتر، صادرات دانش است که در این همایش، این مسائل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: