ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۲۰۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰

جاذبه‌های، غرب آسیا که در لیست یونسکو هستند

غرب آسیا گهواره تمدن‌های اولیه جهان است و تعداد قابل توجهی آثار باستانی و تاریخی دارد که در لیست میراث جهانی یونسکو نوشته شده‌اند، خیلی از این آثار به‌جا مانده از امپراتوری‌هایی همچون ساسانیان و عثمانیان هستند که در غرب آسیا به قدرت رسیده‌اند، مدتی حکومت کرده و سپس سقوط کردند.
تدبیر24 »  علاوه بر این، غرب آسیا محل ظهور بزرگ‌ترین مذاهب جهان همچون اسلام، مسیحیت و یهودیت بوده؛ به همین دلیل در این مکان آثار زیادی وجود دارد که برای مردم سراسر جهان دارای اهمیت مذهبی است.

این آثار در کشورهای غرب آسیا مثل ایران، ارمنستان، آذربایجان، بحرین، قبرس، گرجستان، عراق، فلسطین، اردن، کویت، لبنان، قطر، عربستان، سوریه، ترکیه، امارات و یمن پراکنده شده‌اند. در ادامه تعدادی از باشکوه‌ترین آثاری را که در لیست میراث جهانی یونسکو هستند، آورده شده است.

دمشق، سوریه

دمشق شهری باستانی و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای غرب آسیاست، در قدیم مدتی به قطب مهم ساخت شمشیر و زره‌های اولیه تبدیل شده و به شهرتی جهانی رسیده بود، در این شهر حدود ۱۲۵ آثار تاریخی وجود دارد که به چندین دوره تاریخی بر می‌گردند، از برجسته‌ترین این آثار می‌توان به مسجد بزرگ امویان اشاره کرد که در قرن هشتم در مخفیگاه آشوریان ساخته شد.

صنعا، یمن

صنعا شهری ۲۵۰۰ ساله است که در دره‌های کوهستانی در ارتفاع ۲۲۰۰ متر قرار دارد، این شهر در قرن ۷ و ۸ مرکز تبلیغات اسلامی بوده و به همین دلیل دارای اهمیتی تاریخی است، هنوز هم ساختمان‌هایی از قرن یازدهم در این شهر دیده می‌شود که گواهی بر اهمیت سیاسی و مذهبی صنعا هستند، این ساختمان‌ها شامل ۶۰۰۰ خانه، ۱۰۳مسجد، ۱۴ حمام و خانه برج‌های سنگی هستند که در جای جای این شهر پراکنده شده‌اند.

پترا، اردن

شاید یکی از معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین سایت‌های باستان‌شناسی در جهان شهر پترا در اردن باشد، جایی که محل گذر مردم باستانی مصر، عربستان، سوریه و لبنان بود. پترا بین دریای سرخ و دریای مرده قرار دارد، در داخل صخره‌های سنگی ساخته شده و دور آن را کوه‌ها احاطه کرده‌اند و از آنجایی که محل گذر هزاران نفر بوده، در ساخت بناهای آن از سنت‌های شرقی و هلنیستی تاثیر گرفته شده است.

هترا، عراق

هترا شهری است که از حملات سخت رومی‌ها در سال‌های ۱۱۶ و ۱۹۸ بعد از میلاد جان سالم به‌ در برد. این شهر  دیواره‌های عظیمی دارد که بسیار بلند و مستحکم هستند و با برج‌هایی مقاوم‌سازی شده‌اند، بعدها برای مستحکم کردن بیشتر شهر ساختمان‌هایی در آن ساخته شد که در طراحی آنها از امپراتوری اشکانی تاثیر گرفته شده بود، این شهر اولین پایتخت پادشاهی عرب بود و امروز عبادتگاه‌هایی دارد که گواهی بر گذشته درخشان این شهر هستند عبادتگاه‌هایی که به شیوه ترکیبی از رومی و هلنیستی ساخته شده‌اند.

قلعه بهلا، عمان

قلعه بهلا در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد تا نشانی بر نفوذ زیاد قبیله بنی نبهان در آن زمان باشد، قبیله‌ای که بین قرن ۱۲ و ۱۵ به برتری رسیده بود، بهلا قلعه‌ای باستانی است که دارای دیواره‌های عظیم و برج‌هایی است که از آجر و سنگ‌های پخته نشده درست شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: