ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۷۲۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۶

تلاش دو شرکت بزرگ آمریکایی برای ساخت قوی‌ترین مغز

الون ماسک رئیس کمپانی تسلا و برایان جانسون رئیس کمپانی کرنل اعلام کرده‌اند که به زودی فناوری‌هایی برای بهبود عملکرد مغز انسان عرضه خواهند کرد.
تدبیر24 » در این فناوری که شبکه عصبی توری نام دارد یک تراشه که توانایی یادگیری و رشد به همراه مغز انسان را داشته باشد در مغز کاشته می‌شود. این فناوری به مغز انسان قابلیت اتصال مستقیم به اینترنت و همکاری و در آینده تلفیق با سیستم‌های هوش مصنوعی را خواهد داد. 
 
ماسک اعلام کرده است این فناوری کارآیی مغز را بهبود می‌دهد و می‌توان گفت "قوی‌ترین مغزی که می‌تواند وجود داشته باشد را به وجود خواهد آورد". 
 
کمپانی تسلا تنها شرکتی نیست که در این زمینه فعالیت می‌کند و در حال حاضر شرکت‌هایی نظیر کرنل با مدیریت برایان جانسون  نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند. 
 
فعالیت‌های کرنل محدود به ساخت یک تراشه نیست و این شرکت قصد دارد یک ایمپلنت مغزی طراحی کند که بیماری‌های عصبی نظیر آلزایمر، ای ال اس و پارکینسون را درمان کرده و به جای بخش‌های آسیب‌دیده در مغز فرمان بدهد. 
 
محققان معتقدند با تکمیل تحقیقاتشان در این زمینه می‌توان مغز را با استفاده از این تراشه‌ها برنامه‌ریزی کرد و تغییرات دلخواه را در افراد به وجود آورد. 
 
تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی با قدرت و سرعت زیادی پیگیری می‌شود و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بزرگی نظیر مرکز مطالعات فناوری ارتش آمریکا (دارپا) بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. 
 
تا چندی پیش مطرح شدن این موارد بیشتر به داستان‌های علمی- تخیلی شباهت داشت اما با توجه به سرعت پیشرفت تحقیقات به نظر می‌رسد زمان زیادی تا تحقق این رویاها باقی نمانده است.
برچسب ها: شرکت مغز برنامه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: