ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۲۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۲

تدوین یک طرح برای افزایش جمعیت

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تدوین و ارائه طرح ۵۱ ماده‌ای در راستای افزایش جمعیت در این کمیسیون گفت: با روند فعلی در سال ۱۴۲۵ بیش از ۲۲ درصد جمعیت کشور سالخورده می‌شوند.
به گزارش تدبیر24، عبدالرضا عزیزی امروز در گفت‌و‌گو با فارس اظهار کرد: امروز با دنیایی مدرن مواجه هستیم و برای رشد جمعیت باید برنامه‌ریزی داشته باشیم زیرا باید برای مسائلی چون اشتغال، آموزش، امنیت شغلی، درآمدزایی، درمان و سلامت مردم برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد و با مدیریتی کامل جمعیت افزایش یابد تا بتوان منافع کشور را تامین کرد و این فرصت تبدیل به تهدید نشود.

نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز از لحاظ علمی اگر ۷ درصد از جمعیت یک کشور بالای ۶۵ سال باشد گفته می‌شود که جمعیت آن کشور به سوی پیری حرکت می‌کند.

به گفته وی، امروز ۷ درصد از جمعیت ایران بالای ۶۵ سال بوده و حتی عمده آن‌ها بالای ۷۵ سال هستند که این آمار در سال ۱۴۱۵ به ۱۴ درصد و در سال ۱۴۲۵ به ۲۲ درصد می‌رسد و اگر جمعیت ایران در سال ۱۴۲۵ به این رقم برسد جمعیتی سالخورده را در کشور داریم.

وی ادامه داد: باید نسبت به این موضوع حساس باشیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم البته باید برای همه قشرهای جامعه برنامه‌ریزی داشته باشیم و نیروی انسانی جوان که باعث رشد کشور می‌شوند افزایش یابند.

عزیزی با بیان اینکه کمیسیون اجتماعی نیز برای رشد جمعیت برنامه دارد و فعالیت‌هایی انجام داده است، افزود: پیرو سخنان مقام معظم رهبری در مورد مقابله با تحدید نسل و کاهش جمعیت، کمیسیون اجتماعی مجلس بلافاصله کمیته جمعیت و تنظیم خانواده را در کمیسیون اجتماعی مجلس حذف و کمیته جمعیت و حمایت از خانواده را در این کمیسیون اضافه کرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: این کمیسیون طرحی ۵۱ ماده‌ای را نیز در این خصوص تهیه کرده و آن را به صحن علنی مجلس ارائه داده که مجلس آن را به کمیسیون فرهنگی سپرده است و در جلساتی که در کمیسیون فرهنگی در ارتباط با این طرح برگزار می‌شود عضو کمیته جمعیت و حمایت از خانواده کمیسیون اجتماعی شرکت دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: