بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بهاره آروین» مشکل از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اولیه نیست و در دیگر ممالک هم اوضاع کم‌وبیش به همین منوال است. مشکل در ساختاری است که قرار است کاهش این تعداد اولیه به تعدادی محدود و قابل قبول برای برگزاری انتخابات را امکان‌پذیر کند
نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

شهیندخت مولاوردی» نامزدها باید پاسخ بدهند مساله اصلی برای آنها حجاب و گشت ارشاد است یا اینکه معیشت، زنانه شدن فقر، زنانه شدن اعتیاد، زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی، زنانه شدن ایذر، زنانه شدن سالمندی و... هم برای آنها دارای اهمیت است.
سه‌شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 18
کد خبر: ۷۴۱۵۴
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۳

رشد اقتصادی پیشکش از تعطیلی کارگاه ها جلوگیری کنید

در طول ماه ها و سال های گذشته،کارخانجات بسیاری در کشور برای کاهش هزینه های جاری خویش به اخراج و تعدیل نیروی کارگران،مبادرت ورزیده اند.
تدبیر24 »کمبود نقدینگی، عدم توان کافی در پرداخت حقوق و تأمین هزینه های جاری، تعدیل نیرو، کاهش ظرفیت تولید و اخراج کارگران از واژگانی است که برای بسیاری از کارخانجات و مراکز تولیدی عینیت پیدا کرده است.

اساسا واژه ورشکستگی و تعطیلی آنچنان تلخ و تاسف آور است که به اعتقاد برخی از صاحب نظران و کارشناسان، پیشگیری و جلوگیری از آن در شرایط فعلی اقتصادی کشور به عنوان یک توفیق و دستاورد بزرگ محسوب می شود.

موسی فکرانه، یکی از فعالان صنعتی و تولیدی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی کشور، اظهار داشت: این موضوع به میزانی جدی و عمیق است که مقام معظم رهبری بخش عمده فرمایشات خود را در سخنرانی سالانه(حرم مطهر رضوی)به مقوله اقتصادی اختصاص دادند.

وی افزود: با نیم نگاهی به اخبار و رخدادهای منتشر شده در رسانه ها،به کرات با مواردی مواجه می شویم که در آن به تعطیلی کارخانجات و واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی اشاراتی شده و بعد از مدتی با تکذیب و رَدِ مسئولان ذیربط واحدهای مذکور همراه شده است.

فکرانه عنوان کرد:فارغ از این تأییدها و تکذیب ها، تردیدی در این موضوع وجود ندارد که متأسفانه حال و روز حوزه صنعت و تولید در کشور مساعد نیست و به واقع ریشه این اخبار نیز به وضعیت نامساعدی باز می گردد که امکان تنفس را از بسیاری صنعت کاران سلب کرده است.

این فعال صنعتی و تولیدی گفت: اخراج یک کارگر از واحد تولیدی و صنعتی،در خوشبینانه ترین حالت ممکن به معنای اضافه شدن یک نیروی مصرف کننده به جمعیت کشور است که البته در بسیاری از این موارد، اخراج ها  و تعدیل های اینچنینی نه یک فرد،بلکه یک خانواده و بعضا جامعه را درگیر می سازد.

وی افزود:امروزه نقش اقتصاد در کاهش معضلات اجتماعی و فرهنگی غیر قابل انکار است و با عنایت به چنین اصل و قاعده پذیرفته شده والبته اثبات شده ای باید اعتراف کرد که تعطیلی مراکز تولید،چرخ ظهور و بروز ناهنجاری های اجتماعی را تند تر از گذشته می سازد.

بیمه بیکاری،حلال موقت مشکلات کارگران بیکار است اما تکلیف اقتصاد کشور چه می شود؟

مسعود نجمی،کارشناس اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تجارب تلخ تعطیلی برخی از مراکز واحدهای صنعتی و تولیدی در گذشته گفت: نباید از نظر دور داشت که مسئولان و مدیران کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی،علاقه ای به تعطیلی،اخراج یا تعدیل نیرو ندارند،اما وضعیت اقتصادی،زیان دهی بالا و عدم سود کافی برای بقا و استمرار فعالیت های صنعتی و تولیدی آنها را مجاب به  اتخاذ چنین تصمیمات ناخوشایندی می کند.

وی افزود: با نیم نگاهی به فرآیند طی شده در تعدیل و اخراج کارگران و نیروهای فعال دستگاه های تولیدی و صنعتی با مواردی مواجه می شویم که متولیان امر، وعده دریافت بیمه بیکاری را به کارگران و نیروهای در معرض تعدیل یا اخراج می دهند.

نجمی گفت: بدون تردید،پرداخت بیمه بیکاری یک قاعده پذیرفته شده در تمامی کشورهای دنیا می باشد و این بسته حمایتی،ضرورتی است که از عمیق تر شدن مشکلات سرپرست خانواده یا فرد شاغلی که قرار است خانه نشین شود جلوگیری می کند.

وی افزود: اما نفس بیکاری و تعطیلی یک کارخانه یا مرکز تولیدی و صنعتی برای اقتصاد کشور ناگوار و مخرب است و هر آنچه دامنه این تعطیلی،تعدیل یا اخراج و خانه نشینی نیرو شدیدتر باشد،به همان میزان تبعات و پیامد های منفی تری برای جامعه و کشور در پی خواهد داشت.

کارشناس اقتصادی گفت: با پرداخت بیمه بیکاری،امکان حصول و تحقق اهداف از پیش تعیین شده در عرصه اقتصادی فراهم نمی شود و البته ذکر این نکته به معنای نفی این اقدام حمایتی نیست،بلکه منظور نظر بنده به این امر معطوف می شود که باید با اتخاذ تصمیمات منطقی و حمایت های سازنده،تدبیری لحاظ شود که سرنوشت یک واحد یا مرکز صنعتی و تولیدی به چنین بن بست هایی ختم نشود.

وی افزود: بیکار شدن یک نیروی نسانی در حوزه تولید،به معنای تبدیل عنصری مولد به فردی مصرف کننده است که نتایج این پدیده،برای اقتصادی که در صَدَدِ  پیمایش شکوفایی و پیشرفت است،مطلوب به نظر نمی رسد.

کابوس بیکاری،انگیزه و کارآمدی را از نیروی انسانی سلب می کند

فرهاد نعیمیان، یکی از فعالان حوزه تولیدی و صنعتی در غرب استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تأثیر وضعیت نامساعد اقتصادی در بالا رفتن ضریب تعطیلی، ورشکستگی و به تبع آن بیکاری کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: بطور طبیعی در شرایط وخیم اقتصادی،شرایط برای ادامه فعالیت مراکز صنعتی و تولیدیِ بزرگ، متوسط و کوچک دشوار می شود.

وی افزود: بر اساس یک قاعده نانوشته اما تجربه شده، در چنین بستری،دامنه شایعات در خصوص احتمال اخراج و تعدیل نیرو گسترش می یابد و متأسفانه در برخی موارد این شایعات به واقعیت مبدل می شود که نمونه بارز آن در اخراج تعدادی از کارگران نساجی بروجرد(حدود یکسال گذشته)مشهود و ملموس بود.

نعیمیان عنوان کرد: فارغ از تحقق چنین پدیده تلخی(اخراج و تعدیل نیرو)شنیده شدن وضعیت وخیم اقتصادی یک واحد تولیدی و احتمال تعدیل نیرو،انگیزه کافی برای فعالیت سازنده در مراکز تولیدی را سلب می کند و همین موضوع بر روی کیفیت و گاهی کمیت فعالیت نیروی انسانی نیز اثرگذار خواهد بود.

این فعال عرصه تولید و صنعت در غرب استان تهران گفت: در طول سالیان گذشته موارد متعددی از اخراج و تعدیل نیرو در واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان های شهریار، قدس و ملارد وجود داشته که به واقع تحقق آن در ابتدا با طرح برخی شایعات،گمانه زنی ها و زمزمه های تأیید نشده آغاز و سپس به واقعیتی تلخ مبدل شده است.

وی افزود: ثبات و امنیت شغلی یکی از مؤلفه های حائز اهمیت در برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت و تلاش و پشتکار حداکثری نیروی انسانی فعال در مراکز تولیدی می باشد و قطعا در سایه بی ثباتی و عدم امنیت شغلی،امکان حصول اهداف و افق ترسیم و پیش بینی شده،سخت،دشوار و در مواردی ناممکن خواهد بود.

این فعال حوزه صنعت و تولید در غرب استان تهران در خاتمه یادآور شد: امنیت شغلی در وضعیت اقتصادی مناسب و مساعد حاصل می شود و قطعا در شرایطی که رونق اقتصادی ضعیف شده و رکود بر ابعاد گوناگون اقتصادی کشور سایه افکنده،کابوس تعدیل نیرو و یا اخراج،همچنان ثبات و امنیت شغلی بسیاری از مراکز صنعتی و تولیدی را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: