ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۲۶۳۰
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸

احتمال از بین رفتن پهنه‌های یخ در اقیانوس منجمد شمالی

کارشناسان مطالعات جوی هشدار دادند: در صورتیکه اقدامات لازم برای جلوگیری از افزایش گرمای جهانی انجام شود باز هم اقیانوس منجمد شمالی برای اولین بار در ۱۰۰ هزار سال، پهنه‌های یخ خود را از دست می‌دهد.
تدبیر24 » این منطقه در دهه‌های اخیر افزایش دمای بیشتری را تجربه کرده است. همچنین این باور وجود دارد که شرایط فوق تاثیر چشمگیری بر آب و هوای بیشتر مناطق نیمکره شمالی گذاشته و موارد وقوع طوفان‌های مهیب را افزایش می‌دهد.

کارشناسان هشدار داده‌اند که این طوفان‌ها تاثیر فاجعه‌باری بر اقلیم زمین برجا می‌گذارند.

از بین رفتن پهنه‌های یخ که انرژی بیشتری را از نور خورشید منعکس می‌کند باعث افزایش میزان گرمای جهانی می‌شود.

در این بررسی محققان دانشگاه اکستر به احتمال ناپدید شدن کامل پهنه‌های یخ در صورت افزایش ۱.۵ تا دو درجه سانتیگرادی دما پرداختند.

محققان نوشتند: برآورد کرده‌ایم در صورتیکه گرمای جهانی زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد باقی بماند کمتر از یک در ۱۰۰ هزار، احتمال از بین رفتن کامل پهنه‌های یخ در اقیانوس منجمد شمالی وجود دارد و در صورتیکه گرمای جهانی به دو درجه سانتیگراد محدود شود این احتمال در حدود یک در سه است.

محققان همچنین معتقدند در صورتیکه اهداف ذکر شده در قرارداد پاریس و جلوگیری از افزایش ۱.۵ درجه سانتیگرادی دما محقق شود می‌توان از ناپدید شدن پهنه‌های یخ در اقیانوس منجمد شمالی در فصل تابستان جلوگیری کرد.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، در سپتامبر سال گذشته پهنه‌های یخ اقیانوس منجمد شمالی حدود ۴.۱ میلیون کیلومتر مربع کاهش پیدا کرد در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۲ میلادی حدود ۳.۴ میلیون کیلومتر مربع بوده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: