ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۱۸۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۳

دولت قبل خرافه پسند بود مردم خرافه گرا شدند

متاسفانه تا همین چندی پیش رویکرد غالب بر دولت سابق ما این بود که می‌خواستند به مدد اموری که ربطی به عقل و دانش نداشت کارها را ...
تدبیر24: در بحث‌های جامعه شناسی آمده که در دوره‌هایی از تاریخ، اعتقاد افراد به جادو و خرافه زیاد بود. جادوگران «نبض جامعه» به حساب می‌آمدند و افراد در مواجهه با هر مشکلی از قبیل بیماری تا اخلال در روابط  به آن‌ها مراجعه می‌کردند. این رویکرد عمومی‌به گذشته‌های خیلی دور و به زمانی که جوامع بسیار عقب مانده و به شکل قبایلی  اولیه بودند بر می‌گردد. اما به میزانی که رفته رفته در جوامع انسانی، استفاده از عقل رواج پیدا کرد و اندیشمندان و علما و دانشمندان بر اساس آن، راه‌هایی برای درمان بیماری‌ها و حل مسائل اجتماعی یافتند اعتقاد انسان به خرافه و جادو نیز به حداقل رسید و گرایش به عقل و علم و درایت جایگزین آن شد. اکنون در اکثر کشورهای توسعه یافته مردم در مواجهه با بیماری‌ها به پزشک مراجعه می‌کنند نه دعانویس، و در رابطه با مشکلات بین فردی نیز به مراجع حقوقی و قضایی متوسل می‌شوند نه طلسم و جادو. پس به میزانی که در جامعه نظم و عقل وقانون و علم و تدبیر رواج پیدا کند، به همان میزان خرافه وجادوگری کاهش می‌کند، هر چند که هیچ‌گاه کاملا از بین نمی‌رود. بنابراین در حال حاضر که گرایش به جادو و خرافه در جامعه ما پررنگ شده باید از خودمان بپرسیم چرا، و ارزیابی کنیم که چه اتفاقی افتاده؟ به نظر می‌رسد در این فاصله ارزش عقل و تدبیر و تخصص به هر میزان کاهش یافته و گرایش به جادو بیشتر شده. متاسفانه تا همین چندی پیش رویکرد غالب بر دولت سابق ما این بود که می‌خواستند به مدد اموری که ربطی به عقل و دانش نداشت کارها را صورت دهند، روی این حساب مراکز فکری و نخبگان و متخصصان را در حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کنار گذاشتند و به همان نسبت مردم نیز درگیر مشکلاتی شدند که لاینحل ماند. مدیران و سیاست گذاران جامعه را با گرفتاری‌های حل نشده رها کردند و مردم در شرایط استیصال، برای حل آنچه لاینحل مانده بود، به موارد دیگری از قبیل دعا و جادو متوسل شدند. این روزها هر چه بیشتر و بیشتر با مراکز دانشگاهی که از هر گوشه و کنار قد می‌کشند و فارغ التحصیلانی که به تعداد بی شمار هر سال از دانشگاه‌ها بیرون می‌آیند مواجهیم. اما علم بی عمل، یا علمی‌که اصلا آموخته نشده باشد، نمی‌تواند انسان را در استفاده از عقل هدایت کند. مردم ما با گرفتاری‌هایی که ناگهان چند ده برابر شد و مسئولانی که نتوانستند جامعه را از مشکلات رها کنند، به جادو و طلسم روی آوردند. امیدوارم شاهد این باشیم که وضعیت نابسامان  اجتماعی اقتصادی تا حدود زیادی فروکش کند و مردم به نسبت افزایش استفاده از عقل، از خرافات دوری کنند.
 سعید معید فر
*جامعه شناس
منبع:روزنامه قانون

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
رشید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
0
1
خیلی بی محتوی بود و من متاسفم
نظر شما: