حالا بعد از گذشت پنج ماه، آکادمی نوبل ادبیات اعلام کرده است، این برنده نوبل ادبیات حاشیهساز، آخر همین هفته به سوئد سفر میکند و جایزهاش را در مراسمی «کوچک و خودمانی» دریافت میکند.
داستان این جایزه از زمانی شروع شد که در ماه اکتبر آکادمی سوئدی نوبل، یک خواننده و ترانهسرا را به عنوان برنده بخش ادبیات معرفی کرد. این مساله واکنشهای متفاوت و متضادی را در میان هواداران «دیلن» و اهالی عرصه ادبیات برانگیخت.
این حواشی وقتی شدت گرفت که «دیلن» از پاسخگویی به تماسهای آکادمی برای مدت طولانی خودداری کرد و یکی از اعضای این آکادمی او را «متکبر و بیادب» خواند.
با این حال «دیلن» سرانجام خوشحالیاش از دریافت چنین عنوانی را ابراز کرد و گفت که پس از شنیدن این خبر زبانش بند آمده بود.
وی همچنین اعلام کرد که در صورت امکان برای دریافت جایزهاش به استکهلم خواهد رفت، اما این اتفاق هم رخ نداد و یکی از اعضای آکادمی نوبل متن سخنرانی را که «دیلن» آماده کرده بود، در این مراسم خواند.
«باب دیلن» پیش از این برنامه کنسرتهایش را در سوئد اعلام کرده بود اما تا همین دیروز هیچ کس مطمئن نبود او بالاخره برای دریافت جایزه ۸۳۹ هزار یورویی نوبل خود، به استکهلم خواهد رفت یا نه.
«سارا دانیوس» دبیر دائمی آکادمی نوبل که اخیرا گفته بود: تا آن جا که به آکادمی سوئدی مربوط میشود، روشن است که «باب دیلن» طی هر نوع مراسمی، برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۶ است، و نه هیچ کس دیگر.
او اما در جدیدترین پست خود در روز چهارشنبه اعلام کرد: خبر خوب این است که آکادمی سوئدی و «باب دیلن» تصمیم گرفتند همین آخرهفته با هم دیدار کنند. آکادمی در این دیدار دیپلم افتخار و مدال نوبل «دیلن» را به او اعطا میکند و کسب نوبل ادبیات را به او تبریک میگوید.
«دانیوس» سپس اضافه کرد که این مراسم «کوچک و خودمانی»، بنا به درخواست «باب دیلن» تنها با حضور او و اعضای آکادمی برگزار خواهد شد.
«دیلن» همچنین نسخه ضبطشده سخنرانی خود را برای آکادمی میفرستد و آن را به صورت حضوری ایراد نخواهد کرد. «دانیوس» گفت که این اتفاق گاهگاه رخ میدهد؛ همانطور که در مورد «آلیس مونرو» افتاد. دبیر دائمی آکادمی نوبل همچنین گفت که اعضای آکادمی منتظر کنسرتهای «دیلن» در استکهلم هستند و قرار است به صورت گروهی در یکی از اجراهای او حضور داشته باشند.
«باب دیلن» از نگاه بسیاری تاثیرگذارترین چهره در تاریخ موسیقی آمریکاست.
برخی از ترانههای او توسط بسیاری از خوانندگان مشهور دوبارهخوانی شده که از جمله آنها میتوان به «از فراز برج دیدبانی» که توسط «جیمی هندریکس» اجرا شد، اشاره کرد. او در پدیدارشدن سبکی در موسیقی به نام «راک بومی» در اواسط دهه ۶۰ بسیار تاثیرگذار بود و به «شکسپیر» همنسلان خود شهرت یافت. «دیلن» در پنج دهه اخیر در موسیقی آمریکا یک پدیده بوده است.
با وجود شهرت و محبوبیت او، نظرها درباره اعطای مهمترین جایزه دنیای ادبیات به او متفاوت بوده است. «ماریو بارگاس یوسا» نویسنده مشهور پرویی و برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۰ در اینباره گفت: «باب دیلن» بیتردید آهنگساز و خواننده توانایی است، اما نویسنده مهمی محسوب نمیشود. اعطای ابین جایزه به «دیلن» نمایانگر سطحیشدن فرهنگ در روزگار ماست.
«لئونارد کوهن» ۸۲ ساله اما پیش از مرگش، از تعلق گرفتن این جایزه مهم به همتای موسیقیدان خود ابراز خوشحالی کرد و گفت: به نظر من دادن این جایزه به «دیلن» مثل آویختن یک مدال روی «اورست» به خاطر بلندترین قله بودن است.