ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۷۳۷۴۶
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶
علی لاریجانی:

قوای سه‌گانه باید با نگاه وفاق‌آمیزی به معیشت و اشتغال مردم توجه کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت، مجلس و قوه قضاییه باید با یک نگاه وفاق آمیزی به مسئله اصلی معیشت مردم و اشتغال توجه کنند.
تدبیر24 » علی لاریجانی در حاشیه دیدار با خانواده شهیدان فلاح‌پور در شهر کوهسار در استان البرز در جمع خبرنگاران گفت: روحیه شجاعت و شهادت طلبی باعث شده که انقلاب اسلامی ما پایدار بماند و این امر باعث پیشرفت‌هایی در کشور و عزتمندی مردم ایران شده است؛ لذا لازم بود در ابتدای سال جدید خدمت این عزیزان رسیده و عرض ارادتی داشته باشیم.

لاریجانی با اشاره به تحولات منطقه و نیز با توجه به طراحی آمریکایی‌ها برای منطقه و سوءاستفاده از برخی کج‌فهمی‌ها و نفهمی‌های بعضی سران کشورهای منطقه، افزود: باید نیروهای فداکار در انقلاب اسلامی و آنها که در راه انقلاب فداکاری کرده‌اند درک درستی از شرایط داشته و یکدیگر را حمایت کنند؛ ضمن آنکه باید یک هوشیاری سیاسی وجود داشته باشد زیرا با همین روحیه مجاهدت است که می‌شود دشمنی‌ها را درک کرد.

رئیس مجلس با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره لزوم توجه به درون از نظر اقتصادی گفت: شاید در برخی مولفه‌ها، پیشرفت‌های بسیاری در کشور وجود داشته و در زمینه اقتصاد هم در زیربناها پیشرفت‌های خوبی صورت گرفته اما امروز یک مسابقه‌ای در سطح جهانی وجود دارد تا به کمک امکانات مختلف بین المللی سامان بهتری به وضعیت اقتصادی داده شود لذا باید از این فرصت استفاده کرد و امکانات و تولید را رشد داد چراکه ما از ظرفیت‌های انسانی مناسبی در این زمینه برخوردار هستیم.

وی افزود: من فکر می‌کنم هم دولت هم مجلس و هم قوه‌قضاییه باید با یک نگاه وفاق‌آمیزی به مسئله اصلی معیشت مردم و اشتغال توجه کنند و  به عقیده من می‌توانند این کار را بکنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت‌های مجلس در این زمینه گفت: در مجلس هم چند قانون برای تسهیل فضای کسب و کار تصویب شده و اکنون نیز به کمیسیون‌های مختلف گفته‌ایم مطالعات‌شان را انجام دهند و پس از تعطیلات نوروز کمیسیون‌ها با کمک مرکز پژوهش‌ها و امکاناتی که دولت دارد تلاش خواهیم کرد زمینه های ورود نیروهای جوان و خلاق و کارآفرین به حوزه تولید را فراهم کنیم.

وی افزود: هم نگاه‌ها باید در این زمینه کمک‌کننده باشند هم بخش‌های خصوصی تا آنجا که می‌توانند ظرفیت‌های خود را گسترش دهند.

لاریجانی ادامه داد: نیروی انسانی ماهر باید جذب شود و در این زمینه باید کمک‌هایی به بخش خصوصی شود که به این کار علاقه مند بشوند.

وی در زمینه توسعه روستاها نیز گفت: برای توسعه روستاها نیز طرحی در مجلس در دست کار قرار دارد و  ساختار آن نیز در قانون برنامه آمده است و امسال باید با پشتیبانی بیشتری به آن توجه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی آمار در رابطه با مهاجرت از روستا به شهر ادامه داد: در آخرین آمارگیری سکنه کشور در روستاها 25 درصد بود در حالیکه متوسط جهانی بیشتر از این بوده و این امر نشان دهنده این است که یک اشکالی در چرخه اقتصادی روستاها وجود دارد که مردم در روستاها نمی‌مانند؛ بنابراین توجه جدی به این بخش شده و امیدواریم خداوند امسال را سال جهش در اقصاد و تولید در کشور قرار بدهد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: