ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۷۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳

10 هزار مگاوات انرژی حبس شده داریم

رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق گفت: در حال حاضر به خاطر وجود ضعف در خطوط انتقال برق کشور ۱۰ هزار مگاوات انرژی حبس شده در بخش برق کشور وجود دارد که می توانستیم با ارتقای توان انتقال برق، این حجم انرژی را به سمت صادرات ببریم.
به گزارش تدبیر24 به نقل از تسنیم، محمد فارسی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سال 88 به جایی رسیدیم که کشورهای منطقه از توان فنی شرکت های ایرانی در شگفت بودند اما چند سال گذشته مشکلات اقتصادی صنعت برق همین شرکت ها را با مشکلات فراوانی روبه روش کرد به طوری که انگار شرکت های ایرانی با دست بسته به رقابت با شرکت های خارجی می پردازند.
وی افزود: در حال حاضر گرانی مواد اولیه و هزینه های مالی، دو مشکل عمده صنعت برق است.
رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه سندیکای صنعت برق متشکل از 450 شرکت بزرگ و متوسط و کوچک فعال در صنعت برق است، گفت: از این تعداد تاکنون 10 درصد از اعضا به دلیل مشکلات موجود ورشکست شده و از دور خارج شده اند.
وی ادامه داد: علاوه بر تحریم ها، نوسان نرخ ارز، مشکلات نقدینگی و به ویژه ثبت تضامین از دیگر مشکلات جدی صنعت برق است و اگر دولت به این مشکلات رسیدگی نکند، بسیاری از پیمانکاران صنعت برق قادر به ادامه حیات نیستند.
فارسی با بیان اینکه در حال حاضر به خاطر وجود ضعف در خطوط انتقال برق کشور 10 هزار مگاوات انرژی حبس شده در بخش برق کشور وجود دارد، اذعان داشت: می توانستیم با ارتقای توان انتقال برق، این حجم انرژی را به سمت صادرات ببریم.
وی افزود: این حجم انرژی حبس شده در نیروگاههای علی آباد کتول، نیروگاه سنندج، نیروگاه آذربایجان و بخشی از نیروگاههای برقآبی کشور است که ریشه در برنامه ریزی متولیان کار در وزارت نیرو دارد.
رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق با اشاره به ظرفیت 70 هزار مگاواتی تولید برق ایران گفت: بخشی از این ظرفیت در نیروگاههای قدیمی است که به زمان اورهال و تعمیرات اساسی‌شان نزدیک می شوند و حدود 21 هزار مگاوات نیز در نیروگاههایی است که در دست بخش خصوصی است که به دلیل اینکه وزارت نیرو پول انها را نداده، برای تعمیران و تأمین قطعه به مشکل برمی خورند.
فارسی با بیان اینکه رقبای ما در کشورهای همسایه از تسهیلات بدون بهره نیز برخوردارند گفت: انتظا رداریم دولت بیش از گذشته نسبت به رقع مشکلات فعالان بخش خصوصی صنعت برق توجه کند.
وی خاطرنشان کرد: 70 درصد از 450 شرکت عضو سندیکای برق هم اکنون با ظرفیت بین 10 تا 50 درصد در حال کار هستند و به شدت قدرت رقابت پذیری آنها کاهش پیدا کرده است.
این فعال بخش خصوصی صنعت برق، برگزاری نمایشگاه برق امسال را با کمیت و کیفیت بهتر نسبت به دوره های قبلی دانست و گفت: بخش خصوصی به دنبال رویکردهای تعاملی دولت و اخبار مثبت انتشار یافته از مذاکرات ژنو، با امید و با تمام توان در نمایشگاه امسال حضور پیدا کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: