ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۲۱۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۷
علی قنبری

رشد صفر درصدی هم سخت است!

از سوی دیگر سیستم کشور طی سال‌های اخیر و البته از گذشته، با مداخلات دست و پا گیر دولت مواجه بوده و به این ترتیب بخش خصوصی که خود ...
تدبیر24: رسیدن به رشد اقتصادی صفر برای اقتصادی که طی سال گذشته با رشد اقتصادی منفی 8/5 درصد مواجه بود، شاید در نگاه ابتدایی خوب به نظر رسد اما آنچه موردنظر است، این است که رسیدن به همین رقم صفر نیز در شرایط فعلی دور از دست دسترس به نظر می‌رسد. وضعیت اقتصادی کشور در شرایط سختی قرار دارد. همچنان تحریم‌ها پابرجا هستند و تورم در کنار کسری بودجه کشور مشکلاتی را ایجاد کرده است. بیکاری در کشور همچنان کمرشکن است و کسب و کار هنوز نتوانسته به رونق دست یابد. در چنین شرایطی حتی دسترسی به رشد اقتصادی صفر و خارج شدن از رشد منفی کمی سخت به نظر می‌رسد. بدون شک طی چند ماه نمی‌توان توقع داشت تا تمامی مشکلات کشور مرتفع شود. از سوی دیگر سیستم کشور طی سال‌های اخیر و البته از گذشته، با مداخلات دست و پا گیر دولت مواجه بوده و به این ترتیب بخش خصوصی که خود می‌تواند به دلیل فعالیت‌هایش رشد و بهره‌وری بسیاری را برای کشور ایجاد کند؛ به عقب رانده شده است و علاوه بر آن شرایط نامتعادل اقتصاد کشور نیز عاملی برای عدم حضور این بخش مهم بوده است. ما در میان کشورهای منطقه دارای پایین‌ترین رشد اقتصادی هستیم و این در حالی است که هیچ‌یک از این کشورها رشد اقتصادی منفی ندارند و تنها ایران است که با چنین شرایطی دست به گریبان است و هدف‌گذاری اقتصاد کشور برای رسیدن به رشد 8 درصد که در برنامه چشم‌انداز بیست ساله و قانون برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده، تا حد بسیاری ناممکن به نظر می‌رسد که قرار گرفتن در چنین وضعیتی بدون‌شک جدای از وضعیت خارجی، سوءمدیریت داخلی را می‌رساند و خروج از این وضعیت نیز خواستار تحولی بزرگ است. تحولی بزرگ در تمامی بخش‌های اقتصاد که ایجاد ارتباطات گسترده جهانی، برطرف شدن تحریم‌ها و جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی از جمله اصلی‌ترین مواردی است که می‌توان برای رسیدن به رشد اقتصادی به آن‌ها تکیه کرد. دولت نیز باید اجازه جولان به بخش خصوصی را بدهد تا براین اساس اصل 44 بتواند به آنچه باید دست می‌یافت و تاکنون نتوانسته، دست یابد و براین اساس شاید در آینده و طی طولانی ‌مدت بتوان به رشد اقتصادی کشور و بهبود آن امید بست و باید دانست تا سیاست‌ها به درستی اصلاح نشوند، این مورد همچنان دور از دسترس است.

استاد دانشگاه


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: