ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۲۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۲
عراقچی:

چاره‌ای به جز تمدید برجام نیست

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ضمن قدردانی از عملکرد وزارت نفت در شرایط پسابرجام در مورد سیاست‌های ترامپ در مورد ادامه برجام، گفت: نشانه‌ها حاکی از این است که برجام ادامه پیدا می‌کند. در حال حاضر اجماع بین‌المللی به نفع برجام و علیه ترامپ است.
 تدبیر24 »عباس عراقچی امروز در کنفرانس علمی – پژوهشی برجام و اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: در فضای برجام یکی از حوزه‌هایی که خستگی ما را درآورد نفت و گاز بود. کاری که برجام باید انجام می‌داد این بود که موانع را از سر راه اقتصاد ایران بردارد و درهمه حوزه‌هایی که برجام قرار بود مانعی بردارد، موانع برداشته شد.

وی با بیان این‌که موانع غیربرجامی زیاد است، اظهار کرد: برجام وظیفه خود را انجام داده و اکنون همه چیز بستگی به تلاش وزارتخانه‌ها دارد. من اینجا شهادت می‌دهم یکی از بهترین وزارتخانه‌هایی که از فرصت برجام بهترین استفاده را کرد و توانست خود را به شرایط قبل از تحریم‌ها بازگرداند وزارت نفت بود که من همین‌جا از وزیر نفت و بقیه همکاران در این وزارتخانه تشکر می‌کنم.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ادامه داد: این موضوع شاهکار است که در عرض یک سال هم میزان تولید افزایش پیدا کند و هم میزان صادرات. در شرایط تحریم همه مشتریان نفتی ایران رفته بودند و با کشورهای تولیدکننده دیگری قرارداد بسته بودند. وزارت نفت توانست در فضای بعد از برجام این مشتریان را احیا و مشتریان جدیدی پیدا کند.

عراقچی با بیان این‌که حدود 80 میلیارد دلار قرارداد در حال مذاکره است، گفت: اگر این قراردادها طول کشیده به خاطر خودمان بود تا در مورد IPC به اجماع برسیم. به اعتقاد من حال برجام خوب است و طوری که آقای زمانی‌نیا معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت عنوان کردند حال نفت و گاز خیلی خوب است.

وی در ادامه با اشاره به سیاست‌های ترامپ در مورد ایران، تصریح کرد: موضع رسمی آمریکا این است که در حال ارزیابی برجام هستند. این ارزیابی بیشتر از آخر اردیبهشت‌ماه نمی‌تواند طول بکشد و باید 19 می برجام تعیین تکلیف شود تا آن زمان مشخص می‌شود سیاست دولت جدید آمریکا چیست. نشانه‌ها از این است که برجام ادامه پیدا می‌کند. در حال حاضر اجماع بین‌المللی به نفع برجام و علیه ترامپ است و تصور این است که چاره‌ای به جز تمدید برجام نیست مگر سیاست‌ها طوری باشد که خودمان بخواهیم از برجام خارج شویم.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه تاکید کرد: باید مراقب باشیم این هزینه گران را گردن ما نیندازند و باید هوشمندانه رفتار کنیم.

برچسب ها: عراقچی برجام
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: