آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 15
کد خبر: ۷۳۳۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹

آجیل شور چه بلایی سر کودکان در نوروز می‌آورد؟

یک متخصص تغذیه گفت: آن چه که در ایام نوروز کودکان را در معرض خطر مضاعف تغذیه‌ای قرار می‌دهد مصرف روزانه‌ی حجم زیادی از شیرینی‌ها، شکلات‌ها و آجیل‌های شور است.
تدبیر24 »مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با اشاره به این که کودکان در حال رشد فیزیولوژیک و تکامل عصبی هستند، اظهار داشت: با توجه به شیوع چاقی و بیماری‌های متابولیک در سنین کودکی و نوجوانی و به علت تغییر سبک زندگی، این گروه در خطر بالقوه ابتلا به بیماری‌های مزمن در آینده نزدیک قرار دارند.
 
وی افزود: در همه ایام سال و همچنین در ایام نوروز باید تامین رژیم غذایی با کفایت و با کیفیت، مدنظر والدین قرار گیرد.  
 
وی با تاکید بر این که مصرف روزانه‌ی حجم زیادی از شیرینی‌ها، شکلات‌ها و آجیل‌های شور در ایام نوروز کودکان را در معرض خطر مضاعف تغذیه‌ای قرار می‌دهد، ادامه داد: شیرینی‌ها و شکلات‌ها از جمله مواد غذایی هستند که در هرم غذایی روزانه کمترین توصیه به مصرف آن‌ها وجود دارد؛ زیرا صرفا تامین کننده شکر، قندهای ساده و چربی‌های ناسالم بوده و فاقد مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند.  
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تصریح کرد: مغز دانه‌ها از جمله گروه‌های غذایی مفید برای همه افراد به ویژه کودکان و نوجوانان محسوب می‌شوند که مصرف متعادل آن‌ها به طور روزانه توصیه می‌شود.
 
شادنوش بیان کرد: باید توجه داشت در ایام نوروز معمولا از انواع مغزهای دارای نمک زیاد و در مقادیر بیش از نیاز روزانه استفاده می‌گردد که اصلاح این نوع تغذیه باید مورد توجه والدین قرار بگیرد.
 
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با بیان این که در ایام نوروز مانند سایر ایام سال از مصرف سایر تنقلات کم ارزش مانند چیپس، پفک، آبمیوه‌‎های صنعتی نیز باید تا حدممکن جلوگیری شود، یاد آور شد: در مقابل والدین باید مصرف انواع میوه و سبزی را در شکل‌های متنوع و جذاب در برنامه غذایی کودکان بگنجانند و از فرصت موجود برای افزایش فعالیت بدنی کودکان در قالب برنامه‌های تفریحی مختلف استفاده کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: