ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۲۹۴۱
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۴

دوگانه‌سازی سناریو یا ترفند انتخاباتی!

جریانی علاقه دارد با دو قطبی سازی تصنعی در ارتباط با برخی جریانات، بخصوص در عرصه انتخابات به جامعه القا کند که مسئولان اجرایی کشور التزام لازم را به چارچوب‌های متعارف پذیرفته شده در قانون اساسی، ندارند.
تدبیر24 » این مسأله‌ای نیست که امروز رخ داده باشد بلکه این غیریت‌سازی را در ارتباط با رئیس دولت اصلاحات نیز شاهد بودیم. در آن دوران جریانی تلاش کرد این غیریت را پررنگ و نهایتا یک دوگانه جدی در فضای سیاسی ایجاد کند. این امر مسبوق به سابقه است و انگیزه‌های مشخصی را نیز دنبال می‌کند. سؤال این است کسانی که در پی ایجاد این غیریت و دوگانگی هستند، خود این التزام را دارند؟ این مسأله یک ابزار سیاسی برای بیرون کردن رقیب از میدان رقابت است. مقام معظم رهبری مکررا فرموده‌اند: «چارچوب‌های اصلی، اصول و کلیات آنچه که علنی بیان می‌کنم در جلسات متمایزتری که با ارکان نظام دارم، مطرح می‌کنم.» مواضع مقام معظم رهبری در چهار ساله اخیر به شکل علنی روشن است. ایشان اساس را بر تایید مسیر کلان و دفاع از دولت قرارداده‌اند. دولت نباید آسیب ببیند، به میزانی که دولت آسیب ببیند، جامعه آسیب‌پذیر خواهد بود. از سوی دیگر مقام معظم رهبری در مورد همه دولت‌ها توانمندی‌های آن دولت در عرصه‌های مختلف را ارج نهادند و اگر نقدهایی به برخی از عملکردها داشته‌اند، آن را بیان کرده‌اند. هیچ دولتی مبرا از نقد نیست و جامعه‌ای که در آن نقدی صورت نمی‌گیرد، اصلاح‌ناپذیر است. نقد همیشه امری ممدوح و بسیار ارزشمند بوده که دلسوزان نظام در جناح‌های مختلف و در بخشی از جامعه مدنی بدان اشاره کرده‌اند که دولت‌های هوشمند باید آن را به عنوان یک هدیه پذیرا باشند. مقام معظم رهبری در عین تایید عملکرد دولت یازدهم خصوصا در برجام، از تدین و اعتقاد تیم مذاکره کننده به کشور ابراز رضایت کردند. البته ایشان نقطه نظرات و هشدارهایی نیز در این ارتباط مطرح نمودند که باید بدان توجه شود. در ۳سال و چند ماهی که از دولت می‌گذرد اگر حمایت‌های مقام معظم رهبری از این دولت را کنار نقدهایی که به این دولت داشته‌اند قرار دهیم، در نتیجه دولت نمره قبولی می‌گیرد. به نظر می‌رسد القای دوگانگی از یک زاویه می‌تواند سناریو و از زاویه دیگر ترفند انتخاباتی باشد. اشخاصی که از این ابزار استفاده می‌کنند باید بدانند که این مسائل اثر چندانی بر افکار عمومی ندارد زیرا افکار عمومی بیانات مقام معظم رهبری را از رسانه‌ها پیگیری کرده و بیانات ایشان هم کاملا شفاف و روشن است. از این رو ضعف اخلاق انتخاباتی در برخی جریان‌ها کاملا طبیعی است. انتخابات آوردگاه بسیار مثبتی است که به ارزیابی دقیق‌تر منصفانه و مشفقانه و ایجاد هیجانات مثبت در جامعه کمک می‌کند.

غلامرضا ظریفیان ، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: