ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۳۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳

دیدگاه کارشناسان درباره رشد اقتصادی 4/7درصدی

چطور ممکن است رشد اقتصادی منفی یا خیلی اندک، یک مرتبه بدون هیچ‌گونه تحول خاصی در اقتصاد به این اندازه جهش پیدا کند!
محمود دهقانی، دکترای اقتصاد: هم از نظر علم اقتصاد و هم از جهت تجربی واقعا عدد 4/7 درصد دارای ابهام است که چطور ممکن است رشد اقتصادی منفی یا خیلی اندک، یک مرتبه بدون هیچ‌گونه تحول خاصی در  اقتصاد به این اندازه جهش پیدا کند! با این تحول بزرگ اقتصادی باید بیکاری هم به نزول می‌رفت. خود دولت هم قبول دارد بیکاری افزایش پیدا کرده است.
محمود بهمنی، رئیس‌کل سابق بانک مرکزی: من نمی‌دانم این آمار چگونه و از چه ماخذی استخراج و اعلام شده است. اگر براساس آمار بانک مرکزی بوده باید مبنای آن نیز مشخص شود که چه شاخص‌هایی منجر به این رشد شده است. ما باید میزان رشد اقتصادی را در بخش های کشاورزی و صنعت مشاهده کنیم، چرا که این حوزه ها است که در کشور ایجاد اشتغال می‌کند و دارای اهمیت است.
یلدا راهدار، عضو اتاق بازرگانی ایران: رشد اقتصادی 4/7 درصدی حاصل از فروش نفت است نه نتیجه تولید ثروت توسط بخش خصوصی، چنین رشد اقتصادی‌ای نشان‌دهنده حرکت در اقتصاد نیست و از سوی دیگر این رشد الزاما منجر به ایجاد اشتغال نمی‌شود.  بنابراین انتظارات از رشد اقتصادی 4/7 درصدی
به دست نمی‌آید.
دکتر حجت‌الله عبدالملکی، استاد دانشگاه: طبق آمار بانک مرکزی، رشد اقتصادی بدون نفت ما در نیمه اول سال 95 کمتر از 9/0 درصد بوده است و پیش‌بینی‌ می‌شود تا پایان سال 95 این رشد به 2 درصد نرسد. در این دولت ضریب جینی افزایش پیدا کرده و درآمد نابرابرتر شده است. یعنی ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شده‌اند و بیکاری هم بسیار افزایش پیدا کرده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: