تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۷۲۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹

آشفتگی در بزرگ ترین مرکز توزیع میوه ایران

«کمتر از بیست روز به آغاز سال نو مانده است؛ روزهای پایانی اسفند ماه هر سال میادین تره بار از اهمیت بیشتری پیدا می کنند. خرید و فروش میوه شب عید و بازار مناسب آن مثل همیشه پای دلالان را به وسط خواهید کشید. رخدادی که باعث بر هم خوردن نظم و قمیت تمام شده محصولات برای مصرف کننده می شود. بحث حضور دلالان در میادین تره بار در سال های گذشته به یک رویه ثابت تبدیل شده است اما در این گزارش قصد ندارم به این مساله بپردازم؛ هدف بررسی وضعیت این میدان مهم شهر است.

تدبیر24 » «امروز این میدان نسبت به گذشته تفاوت‌های چشمگیری پیدا کرده است. در گذشته این میدان، نظم نداشت و برای حضور خانواده‌ها مناسب نبود اما در دهه گذشته با اعمال کنترل‌های دقیق و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین نظارت و کنترل و همچنین همکاری همه دستگاه‌های ذیربط در این راستا، نظم مناسبی حاکم شده و شاهد حضور خانواده‌ها برای خرید روزانه هستیم.» این گفته های چندی پیش محمدعلی میرزایی، مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران است. ای کاش او در گفتگو خود با ایسنا، رسانه ها و خبرنگاران را دعوت می کرد که تا آنها از نزدیک ضعف های مدیریتی این مجموعه را می دیدند.

بهداشت محیطی

صبح امروز به بزرگراه شهید تندگویان، انتهای خانی آباد نو، میدان مرکزی میوه و تره بار رفتم. بزرگ ترین میدان میوه و تره بار تهران وضعیت بهداشتی محیطی نامناسبی داشت که به هیچ وجه در شان مردم تهران نبود. قرار بود این میادین روشی برای آلودگي هاي بهداشتي ناشي از تجمع زباله ها باشند اما متاسفانه به دلیل سوء مدیریت نه تنها کمک نکرد بلکه این مناطق مهم را نیز به یک محل عجیب و غیر قابل تحمل تبدیل کرده است .

برخی معتقدند که يكي از دلايل سنگین شدن ترافيك و تجمع حشرات موذي در هر منطقه عدم مدیریت درست پسماند زباله ها این میادین است.

حال سوال اینجاست که شهری به این بزرگی که به دلیل پرداخت عوارض شهروندانش و تراکم فروشی شهردارانش دارای بودجه مالی قابل توجه ای است، نمی تواند یک منطقه مهم که با مواد غدایی مردم در ارتباط است را مدیریت کنند؟

نگهداری مطلوب و نظم دادن به یک میدان تره و بار اگر انقدر سخت و پیچیده است که باید فاتحه کل مدریت شهری را خواند.

اگر گذرتان به جنوبی ترین نقطه تهران افتاد حتما به این محل مهم سر بزنید و وضعیت بهداشت محیطی آن را از نزدیک مشاهده کنید. اجاره غرفه در این میدان بسیار بالا و از طرفی مدیریت این مجموع بسیار ضعیف است.

دپوی میوه های ضایعتی

اما آشفتگی این میدان تنها به بهداشت محیطی نامناسب آن بر نمی گردد.

بحث دیگر دپو زباله اين میدان است كه بايد به عنوان مهمترين نکته در چنين بازارهايي لحاظ شود. دپو میوه ضایعاتی و عدم تدبیر مناسب برای آن بسیار عجیب است. زباله از مهم ترین مشكلات ميادين ميوه و تره بار است. ولی در میدان مرکزی تره بار تهران برای آن چاره ای مناسب نیادیشدند.

يكي از گرفتاري ها در بازار ميوه و تره بار، مسئله جمع آوري ضايعات ناشي از ورود بار و نگهداري آن در اين اماكن است. با توجه به تنوع محصولات غرفه هاي فروش در اين ميادين، ضايعات ناشي از جابه جايي ميوه ها و سبزيها، بسيار متنوع و متفاوت است. ضايعات اين ميادين را كارشناسان زيست محيطي به دو دسته تر و خشك تقسيم مي كنند و معتقدند گرچه ضايعات خشك هم مي تواند منبع بسياري از معضلات باشند اما عمده مشكلات زيست محيطي مربوط به ضايعات تر است. چرا كه مجاورت مواد غذايي فاسد با آب، محيط مناسبي براي رشد ميكروب ها و عوامل بيماريزاي بسيارخطرناك را فراهم مي آورد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفته است دلالان خودمختار و سودجویانی که گوش‌شان به هیچ کس بدهکار نیست، عامل گرانی و تخلف در بازار میوه هستند و در این میان ناظران طی ماه‌های اخیر کمتر در بازار حضور داشته‌اند. این گفته های نیز خود نشان دهنده مدیریت نا مطلبوب است.

ماهی گلی

این میدان مرکزی میوه و تره‌بار در فضایی بزرگ شامل دو فاز با سالن‌های بزرگ است؛ یکی از سالن ها این روزها به فروش ماهی گلی اختصاص دارد.

ماهی قرمزی که به دو دلیل «آسیب رساندن به چرخه محیط زیست» و «بیماری‌زا بودن» در سالهای گذشته توسط پزشکان و همچنین فعالین محیط زیست خریدش منع شده است. کمپین هایی در سال های گذشته برای آگاهی رسانی به مردم توسط فعالین محیط زیست شکل گرفت و بسیاری از هنرمندان و مسئولان کشوری نیز در آن فعال بودند تا خرید و فروش این نوع ماهی اسیبی به محیط زیست وارد نکند.

اما این روزها شاهد هستیم که مدیر این مجموعه یک سالن بزرگ را اختصاص به خرید و فروش این نوع ماهی قرار داده است.

یکی از فروشندگان جوان می گوید که قیمت این ماهی ها از 150 تومن شروع می شود. او می گفت ماهی گلی عمدتا از رشت و کاشان می آید و اگر خوب نگهداری کنی و هوای داخل تنگ سر باشه تا یکسال هم زنده می ماند.

فعالین محیط زیست می گویند که «بیشتر ماهی‌های خریداری شده برای سفره هفت‌سین، در همان یکی دو روز نخست می‌میرند. اما آن‌هایی که ندرتاً تا سیزده‌به‌در زنده می‌مانند، سرنوشت‌های متفاوتی خواهند داشت. در یکی از رایج‌ترین این سرنوشت‌ها، صاحبان ماهی قرمز، آنرا را در نزدیک‌ترین رودخانه یا برکه رها می‌کنند تا به زعم خودشان ماهی را آزاد کرده باشند. فارغ از اینکه ماهی قرمز از انواع ماهی‌های تهاجمی است که به‌ویژه با خوردن تخم و نوزاد ماهی‌های دیگر، باعث کاهش جمعیت آن‌ها می‌شود. کارشناسان محیط زیست نسبت به این آسیب بارها هشدارهای لازم را داده‌اند.


همچنین گفته می شد که نه تنها تماس دست کودک با بدن ماهی قرمز می‌تواند در انتقال بیماری به کودک موثر باشد، بلکه آلودگی‌هایی که از طریق فضولات ماهی وارد آب می‌شود نیز می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع بیماری‌های پوستی شود. باوجود اینکه موافقان خرید ماهی قرمز بر این نکته پافشاری می‌کنند که انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان در حد یک شایعه بی‌اساس است، اما همچنان هر ساله نزدیک ایام نوروز، پزشکان بسیاری هشدارهایشان را در این زمینه تکرار می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: