ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۳۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰

رفاه روانشناختي شهروندان

زيستگاه آدمي زمينه‌ساز بالندگي و يادگيري‌هاي او و بستر كنش و واكنش‌هاي تعاملي است. زيستگاه‌ها از سوي مردم برگزيده، دگرگون و ساده يا پيچيده مي‌شوند. روستاها در مقايسه با شهرها زيستگاه‌هاي طبيعي‌تر و كمتر دستكاري‌شده هستند.
 تدبیر24 » با اين‌همه آدمي طبيعت را براي آسايش و بهزيستي خود دگرگون كرده است، سرپناه ساخته، ديوارها و مرزهايي بنيان نهاده و ابزارهايي فراهم آورده است. كالبدهاي شهري و روستايي فضاي زيست روزمره مردم را فراهم ساخته‌اند و بر فضاي روانشناختي و سلامت رواني افراد اثرگذار هستند. طراحي و ساخت‌و‌سازهاي سكونتگاه‌ها بايد با توجه به نيازهاي روانشناختي و براي كمك به سلامت رواني ساكنان انجام شود. چشمپوشي از اهميت رفاه روانشناختي به افزايش آسيب‌هاي رواني و ناهنجاري‌هاي اجتماعي مي‌انجامد. بدين‌گونه زيستگاه به بستر دشواري‌آفرين تبديل شده و چرخه آسيب‌زايي را رقم زده است. تنش‌زايي پيوسته و پي‌درپي، نبود يا كمبود فاصله فردي درخيابان‌ها، خانه و محل كار، به دليل ازدحام جمعيت، نابرخورداري از فضاهاي باز و طبيعي در بين ساختمان‌ها، كمبود زمان و مكان خودآرام‌سازي و رهايي از تنش روزانه، كمبود منابع و امكانات براي جمعيت زياد و درگيري پي‌درپي با رفتارهاي آزاردهنده در زندگي روزمره در شهرهاي بزرگ به‌ويژه كلانشهر تهران، برخي از نمودها و پديدآورندگان نابساماني‌هاي روانشناختي شهروندان است. رفاه روانشناختي شهروندان به كاهش گوناگوني و فراواني ناهنجاري‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي كمك مي‌كند. عامل‌هاي متفاوت و مختلفي بر رفاه روانشناختي شهروندان اثرگذارند كه از آن جمله ويژگي‌هاي جغرافيايي، ساختار كالبدي شهر، دسترسي به خدمات عمومي، كيفيت تعامل‌هاي روزمره، فضاهاي بين سازه‌هاي شهري، چگونگي بافت اجتماعي و كيفيت تعامل ميان شهروندان و مديريت شهري را مي‌توان برشمرد. دركنار پرداختن به آسيب‌هاي اجتماعي شايسته است به سلامت رواني و عامل‌هاي در پيوند با آن در شهرها و روستا توجه كنيم. اگر سكونتگاه كه بايد بستر رفاه و بالندگي افراد را فراهم كند، به كشتزار تنش هاي رواني و ناخشنودي و درماندگي بدل شود، افراد دچار فرسودگي رواني و اجتماعي مي‌شوند و با بازخورد (نگرش) منفي به خود، جامعه و زيستگاه به خودويرانگري دامن مي‌زنند. ازجمله نمايه‌هاي سنجش‌پذير حكمراني خوب شهري يا روستايي، سلامت رواني و رفاه روانشناختي است. براي دستيابي به رفاه روانشناختي شهروندان، توجه به زيرساخت‌هاي‌كالبدي، فرهنگي و روانشناختي عادلانه، بايسته است. حاكميت و مديريت شهري براي زندگي سالم و سازنده شهروندان مسئوليت پذيرفته و رفاه روانشناختي مردم حق روشن و نياز برجسته زندگي جمعي است. از اين‌رو در ارزيابي كاركردها، برنامه‌ريزي و راهبردها و مديريت شهر يا روستا، يكي از محورها، رفاه روانشناختي و سلامت رواني بايد انگاشته شود. اين مهم از سوي سازمان‌هاي مردم‌نهاد، حزب‌ها و دست‌اندركاران سلامت رواني قابل پيگيري و ارزيابي است. در بازآفريدن زيستگاه سالم براي زندگي بهتر توجه به رفاه روانشناختي اولويت ارزنده و بايسته‌اي به شمار مي‌رود.


الهام فخاری،  فعال سیاسی
برچسب ها: رفاه شهروندان شهر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: